E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞırnak ve Yüksekova'da operasyon başladı---

Şırnak ve Yüksekova'da operasyon başladı

Şırnak ve Yüksekova'da operasyon başladı
15 Mart 2016 - 00:24 borsagundem.com

Şırnak ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hendek ve barikatların bulunduğu mahallelere operasyon başlatıldı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon başladı.

Valilikçe, 23.00'ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Müşterek operasyona İdil ilçesinde 4 Mart'ta keskin nişancı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken ağır yaralanan ve şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin adı verildi.

Operasyonun teröristlerce açılan çukur ve kurulan barikatların bulunduğu Yeni Mahalle, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallelerinde yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının 23.00'te başlamasıyla kente giriş ve çıkış yapılan yollarda oluşturulan güvenlik noktalarındaki kontrolün ardından araçların kentin dışına çıkışı sağlanırken, Şırnak'a araç girişine izin verilmiyor.

Silah arkadaşını kurtarmak isterken şehit düşmüştü

Operasyona adı verilen Üsteğmen Mehmet Çiftçi, İdil ilçesindeki operasyonda 4 Mart'ta, Turgut Özal Mahallesi'nde teröristlerin karargah olarak kullandığı Bener Cordan İlkokulundan keskin nişancı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken ağır yaralanarak şehit düşmüştü.

Silah arkadaşları, olay yerinde Çiftçi'yi, Yılmaz'ın üzerine kapanmış halde ağır yaralı bulduklarını anlatmış, kaldırıldığı hastanede şehit olan Çiftçi'nin, operasyon süresince ön saflarda ilerlediğini, emrindeki tüm askerler operasyon bölgesinden çıkana kadar da çatışma alanından ayrılmadığını belirtmişlerdi.

YÜKSEKOVA'DA OPERASYON

Hakkari Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova ilçesinde, hendek ve barikatların bulunduğu mahallelere operasyon başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)