E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükselişi ile en çok dikkat çeken hisse---

Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse

Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse
05 Mart 2019 - 09:24 borsagundem.com

Dün BİST'te yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %19.99’luk yükselişle KONYA olurken düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise %-19.67’ la IEYHO oldu

''BIST 100… Haftaya Yükselişle Başladı… Haftaya pozitif başlayan BIST 100 günü 104.193 (%-0,90) seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %19.99’luk yükselişle KONYA olurken düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise %-19.67’ la IEYHO oldu. Yurtiçinde ise Şubat ayı enflasyon verisi aylık bazda %0,16 yıllık bazda ise %19,67 oldu. Bu hafta Çarşamba günü yurtiçi gündem açısından çok önemli olan TCMB toplantısı takip edilecektir.

USDTRY… Enflasyon Verisi Beklenenden Düşük Geldi... Geçen hafta 5,30 seviyelerinde yatay seyreden USDTRY, Cuma günü 5,40 seviyelerini test etti. Haftaya 5,40 seviyesinin altında başlayan paritede Merkez bankası faiz kararı sebebiyle dalgalı bir hafta olması beklenmektedir. Beklenenden düşük gelen enflasyon verisi TCMB’nin faiz indirme ihtimalini arttırsa da yurtdışı kurumların beklentileri 2 çeyrek içinde bu faiz indirimi yapacağı yönünde. Seçim öncesi kur üzerinde olumsuz etki yaşanmaması beklentisi ile beklentimiz bu artırımı seçim sonrası yapacağı yönündedir.

EURTRY… 6,10 Seviyesinin Üstünde Seyrediyor... EURUSD paritesinin yatay seyrettiği geçen haftadan sonra yurtiçi beklenen açıklanan enflasyon ve TCMB faiz kararı sebebi ile EURTRY paritesi yatay seyrederek 6,10 seviyesinin altını test ediyor.

EURUSD… 1,14 Seviyesi Test Ediliyor... Brexit sürecindeki belirsizlikler sürerken bu hafta gözler Perşembe günü açıklanacak olan ECB faiz kararında olacak. AB Komisyonu’nun 13 birlik üyesi ülkenin ekonomik dengesizlikleri bulunduğunu belirtmesi, AB bazlı büyüme tahmininin aşağı yönlü revizesine destek verir nitelikte bir açıklama olup, diğer belirsizlikler ile birlikte Avrupa bölgesinin risk primini yüksek tutmaktadır. ECB açıklamalarında bu konuya olabilecek bir vurgu piyasa beklentilerini olumsuz yönde destekleyebilir. Öte yandan Ticaret görüşmelerinin olumlu geçtiğine yönelik haber akışı uzun vadede ihracatçı ağırlıklı olan AB üye ülkeleri için kur adına pozitif bir etken olabilir. Ancak faiz farkı açısından Perşembe günü açıklanacak olan ECB faiz kararı, piyasa tarafından beklenilen ön önemli haber akışı olacaktır.

XAUUSD… Jeopolitik Risklere Rağmen 1300 Altına Realizasyon Görüldü… Vietnam’da gerçekleşen ABD-Kuzey Kore görüşmesinin anlaşmasız erkenden bitmesi ile birlikte Pakistan-Hindistan gerilimi dünya gündemini jeopolitik risk bazında etkilemeye devam etmesine rağmen Cuma günü ons altın hızlı satış baskısı ile 1300US$’ın altını gördü. Haftaya 1280 US$ seviyelerinde başlayan ons altın, Dolar endeksinin değer kazanması ve ECB’nin toplantısında küresel ekonomiye ilişkin açıklamaları ile dalgalı bir seyir izleyebilir.

GLDGR… Ons Altının Satış Baskısı ile Negatif… Ons altında devam eden negatif görünüm ile birlikte gram altının da yeni haftaya satıcılı başlayarak 220TL seviyelerini test edebilir.

BRENT… 65US$ Seviyesinde Yatay… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin devam etmesi ile birlikte, bu hafta ABD-Çin ticaret görüşmesinde gelen pozitif haberler akışı ile Brent Petrol toparlama yaşadı. Geçen hafta S.Arabistan’nın kesintiyi arttırabilecekleri haberinin üzerine Rusya bu haberi destekleyici nitelikte açıklama yaparak kesintilerin yukarı yönlü artabileceği destekleyebileceklerini belirttiler.

S&P 500… Ticaret Görüşmelerindeki İyimser Havaya Rağmen Negatif… Geçen hafta Powel’in geçmiş bazı gelen ekonomik verilerde sinyal niteliğinde riskler görmesi iyimser beklentileri kısıtladı. Bu hafta Ticaret görüşmelerinden gelen pozitif haber akışına rağmen Amerikan endeksleri haftaya düşüş ile başladı. Trump-Kim görüşmesinin aniden bitmesi jeopolitik risk açısından olumsuz algılandı. Öncelikli olarak Ticaret görüşmeleri ile ilgili haber akışları global hisse piyasaları açısından takip edilecektir.''

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)