E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğiliminin devamı bekleniyor ---

Yükseliş eğiliminin devamı bekleniyor

Yükseliş eğiliminin devamı bekleniyor
08 Haziran 2021 - 09:35 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada yatay açılış bekleniyor

Küresel piyasalarda sınırlı geri çekilmelerle sakin seyir var. ABD endeksleri bu sabah vadeli işlemlerde yatay karışık seyir izlerken, Asya'da Nikkei'de %0,2 düşüş, Şangay'da %0,84'lük düşüş var. var.

Bugün Euro Bölgesi'nde açıklanacak GYSH verisi daha önce açıklanan öncü verilerle aynı düzeyde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu açıdan piyasa beklentileri dahilinde gerçekleşmesi halinde piyasa etkisi nötr olacaktır. Saat 9.00'da Almanya'da açıklanan sanayi üretimi Nisan'da aylık %0,5 artması beklenirken %1 geriledi. Bunun dışında bugün Almanya ve Euro Bölgesi'nde ZEW Ekonomik Güven Endeksi verileri izlenecek. ABD'de önemli veri akışı yok.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Biden-Erdoğan'ın 14 Aralık'ta yapacakları görüşmesinde "geniş kapsamlı" konuların ele alınacağını söyledi. Sullivan, iki liderin aralarındaki ilişkileri gözden geçireceğini ve ABD ile Türkiye'nin değerler, insan hakları ve diğer konulardaki bazı önemli farklılıklarıyla nasıl başa çıkacağının yollarını arayacaklarını ifade etti. İki liderin Doğu Akdeniz, Suriye,
İran, Dağlık Karabağ gibi bölgesel konularda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacağını söyleyen Sullivan, görüşmede Türkiye'nin Afganistan'daki müzakereler ve diplomasi konusunda oynayacağı rolün de gündeme geleceğini belirtti.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri 6 puanlık artışla 399,46'da.

USD/TL'de 8,60 üzerinde teknik görünümü TL açısından negatif bulmaya devam ediyoruz. Bu açıdan TL'de güçlenmenin devamı için 8,60 aşağı kırılmalı. Bu durumda 8,55-8,50 seviyeleri test edilebilir.

Borsada yatay açılış beklerken 1440 üzeri kapanış pozitif. Bu seviye üzerinde 1455-1465 ardından 1470 hedef seviyeler olarak takip edilebilir. 1420 üzerinde kaldığı sürece yükseliş eğiliminin devamını beklediğimizden mevcut pozisyonlar korunmasını öneriyoruz. 

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?

Almanya_Sanayi Üretimi, ZEW Ekonomik Güven Endeksi

Euro Bölgesi_1Ç21 GSYH, ZEW Ekonomik Güven Endeksi

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2021

Intema ve Batıçim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)