E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYükseliş trendi bozulmadı, banka hisseleri hala ucuz---

Yükseliş trendi bozulmadı, banka hisseleri hala ucuz

Yükseliş trendi bozulmadı, banka hisseleri hala ucuz
18 Eylül 2022 - 10:11 borsagundem.com

Borsa, tarihinde nadir yaşanabilecek bir haftayı geride kalı. Banka hisselerinde yaşanan yukarı trend terse döndü, endeks devre kesti, moraller bozuldu. Ancak haftanın son günü piyasa toparlandı. Önümüzdeki hafta için öngörüler şöyle sıralandı…

Banka hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketleri borsaya son döneme damgasını vurdu. Yıllardır defter değerinin altında işlem gören banka hisseleri bir anda borsanın en çok kazandıran hisseleri haline dönüştü. Kontrat piyasasında yaşanan yabancı yerli kumarı bir anda terse dönünce banka hisselerinde de sert düşüşler yaşandı. Yorumcular 'yatırımcıların banka hisselerinden çıkarak sanayi hisselerine yöneldiği' görüşünü öne sürmeye başladı. Şu anda öyle bir tablonun olmadığını, borsanın uzman isimlerinden Zeynel Balcı Hürriyet’teki köşesinde yazdı:

“Fiyat kazanç gibi bilanço değerleme kriterlerine bakıldığında bazı bankaların halen pahalı olduğu söylenemez (tavsiye değildir). BIST100 Endeksi fiyat kazanç oranı 6.3 iken bazı öncü bankalar 2-2.5 fiyat kazanç oranıyla işlem görüyor. Bununla birlikte teknik açıdan bakılırsa geçen hafta yaşanan sert geri çekilmeye rağmen banka hisselerinin primli görünümünü koruduğu da söylenebilir. Borsada yükseliş devam edecek veya düşüş sürecek ise de bir süre daha bankalar lokomotif olmaya devam edecek gibi” görüşünü kayıtlara geçiren Balcı’nın teknik öngörüleri de şöyle: “Borsada sert çıkış sonrası gelen kâr satışlarıyla yine sert geri çekilme yaşandı. Gelen tepki alımları ise henüz güç kazanmış görülmüyor. İlk destekler 3.270-3.200 olarak görülüyor. Bu seviyeler kısa dönem için önemli. 3.200 seviyesinin altında kalınması durumda ise 3.000-2.900 sonraki destek noktaları. Tepki alımlarında ilk direnç 3.500 seviyesinde. Tepki çıkışının devamı açısından bu seviyenin üzerinde kalınması gerekecek. Bu durumda 3.600-3.700 ve 4.000 sonraki direnç seviyeleri olacak. Satış baskısı korunan endekste destek noktalarında tepki alımları görülebilir. Ancak direnç seviyelerinde satışla karşılaşma olasılığı yüksek.”

BORSADA YÜKSELİŞ TRENDİ SÜRÜYOR

Önümüzdeki hafta piyasaların en önemli gündem maddesi ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı olacak. Türkiye dahil birçok ülkede faiz kararını açıklayacak. Türkiye’de faizlerin sabit tutulması beklenirken, ABD’de son enflasyon rakamlarından sonra 75 hatta 100 baz puanı bulan bir faiz artırımı öngörülüyor. 21 Eylül’de gerçekleşecek Fed faiz toplantısı tüm dünya piyasaları tarafından yakından takip edilecek.

Bu süreçte sert dalgalanmalara sahne olan BİST 100 Endeksi’nin bu hafta benzer seyirlerin yaşanması beklenmiyor. Ufuk Korcan Dünya’daki köşesinde 18 Temmuz 2022 haftasında başlayan yükseliş treninin üzerindeki seyrin sürdüğüne dikkat çekiyor ve tahminleri şöyle sıralıyor: “Bu hafta için bu trendin destek noktası 3 bin 311 puan seviyesine denk geliyor. Bu trendin destek noktasının altına gelinmediği sürece endekste kısa vadeli trendin yukarı olduğu söylenebilir. Altına hacimli bir şekilde gelinmesi durumunda ise 2 bin 890 – 2 bin 900 bandına doğru bir gerileme riski ortaya çıkabilir. Yukarı hareketin devamı durumunda ise 3 bin 800 puan seviyeleri kademeli olarak da olsa hedeflenebilir. Böyle bir senaryoda 3 bin 570 puan seviyesi de ara direnç noktası olarak çalışacaktır.”

