E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş sürerken, kar satışları sınırlı kalabilir---

Yükseliş sürerken, kar satışları sınırlı kalabilir

Yükseliş sürerken, kar satışları sınırlı kalabilir
29 Aralık 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne alıcılı başlangıç yapan ve gün içinde yükselişini devam ettirerek 1.442,79 ile yeni tarihi zirve test eden BIST-100 endeksi günü %0,93 yükselişle yeni kapanış zirvesi olan 1.439,29 puandan tamamladı. ABD teşvik paketinin onaylanması sonrası yurtdışı borsalar yılın son haftasına alıcılı başlarken, risk alma iştahı güçlenmeye devam ediyor. TL, faiz artışı sonrası güçlenmeye devam ederken günü %2 üzeri güçlü değer kazancıyla kapattı. BIST ise güçlü seyrini ve Kasım ayında başlattığı ralliyi yeni zirve seviyelerine taşıyarak devam ettiriyor. TCMB faiz artışı ve güçlü sıkı duruş sonrası artan yabancı ilgisiyle TL varlıklardaki güçlenme devam edeceğini düşünülmektedir.

Yurtdışı borsalarda ciddi bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in yeni zirveler test ederek yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Yılın son haftasına girmiş olmamız nedeniyle piyasaların kısmen düşük hacimli seyrini devam ettirmesi bekleniyor. Bugün ABD açıklanacak Case&Shiller konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak alıcılı seyir var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük momentumla yükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kar satışları yaşanabilir.

Piyasalarda toparlanma eğilimi devam edecek mi?

BİST'te pozitif seyir devam edebilir

Yurt içinde küresel piyasalara paralel seyir sürecek

Günün önemli şirket haberleri 29/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)