E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir---

Yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir

Yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir
17 Şubat 2021 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne dün pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirse de güçlü kar satışlarıyla karşılaşarak günü %1,26 düşüşle 1.542,82’den tamamladı. Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapatırken, BIST negatif ayrışarak günü düşüşle tamamladı. Global risk alma iştahı Dünya genelinde vaka artış hızlarının yavaşlaması ve ABD ek teşvik beklentileriyle güçlü kalmaya devam ediyor. Kurlar gün içinde düşüşüne devam ederek Ağustos ayı başından beri en düşük seviyesine gerilese de EM para birimlerindeki değer kayıplarının etkisiyle günü yükselişle kapattı.

CDS’ler günü 290 ile son dönemdeki düşük seviyelerine yakın kapatırken, BIST’teki güçlü satışlara ve TL’deki değer kayıplarına rağmen şuan için TL varlıklara yönelik bir riskten kaçınma eğilimine işaret etmiyor. BIST, son bir ayda yabancı çıkışına rağmen tepki alımlarını devam ettirerek bir önceki zirve seviyelerine kadar yükseldi. Ancak, zirve seviyelerine yaklaşılmasıyla birlikte endekste kısa süreli güçlü satışlar geldiğini gördük. Yabancı çıkışının devam etmesi nedeniyle endekste yaşanan satışların kar satışları olduğunu ve yeni yabancı alımları gelmedikçe aralıklarla kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça kar satışlarının düşük momentumla gerçekleşmesi ve belli seviyelerde tekrar alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenebilir. Kısa vadede BIST’te volatilitenin yükselmesi beklenmektedir. Yurtdışı borsalarda kar satışları yaşanması durumunda ise BIST’in kısa vadede negatif ayrışarak yurtdışına göre daha güçlü kar satışlarıyla karşılaşabileceğini düşünüyoruz. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişelerinin yükselmesi global risk iştahında zayıflamaya neden olabilir. Bu nedenle kısa vadede tahvil faizlerindeki ve DXY dolar endeksindeki fiyatlamalar yakından takip edilecek. Dolar endeksinin yeniden yükselişe başlaması EM’lerde kısa vadeli satış baskısına neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif negatif seyir izlerken, Asya borsalarında bugün Hong Kong hariç genel olarak satıcılı seyir var.

Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlamasını beklerken, endekste yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmeye devam edeceğini ve kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 17/02/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Katmerciler ve Eczacıbaşı İlaç sorusu

4 hissede ortaklık yapısı değişti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)