Borsaların yeni gündemi: Faiz

 

Borsada yükseliş trendi devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bircihan19 Eylül 2022 14:26

    Finansal hizmet ihracatıMADDE 5- (1) Katılımcı belgesi alarak finansal faaliyet gösteren kuruluşların yurt dışında yerleşik kişilere sundukları finansal hizmetler, hizmetten nihai olarak yurt dışında faydalanılması koşuluyla, finansal hizmet ihracatı olarak değerlendirilir.Kurumlar vergisine ve harçlara ilişkin ilave muafiyetGEÇİCİ MADDE 1- (1) 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan %75 oranı, kurumların 2022 ila 2031 yılları vergilendirme dönemlerine ait kurum kazançları için %100 olarak uygulanır. Bu dönemler özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar için ilgili yıllar içinde başlayan hesap dönemlerini kapsar.(2) Katılımcı belgesi almış finansal kuruluşların İFM’de bulunan merkez ve şubelerinden, 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunu gereğince alınması gereken finansal faaliyet harçları, bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren beş yıl süreyle alınmaz. Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla tahakkuk etmiş harçlar terkin edilmez, tahsil olunanlar iade edilmez.

  • bircihan19 Eylül 2022 15:02

    Yapılan bu düzenlemeye göre; Kurumların 30.06.2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 2022 yılı sonuna kadar TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevirmeleri ve bu suretle elde edilen TL varlığı en az üç ay vadeli TL mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda; söz konusu hesapların dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dâhil olmak üzere vade sonunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar (kur koruma nedeniyle ödenecek destek gelirleri) kurumlar vergisinden müstesnadır. BIR COK ŞİRKET elindeli dövizi bizdurum bankalarda mevduat hesabına yatirmazsa adam degilim kurmlar vergisinden muaf tutulacak diyor duzenleme 27 temmuzda yapılmış bankalar bu yuzden operasyon yiyor 3 ce 4 ceyrekler karlarını daha cok artiracaklar

  • Bircihan19 Eylül 2022 14:41

    Katılımcı belgesi almış finansal kuruluşların İFM’de istihdam ettikleri personele ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin; yurt dışında en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde %60’ı, yurt dışında en az on yıllık mesleki tecrübeye sahip kişilerde ise %80’i gelir vergisinden müstesnadır. Bu fıkra kapsamında belirtilen istisna, İFM’de çalışmaya başlamadan önceki son üç yılda Türkiye’de çalışmamış olan personelin ücret gelirlerine uygulanır Yurt dışı ziraat bankasindan sonra en cok isbank faaliyeti vardir tam 21 yurt dışı şubesi vardir bunlar sadece bankacılık şubesi bunun sigortacılık ve faktoring hizmetleri de vardır kanun belgesi ile söylüyoruz istanbul finans merkezi kanunu yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli oldugu icin bankalar cok ky ile doldu buyukler bunu istemiyir dökmek için herseyi yapıyorlar yapacaklar bankalarda dönen oyunlar bu yuzden

  • Bekir19 Eylül 2022 09:04

    Vakıf halkbank işbank bedava oldu. Bugün taban açılana parayı basarım beklerim bilançoya kadar

  • yufkacı muammer19 Eylül 2022 07:47

    işfinansta neler oldu neler oluyo .chp yöneticileri spk manipülasyon falan demeçler veriyoda işfinası nereye koyacaklar.hesabınnı kim verecek.dünyada hiç bir şirketin borsa paylarının yüğzde 80 i baskılı organize d.d altı nominal altı fiytlardan yüzlerce milyon lot hemde el değiştirmez chp ve işsandık yönetimi bunu nasıl becerdi .kim bu dolaylı işbank grup ortağı .tukaş dosyasıda açılsın bu arada aynı kişiye oyakın satışı hani. beleşe .**işfinansa spk yönetici atamalaı işfinans 3 taban neden yaptı işfinans spk borsa ist.yönetici atamalaı avilen .

