E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğiliminin sürmesi bekleniyor---

Yükseliş eğiliminin sürmesi bekleniyor

Yükseliş eğiliminin sürmesi bekleniyor
13 Ocak 2021 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yükselişle başlaması ve gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirmesi bekleniyor.

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini devam ettirerek günü %0,87 yükselişle 1.549,53 ile tamamladı. Bankacılık endeksi negatif ayrışmaya devam ederek günü sınırlı düşüşle tamamladı.

Yurtdışı borsalar günü zayıf bir görünümle genel olarak yatay eğilimle tamamlarken, BIST ise pozitif ayrışarak yükselişine devam etti. EM para birimlerinin değer kazandığı günde TL sınırlı değer kaybı ile negatif ayrıştı. CDS’ler sınırlı yükseliş eğilimini devam ettirerek günü 331 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerin 360- 370 aralığı üzerine yönelmesi TL varlıklarda kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. Global risk alma iştahında zayıflama dikkat çekerken, zayıf gelebilecek veriler ya da ABD iç siyasetindeki gelişmelerin sokak hareketlerine dönüşerek kısa vadede borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. Hem yurtdışı hem de yurtiçinde kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

VIX endeksi 24 seviyeleri altında seyrederken, endeksin 27 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. BIST’te sınırlı da olsa kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini düşünmeklebirlikte global risk iştahında ciddi bir bozulma yaşanmadıkça kar satışlarının sınırlı kalarak alım fırsatı olarak kullanılması ve orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. Bugün yurtiçinde Sanayi üretim verileri yurtdışında ise ABD’de TÜFE enflasyon verileri takip edilecek. Son dönemde ABD tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası enflasyon verilerinin beklentilerden yüksek gelmesi piyasalarda satış baskına neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında Çin hariç genel olarak alıcılı eğilim var. Endeksin güne yükselişle başlaması ve gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak kısa vadede yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. 

Türk Telekom ve Carrefoursa sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 13/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)