E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükselişin ivme kazanabilmesi için 104.350 aşılmalı---

Yükselişin ivme kazanabilmesi için 104.350 aşılmalı

Yükselişin ivme kazanabilmesi için 104.350 aşılmalı
04 Mart 2019 - 09:17 borsagundem.com

Küresel piyasaların etkisi ile haftaya alıcılı başlangıç yapılsa dahi yükselişin ivme kazanabilmesi için bugün 104.350'nin aşılması gerekiyor.

"PİYASA GÜNDEMİ:

ABD - Çin arasındaki görüşmeler gündemdeki yerini  korurken tarafların nihai anlaşmaya varmasının yakın olduğuna ilişkin  haber akışları yeni haftada risk iştahını destekleyen bir gelişme  oldu. Bugün yurt içinde şubat ayı enflasyon verisi ile ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Ankara'daki temasları takip edilecek.

Bloomberg anketine göre şubat ayında TÜFE'nin aylık bazda %0,50,  yıllık bazda ise %20,10 olması bekleniyor.

AÇIKLANACAK ÖNEMLİ EKONOMİK VERİLER

10:00 Türkiye - TÜFE, ÜFE Önem: Yüksek
13:00 Euro Bölgesi - ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 GÜNE BAŞLANGIÇ

Türk Lirası'ndaki değer kayıplarına bağlı olarak BIST-100 Endeksi'nde satış baskısı artış kaydetti ve endeks cuma gününü %1,21'lik bir düşüşle tamamladı. ABD ve Çin'in yakın zamandaanlaşmaya  varabileceğine ilişkin haber akışları bu sabah küresel piyasaları  destekleyen bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

ABD borsaları cuma  gününü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı  bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkimken Çin  borsalarında %3'lere yaklaşan yükselişler etkili oluyor.  Avrupa  borsalarının güne hafif alıcılı açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 5,37 - 5,38 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50  itibariyle 5,37'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin  güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 STRATEJİ

Son düşüş trendinin üzerine çıkmasına rağmen bu trendden  uzaklaşamayan BIST 100'de geçtiğimiz hafta yükselişler satış fırsatı  olarak kullanıldı. 105 bin üzerinde tutunmakta zorlanan endekste,  alımların kuvvetlenebilmesi için 105.250'nin aşılması gerekiyordu ki  bu başarılamadı ve aşağıda önceki trendin haftalık kapanışının  bulunduğu 103.500 seviyesinin altında bir haftalık kapanış  gerçekleşti.

Haftalık kapanışın bu trendin altında gerçekleşmesi  negatif bir görünüm sergilerken, bu trendin altına haber akışlarının  da etkisi ile görülen gerilemede işlem hacminin görece düşük kalması  bu negatifliği azaltan bir etken. Küresel piyasaların etkisi ile  haftaya alıcılı başlangıç yapılsa dahi yükselişin ivme kazanabilmesi  için bugün 104.350'nin aşılması gerekiyor."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)