E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüksekova'dan sonra Nusaybin'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi---

Yüksekova'dan sonra Nusaybin'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yüksekova'dan sonra Nusaybin'de de sokağa çıkma yasağı ilan edildi
13 Mart 2016 - 12:04 borsagundem.com

Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, Valilik tarafından 14 Mart saat 00.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

PKK'lıların patlayıcı tuzakladığı hendek ve barikatların temizlenmesi amacıyla daha önce Nusaybin İlçesi'nde 21 Aralık 2015 günü saat 10.00'da konulan ve 24 Aralık 2015 günü saat 10.00'da kaldırılan sokağa çıkma yasağı yeniden başladı. Mardin Valiliği, 14 Mart 2016 günü saat 00.00'dan itibaren başlayacak yasakla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada, "İlimiz Nusaybin İlçe Merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde 14 Mart 2016 günü saat 00.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu süre içerisinde uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesidir. Bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmıştır. Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Nusaybin Kaymakamlığına veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır" denildi.
Yasak süresi içerisinde 112 acil sağlık hizmetleri ve nöbetçi eczanelerin açık olacağı elirtilen açıklamada, halkın yaşamsal ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtilen valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda; 112 acil sağlık hizmetlerimiz devam edecek, nöbetçi eczanemiz açık bulunacaktır. Yeterli erzak, içme ve kullanma suyu, çocuk bezi ve maması dahil hijyen setleri temin edilmiştir. Gebe, aşı takibi, kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza ilişkin tedbirler alınmıştır. 112, 155 ve 156 acil çağrı hizmetlerinin kapasitesi artırılmış ve iletişim altyapısı güçlendirilmiştir. Daha önceden Nusaybin İlçemizden ve diğer ilçelerden ayrılan vatandaşlarımızın göç ettiği il merkezi ve ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaklaşık 6 bin aileye 5 milyon lira nakit, 2 bin aileye barınma ve 2 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sağlanmıştır. Bu desteklerinden ötürü STK'larımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duyurumuz, teröristlerce kandırılmışların bir an önce barikatların arkasından çıkmaları ve evlerine, ailelerine, okullarına veya işlerinin başına dönmelerine yönelik bir çağrıdır. Bu duyurumuz aynı zamanda ilçeyi bombalarla, çukur ve barikatlarla yaşanmaz hale getiren terörist unsurların, bir an önce teslim olmak ve kendilerini bekleyen kötü sondan kurtarmak için son çarelerini kullanmalarına yönelik bir ihtardır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)