E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükselişi ile dikkat çeken o hisse---

Yükselişi ile dikkat çeken o hisse

Yükselişi ile dikkat çeken o hisse
21 Şubat 2019 - 10:01 borsagundem.com

Alan Yatırım'a göre dün BİST'te yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse Albaraka oldu

BIST 100… ''100.000 Seviyesinden Destek Aldıktan Sonra Hafif Pozitif… BIST geçen haftaki dalgalı seyrinden sonra haftaya düşüş ile başlayıp, dün hafif primli seyrederek günü 101.971(%0,23) seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %12,22’lik yükselişi ile ALBRK olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde %3,61 ile CEMAS oldu. Küresel bazlı resesyon endişeleri ile S&P’nin Türkiye’nin bankacılık sistemi ile ilgili istikrar risklerinin arttığını ve bunun Türk Bankalarının varlık kalitesinde bozulmaya yol açabilme riskinin bulunduğunu belirtmişti. Ticaret görüşmelerindeki iyimsel hava ile, global piyasalardaki yükseliş eğilimi devam ediyor. Aynı eğilim yurtiçi jeopolitik ve ekonomik riskler ve ayrıca Suriye ile ilgili açıklamaların tekrardan gündeme gelmesi sebebiyle Borsa İstanbul’da yatay hareketler gözlemlenebilir.

USDTRY… 5,30 Seviyesi Destek Halini Koruyor... Geçen hafta 5,30 seviyesinin üstünü gören USDTRY, dün tekrar 5,32 seviyelerini görerek sabah saatlerinde 5,33 seviyelerinde seyrediyor. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini koruyor olmasına ve ticaret iyimserliği ile doların global bazda hafif değer kaybına rağmen yurtiçi jeopolitik ve Mart seçimlerinden ve en son olarak S&P’nin Türkiye’nin ekonomik görünümünde daralma beklediklerine yönelik açıklamaları Türk Lirası’nın değer kazanmasını engelleyici risk faktörleridir. Ticaret görüşmelerinin olumlu geçmesi, risk iştahının artışı ile doların global düşüşünü destekliyor. Birbirini nötrleyen risk faktörleri ile USDTRY bazında yatay yada hafif pozitif hareketler beklenebilir.

EURTRY… 6,00 Seviyesinin Üstünde Primli... Geçen hafta EURUSD paritesinin değer kaybı ile yatay seyreden EURTRY paritesi, hafta başında Euro’nun değer kazanması ile tekrardan 6,00 direncini kırdı ve sabah saatlerinde 6,05 seviyelerinde seyretmektedir. Yurtiçi risk faktörlerinin etkisi 6,00 seviyesinin üstünün kalıcılığını destekleyebilir.

EURUSD… May Brexit için AB ile Görüştü... İngiltere Başbakanı May, Brexit içinde anlaşma olmamasına sebep olan konuları görüşmek üzere AB Komisyon Başkanı Juncker ile görüştü. Brexit belirsizliğinin halen devam etmesi, AB büyüme tahmininin aşağı yönlü revizesi, İtalya’nın resesyon durumunda olması ve İspanya’da bütçenin reddedilmesi ile erken seçime gidilmesi bölgeye dair riskleri yukarı yönlü arttırmaya devam etmektedir. Bu risk faktörlerinin fazlalığına rağmen şimdilik ticaret görüşmelerinin pozitif etkisi ile EURUSD tekrardan 1,13 seviyelerinin üstünde seyrediyor.

XAUUSD… 1347US$ Seviyesinden Kar Realizasyonu… ABD-Venezuela arasındaki gerilim dolu süreçte yeni bir haber akışı bulunmaması ve haftasonu gerçekleşen ABD-Çin görüşmesinde iki liderden olumlu mesajlar gelmesi ile birlikte ticaret görüşmelerinden olumlu bir hava oluşsada ons altının primli seyri rekor seviyeler ile devam etti ve 1347US$ seviyelerini gördü. Piyasanın resesyon riskini ciddi anlamda önemsediği düşüncesi ons altına olan talebi güçlendirmeye devam ediyor. Yurtdışından özellikle Japonya'nın PMI'nın düşük gelmesi ile daralmaya işaret etmesi ,ons altının 1 yıl önceki seviyelerini yani 1350US$ seviyelerinin üstünü tekrardan test ettirebilir.

GLDGR… 230TL Seviyeleri Test Ediliyor… Global haber akışının ons altını desteklemesi ve USDTRY’nin primli seyri ile gram altın 230 TL seviyelerini test ediyor.

BRENT… Ralli Sonrası Hafif Yatay… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin devam etmesi ile birlikte, ABD-Çin ticaret görüşmesinin pozitif havasından kısa vadeli destek bulan petrol, primli seyrinden sonra 67US$ seviyelerinde yatay seyrediyor. Olumlu haber akışına rağmen genel görünüm global ekonominin yavaşlayacağı beklentisi ile aşağı yönlü olabilir.

S&P 500… Bilanço ve ABD-Çin Görüşmesi ile Pozitif… Haftasonu ABD-Çin Ticaret görüşmelerinin “verimli” geçtiğine yönelik liderlerden gelen olumlu haber akışı ve ABD’nin Çin’den yuan’ın değerini düşürme politikasını etkisiz hale getirmesini istemesi ve bunun akabindeki süreç tartışılıyor. Şimdilik küresel risk iştahını olumlu yönde etkiledi etkileyerek global endeksleri pozitif etkiliyor. Walmart’ın dördüncü çeyrek karlılığının iyi gelmesi Amerikan endekslerini desteklemeye devam etti.''

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)