E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler kar satışı fırsatı olarak kullanılabilir---

Yükselişler kar satışı fırsatı olarak kullanılabilir

Yükselişler kar satışı fırsatı olarak kullanılabilir
23 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı yükseliş eğilimi ile başlaması bekleniyor

BİST: Güne dün alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini güçlendirerek günü %1,39 yükselişle 115.190’dan kapattı. Bankacılık endeksi %2,74 ile pozitif ayrışırsak güçlenmeye devam etti.

Covid-19 vaka sayısındaki artışın devam etmesi nedeniyle yurtdışı borsalar ikinci dalga endişeleriyle günü genel olarak düşüşle kapatırken, BIST ayrışmasını güçlendirerek devam ettirdi. BIST kapanışı sonrası ABD borsaları kayıplarını geri alarak günü yükselişle tamamladı. DXY dolar endeksindeki zayıflamaya paralel EM para birimleri güçlü değer kazanırken, TL negatif ayrışarak Dolara karşı günü sınırlı değer kazancı ile kapattı.

CDS’ler günü 479 seviyelerinden tamamladı. VIX endeksi hafif gerilese de 32 seviyelerinde ve kısa vadede volatilite ile birlikte ABD borsalarında satış yaşanma riskinin devam ettiğine işaret etmektedir. İkinci dalga endişeleri ile yurtdışı borsalarda satış baskısının devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST ise bankacılık endeksi öncülüğündeki pozitif ayrışmasını ve ükselişini düşük momentumla devam ettirebilir. Ancak güçlü yükseliş sonrası BIST’te de kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Ancak olası kar satışlarının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve orta vadede yükseliş trendinin korunması beklenmektedir. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1 üzeri yükselişle seyrediyor. ABD Başkanı Trump’ın, Çin’le yapılan ticaret anlaşmasının geçerli olduğunu açıklaması sonrası Asya borsalarında yükseliş eğilimi var. Endeksin güne sınırlı yükseliş eğilimi ile başlaması ve gün içinde yükselişini devam ettirse de yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi dün, 6,8435-6,8453 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,01 oranında değer kaybıyla 6,8468 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,32 oranında değer yitirdi. Dün borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre değişiklik göstermeyerek günü %11,93 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Hazine bugün iki ihale düzenleyecek: Hazine bugün 3 yıllık (18/01/23 vadeli) sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracı ile 5 yıllık (18/06/25 vadeli) TÜFE’ye endeksli tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek. Hazine’nin yarın 371 milyon TL’lik iç borç geri ödemesi bulunuyor. Hazine Haziran ayında 27 milyar TL’lik iç borçlanma öngörüsüne karşılık, ay içinde şimdiye kadar 15,2 milyar TL borçlandı.

Hazine’nin borçlanma tutarı Nisan ve Mayıs’ta ise hem iç borç itfalarının (ortalama 20 milyar TL) hem de borçlanma hedeflerinin çok üzerine çıkarak, sırasıyla 61 milyar TL ve 76 milyar TL’ye ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)