  • Adam 19 Eylül 2022 07:35

    UN GLOBAL COMPACT TÜRKİYE ÜYELERİ ALİN

  • kemalist19 Eylül 2022 07:05

    taban şow devam

  • Yakup19 Eylül 2022 00:07

    Hangi trend bozulmadı. Sizde mi işin içindesiniz. Bazıları Cuma, bazıları pazartesiden beri düşüyor. Ne zaman bu ülkede biri çıkıp müjde diye açıklama yapıyorsa o gün satışların en büyüğünü yapıyorlar. Ben kanunları hiçe sayan mafyavari düzenden yıldım artık. Keşke 7 yıl önceye geri dönebilme şansımız olsaydı. Sistemi ele geçirenler istediklerini yapabilme gücüne sahip olanların taptıkları tek şey para para para. İnsan olarak bu çarpık sisteme kim dayanabilir?

  • YATIRMACI18 Eylül 2022 22:06

    büyük sıkıntı var ky uzak dursun bankalardan

  • ANALİST18 Eylül 2022 21:57

    vakıfbank vadelisinde 1 milyon 200 bin lot malları var  halkbankda 600 bin lot malları var bu hisseler hafta sonuna kadar taban olur

  • mali 18 Eylül 2022 19:44

    Bankalar on tavan yapacak deseler küçük yatırımcı bir daha dönüp bakmaz. Sütten ağzı yandı yoğurdu üfleyerek içer!

  • BORSA MEZARCISI18 Eylül 2022 19:19

    Borsaya yok yabancı yok şöyle oldu yok böyle oldu dediler hiç alakası yok imiş.yabancı gelir ise ekim ayının ortalarından itibaren gelirler.Banka sandıkları hisseleri %300-600 kadar yükseltip oradan milletin kucağına verdiler.

  • belirsizlik18 Eylül 2022 19:14

    gelecek 9 aylık 12 aylık karlarla o fk lar daha da düşecek ve fk tek başına bir hissenin ucuz yada pahalı olduğu anlamına gelmez ta ki çok uçuk ve aşırı bir fk oranı değilse.... banka hisselerini herkes düşse de alsak diye bekliyor .. bakalım ne olacak. bu hafta fed ve merkez piyasaya yön verecek.

  • hakikukukutitu18 Eylül 2022 18:43

    bistt bence gitti artık epey saman toparlanams.  saten yatırımcıya çalışmıyordu 1-1,5 yıldır sanırım.ytd.

  • Bağımsız Düşünce18 Eylül 2022 18:37

    Stagflasyon ortamında şirketlerin F/K oranı yatırımcıyı aldatır ! Enflasyon kar artışına sebep oluyorsa ! Sermaye ne oluyor ? SPK , BİST ve borsada işlem gören firmalar denetlenmeden hisse yatırımı yapmam . Çünkü bu durumda zarar etmemek kaçınılmaz . 

  • hakikukukutitu18 Eylül 2022 18:29

    işi bilen düşsede çıksada nerd enasıl hareket etmesi gerektiğini v ehangi hisselerd eusun vadeci olunabielcğeini, hangi hisselrde alsat yapması gerektiğini bilir. düşen trende çıakr diye beklemek  yatırımcıyı anca içeri  alır sanırım.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ18 Eylül 2022 17:28

    Millete her gün ucuz ucuz dediler 10 20 katlayacak dediler millette sazan gibi atladı.pazartesi ve salı da satış gelir çarşambadan itibaren alışlar başlar.

