E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükseliş için sıkıştığı kanaldan çıkmalı---

Yükseliş için sıkıştığı kanaldan çıkmalı

Yükseliş için sıkıştığı kanaldan çıkmalı
18 Mart 2019 - 09:26 borsagundem.com

BIST, yaklaşık bir buçuk aylık dönemi kapsayan 100.650-106.000 aralığındaki konsolide kanalında sıkıştı.

"Brexit ile ilgili süreç ve ABD-Çin ticaret müzakerelerinin ön planda olmaya devam edeceği bir haftaya başlıyoruz. Brexit için 21 Mart'taki AB Liderler zirvesi ön plana çıkarken, ticaret müzakerelerinde resmi bir açıklama takvimi bulunmasa da geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi süreç hakkındaki olası haber akışı takip edilecek. Haftanın en önemli başlıklarından biri ise politikada değişiklik beklenmese de çarşamba günkü Fed toplantısı olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

13:00 - Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne başlangıç

500 günlük ortalamanın bulunduğu 102 bin civarı endekste destek oluştururken, yükselişin güç kazanabilmesi için geçilmesi gerektiğini düşündüğümüz 103.500 seviyesine yakın bir şekilde 103.304 seviyesinden haftanın kapanışı gerçekleşti. Son yükselişte ayrışmalara karşın işlem hacminin görece düşük seyri pozitif beklentileri sınırlayan etken.

Cuma gününü alıcılı tamamlayan ABD endekslerinin vadelileri bu sabah yataya yakın seyrediyor. Asya'da genel görünüm pozitif iken, Avrupa borsalarında yataya yakın karışık bir açılış beklentisi hakim. Cuma kapanış saatlerimizde 5,47'nin hemen üzerinde olan Dolar/TL bu sabah 5,45'li rakamlarda seyrediyor. Bu görünüm altında BIST 100'ün güne yataya yakın hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bu hafta endekste izleyeceğimiz ilk önemli aralık 102.00-103.500 sınırları. Bu iki seviyenin dışında ise yaklaşık bir buçuk aylık dönemi kapsayan 100.650-106.000 aralığındaki konsolide kanalını izliyor olacağız. Bir buçuk aydır bu kanal içindeki seyrini devam ettiren endekste, gün içinde zaman zaman küresel piyasalardan ve kendi içinde ayrışan bir görünüm izliyoruz. Bu durum bahsettiğimiz bu konsolide kanalından çıkış gerçekleşmediği sürece devam edebilir. Bu kanalda kalış süresinin uzamış olması kanaldan çıkış olduktan sonra oluşacak harekete yönelik beklentiyi artırmaktadır. Yaklaşık 5 bin puanlık bir kanala sıkışan endekste bu kanaldan çıkışın kanal boyu kadar bir hareket daha getirme olasılığı göz ardı edilmemeli."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)