E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş denemeleri kar satışı fırsatı olabilir ---

Yükseliş denemeleri kar satışı fırsatı olabilir

Yükseliş denemeleri kar satışı fırsatı olabilir
29 Haziran 2020 - 09:10 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Alıcılı bir başlangıcın ardından yükselişini sürdüremeyen BIST-100 endeksi günü %0,46 düşüşle 114.668’den kapattı. Covid-19 vaka sayısı dünya genelinde artmaya devam etmesi nedeniyle yurtdışı borsalarda da kar satışları devam etti.

VIX endeksi 35 seviyelerine yükselirken, endeks 25 seviyeleri altına gelmedikçe borsalarda volatilite ve kar satışı riskinin devam ettiğine işaret edecektir. EM para birimleri risk iştahındaki zayıflama ile güçlü değer kaybederken, TL yatay sıkışık seyrini devam ettirerek pozitif ayrıştı.

CDS’ler ise 492 seviyelerinde ve yüksek seyrini devam ettiriyor. BIST, son dönemde yurtiçi yerli yatırımcı talebiyle yurtdışı borsalardan bağımsız hareket ediyor. Kısa vadede bu eğilimin devam etmesi beklenmektedir.

Hisse piyasalarında satış baskısı arttı

Ancak, yurtdışı borsalardaki satışların derinleşmesi durumuna BIST’te de kar satışlarının artacağını düşünüyoruz. ABD ve Almanya vadelileri BIST’in Cuma kapanışına göre ekside seyrediyor. Asya borsaları ise yeni haftaya güçlü satışlarla başladı. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenmektedir. Endekste yükseliş denemeleri oluşsa da yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini ve kısa vadede kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Risk algısı bozuluyor mu?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)