E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kalabilir---

Yükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kalabilir

Yükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kalabilir
10 Eylül 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne yatay bir eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışı borsalardaki alıcılı seyre paralel günü %0,93 yükselişle 1.099,68’dan kapattı. ABD borsaları üç günlük kar satışları sonrası güçlü tepki alımlarıyla karşılaşırken, yurtdışı majör borsalar günü yükselişlerle kapattı. BIST’de yurtdışına paralel günü yükselişle kapatırken, bankacılık endeksi negatif ayrıştı. PETKİM, TUPRAŞ ve BIM gibi hisselerdeki yükselişler endeksin günü yükselişle kapatmasında en yüksek katkı yapan hisseler oldu. Global risk alma iştahı Covid-19 vaka sayılarındaki artış ve aşı çalışmalarına ilişkin endişelerle kısa vadede zayıf kalmaya devam edebilir. VIX endeksindeki gerileme ABD borsalarındaki tepki yükselişini desteklerken, kısa vadede volatilitenin sona erdiğinin teyidi için endeksin 26 seviyeleri altına gelerek bu seviye altında kalıcı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Endeks 29 seviyelerinde seyrederken, 26 altına gelmedikçe kısa vadede ABD borsalarında kar satışları yaşanma riski devam edecektir. TL’deki değer kayıpları sınırlı şekilde devam ediyor. TL’deki değer kayıpları devam ettikçe BIST’te yükseliş eğilimi devam etse de sınırlı kalması beklenirken, TL’nin değer kayıplarını geri alması durumunda endekste bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişin ivme kazanması beklenmektedir. Bugün yurtiçinde işsizlik verileri takip edilecek, yurtdışında ise AMB faiz kararı ve yapılacak açıklamalar günün en önemli gündemi olacak. AMB açıklamaları paritelerde ve piyasada dalgalanmaya neden olabilir. Veri tarafında ise ABD’de açıklanacak ÜFE enflasyon verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. ABD ve Almanya vadelileri BIST kapanışına göre artıda seyrederken, Asya borsalarında alıcılı seyir var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve geri çekilmeler olsa da yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,4805-7,4927 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki kapanışa göre %0,04 oranında değer kazanarak gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 7,4927’den günü tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,13 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün, on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 12 baz puan artışla günü %14,05 seviyesinden tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)