  • hakikukukutitu18 Eylül 2022 18:30

    hangi hisse için dediler. kimler ve neye dayanarak dedi . sağlam ise bisde bist rayına gelince alalım bari daha o kadar gitmediyse.. tşk.

  • Ekrem tektas18 Eylül 2022 18:03

    Azına sağlık çok doğru söylüyorsun

  • Mantık18 Eylül 2022 15:08

    Bankalar promosyon ödemeleri için hisse ederlerini yükseltmiş olabilirler mi?  Fiyatı ne olursa olsun!  Ucuz pahalı kavramı şartlara göre değişir. Netice de banka hisseleri büyük bir operasyon yedi! Öyle kolayca toparlayıp  hooop hadi uçuyoruz demek biraz hayalcilik oluyor. Herkesin kendi kararı kendi riski neticede!

  • 🔨18 Eylül 2022 15:00

    Eee yazdığımız zaman kızanlar ne oldu?? Bankalar ucuz tabi siz ne bakıyorsunuz zırtapoLara yok anlamsızmış yok bilmem neymiş sert çakacaklar ki malı bıraksın herkes alırsınız bakın masanın altına 20 liradan veririm akbankı yoksa tek lot yok.

  • Serhat18 Eylül 2022 21:42

    Ahlatci açıklama yaptı. Ne yükselirken ne düşerken 1 tane uyarı gelmedi. Birileri servet transferi yaptı. Göz yumuldu. Bende yabancı geldi yalanına inandım. Meğer mesele başkaymış. Allah'a havale etsem ne olacak. % 60 a yakın taban yedik. Dahası varmı bilmiyoruz. Tepeden alana sabır diliyorum. Bu millet bu oyunu haketmedi. 15 yıldır ucuzlar zaten. Tüm sektörü ülkenin gelişmesini ve yaşamı etkileyen finanse eden kurumların acziyetini anlamakta mümkün değil. SPK ve Varlık Fonu açıklamalarına inanmıyorum. Kişisel görüşüm. Kripto para gibi yazık çok yazık! Sayın Nebati asla sana inanmayacağım. Bu oyuna çanak tuttuğun için asla affetmeyeceğim. İnanan insan bunu kendi yatırımcısına nasıl yapar. Kişisel düşüncedir.

  • Broker18 Eylül 2022 14:35

    Yarın bankalar iki tavan yaparlar, YTD!

  • kamileoynakbaş19 Eylül 2022 07:49

    çok beklersin işfinansı izle 3 taban yaptı işbank işsandıkcılar ve chp atamalar bu işin neresinde .iş finans yeni ortak kim acişl araştır. 

  • Ekrem 18 Eylül 2022 18:04

    Çok beklersin

  • Hero18 Eylül 2022 13:59

    listeye  bakınca  ucuz  olanlar  :  akbank işbank yapıkredi garanti..bunun için matematik profösörü  olmaya  gerek  yok

  • hasan18 Eylül 2022 13:53

    garantı 12 dan 32 liraoldu garantı elındekı hisseleri sattı artık 5 liradan toplar bu işde banka kar etti

  • kamileoynakbaş19 Eylül 2022 07:50

    işfinanstata yaptılar.devamlı yapıyolar işsandık işfinanstaki borsadan olma ortak nasıl halka açık oldu bi gecede hahauhauhauha 

  • Ekrem 18 Eylül 2022 18:06

    12de milleten aldı 32den milletin eline verdiler

  • vatandaş18 Eylül 2022 12:55

    ucuz olan akbnk ,ykbnk ve isctr zaten fk dan belli 

  • hero18 Eylül 2022 13:55

    halkbank 8  görmüşken  garanti 3  ...garanti  bile  hala  ucuz

  • VS18 Eylül 2022 11:18

    zurna ucuz 1.15 ten tskb almazken 7.20 den tskb alanlar oldu neresi ucuz. 1.05 te şekerbank 1 yıl durdu kimse almadı 5.5 tl olmuş tavan yapıyor 

  • Ekrem 18 Eylül 2022 18:07

    Çok doğru söylüyorsun