E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler tepki niteliğinde kalabilir---

Yükselişler tepki niteliğinde kalabilir

Yükselişler tepki niteliğinde kalabilir
06 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste gelen alımların tepki niteliğinde kaldığını ve kuvvet kazanmakta zorlandığını görüyoruz. 1105 seviyesi aşılmadıkça teknik görünüm zayıf kalacaktır, dolayısıyla taşınan pozisyonlarda temkinli olunmalı…

TL Bonolar: Artan kur volatilitesi ile beraber TL tahvil piyasasında kar satışları sürüyor. Gösterge tahvil %12 bileşik faiz seviyesine yaklaşırken, 10 yıllık tahvilde de %14 bileşik faiz seviyesi kısa vadeli destek konumunda….

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken, TL negatif ayrışma eğiliminde. Dolar kuru 7,00 seviyesi üzerine yerleşirken, 7,22 ilk planda direnç konumunda, 7,26 tarihi zirve ise ikincil direnç olarak izlenebilir…

EUR/USD: AB tarafında ekonomik beklentilerin ABD’deki duruma göre daha olumlu olması ve yeni teşvik paketine dair beklentiler pariteyi desteklemekte. 1,18 üzerinde kalınması ile beraber 1,1910 ve 1,20 seviyeleri direnç konumunda…

ABD vadeli endeks kontratlarında dün yaşanan yükselişin üzerine sınırlı alıcılı seyir yaşanmakta. İçeride ise kur volatilitesi ile TL varlıklar global risk iştahı artışına iştirak etmekte zorlanabilir.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 600 baremine yaklaşırken, endekste sert düşüşlerin ardından tepki denemeleri limitli. Tam anlamıyla dip oluşumu gerçekleşmeden endekste yeni pozisyon alınmasını önermiyoruz.

BIST 100 Endeksi’nde son dönemde gün içi volatilite oldukça yüksek. 1066 desteğini test eden endeks 1090’ın hafif üzerine tepki gösterdi. Bu sabah Asya borsaları karışık, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif alıcılı bir seyir izliyor. Endeksin ise yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1085 ve 1075 destek konumunda iken, 1105 direnç olarak izlenebilir. Bu direnç seviyesi aşılmadığı sürece yükselişler tepki niteliğinde kalabilir. Diğer yandan gün içi volatiliteye karşı temkinli olunmalı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,54 ile düşük seviyelerini korurken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde 600 seviyesine yaklaşıldığını görüyoruz. Eurobond piyasasında kar satışları devam edebilir. TL tahvillerde ise yabancı yatırımcının artan TL fonlama ihtiyacı ile kar satışları sürebilir. Gösterge tahvil %12 bileşik faiz seviyesi üzerine yönelebilir.

Dolar endeksi düşüşe devam ediyor, 93 seviyesi altında kalan endeks büyük ölçüde 1,20 düzeyini hedefleyen EUR/USD öncülüğünde düşüş eğiliminde. GBP/USD de 1,3150 direncini yukarı yönde zorlayabilir.

Dolar kurunda 7,00 destek konumunda, euro kuru ise 8,45 ise yeni tarihi zirvede, bu seviye aynı zamanda direnç konumunda.

Stok verileri ile petrol fiyatları son beş ayın zirvesinde, Brent petrol 45 dolar varil seviyesinin üzerinde. Altın fiyatları 2055 ile yeni bir tarihi rekor kırarken, 2030 destek konumunda. Gram TL bazında ise 465 ve 470 takip edilecek direnç seviyeleri.

BIST 100 Endeksi’nde 1150 altında kısa vadeli görünüm zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M ltn06 Ağustos 2020 20:49

    Uzmanlar yorum yapanlar kendi yatırımlarına göre yorum yapıyorlar galyana getiriyorlar yükseltikten sonra satıyorlar bizler mal gibi kalıyoruz sonra en alttan alıyorlar yorumlarla aldırıyorlar yüseliyor onlarda para çok

  • ZELİHA KARAKAŞLI06 Ağustos 2020 10:40

    borsada %25-35 düzeltme yapmadan girilmez.heleki çöp hisse senetlerinden uzak durulmalı.