E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYükselen Çelik kârı beşe katlamayı hedefliyor---

Yükselen Çelik kârı beşe katlamayı hedefliyor

Yükselen Çelik kârı beşe katlamayı hedefliyor
18 Ocak 2022 - 11:55 borsagundem.com

Yükselen Çelik, iki yıl önce sembolik düzeyde olan ihracatını 25 milyon TL’ye çıkardı. Şimdi de ABD’ye açılarak ihracatını daha da büyütmeyi hedefliyor.

BORSAGUNDEM.COM

Yükselen Çelik, ihracat gelirlerini artırmak için ABD’de yüzde 100’ü kendisine ait bir firma kuracak.

2019 yılında 105 bin TL gibi sembolik düzeyde olan ihracat gelirini 2021 yılında 25 milyon TL’ye yükseltti. Şimdiki hedefi ise ihracat gelirini daha da büyütebilmek.

Temsilcilikle olmuyor

Şirket geçtiğimiz yıl gerçekleşen 25 milyon TL tutarındaki ihracatta ABD pazarının olmadığını belirtti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada ABD pazarında temsilci veya acenteler kanalıyla ilerlemenin hayli yavaş ve etkisiz kaldığını bunun nedenin ise müşteri alışkanlıkları ile alakalı olduğunu ifade etti.

Firma kurmak şart

Yükselen Çelik, ABD’deki müşteri alışkanlıklarını aşabilmek için yerinde bir firmanın şart olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede rakip firmalarının da benzer şekilde hareket ettiğini, ABD’de bir firma kurarak pazara girebildiklerini söylüyor.

Şirket Şikago bölgesinde kurmayı düşündüğü iştirakin tamamına sahip olacak. Sermayesini ise en fazla 100 bin dolar yapmayı düşünüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde kurulacak olan iştirakin son çeyrekte de satış gelirlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Dört yıldır kârı dalgalı

Son bilançosunda yüksek bir performans sergilese de Yükselen Çelik’in son dört yıldır kârı bir çıkıyor bir iniyor. 2021’in dokuz aylık döneminde ise artan gelirle birlikte dönem kârı yüzde 671 arttı.

Kârı beşe katlar mı?

Şirket 2021 yıl sonunda kârını yaklaşık beş kat artıracağını, söylüyor. KAP’a yaptığı açıklamada 2021’in son çeyreğinde satış gelirlerinde önemli ölçüde büyüme kaydettiğini ve güçlü bir kârlılık yakalayacağını, belirtti. Şirket, aynı zamanda olumlu seyrin ileriye dönük beklentiyi de artırdığı düşüncesinde. 

Yükselen Çelik hissesinin fiyat seyri :

Yükselen Çelik'te önceki çeyreğin üzerine çıkan bilanço

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 22,20
En Yüksek: 24,24
En Düşük: 21,78
Değişim -3,90 %
FK: 50,30
PD / DD: 6,54
İşlem Hacmi 84.214.690
Toplam Adet: 3.688.698
Ağırlıklı Ort.: 22,91
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)