E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYüksek volatilite yakından izleniyor---

Yüksek volatilite yakından izleniyor

Yüksek volatilite yakından izleniyor
12 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Piyasa Gündemi

Rusya’nın ilk korona virüs aşısını onayladığı açıklanırken, aşı kaynaklı bu haber akışı dün küresel risk iştahını destekledi. Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korurken, aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeler salgının seyri ve fiyatlamalar açısından büyük önem taşıyor. Ekonomik veri akışları ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin devam eden görüşmeler de piyasaların takibindeki diğer konu başlıkları olarak karşımıza çıkıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 12:00 Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi Önem: Orta • 15:30 ABD – TÜFE / Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya’dan gelen aşı haberinin etkisiyle hisse piyasalarında alımlar güç kazandı. Ancak ABD’de görüşmeleri süren teşvik paketinin çıkmazda olduğuna ilişkin haber akışı ABD borsalarında akşam saatlerinde satışları beraberinde getirdi. BIST-100 Endeksi günü %3,21’lik yükselişle 1.110,05 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,24 – 7,25 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,21’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını beklerken, son dönemde yüksek seyreden volatilite yakından izlenecektir.

BIST-100 Strateji

Dün güçlü şekilde yükselişini sürdüren BIST 100 Endeksi gün içi en yüksek seviyelerine yakın bir şekilde kritik gördüğümüz 1110 direncinden kapandı. Kısa vadede 1070 olarak takip ettiğimiz ilk destek öncesinde 1095 önemli bir destek haline geldi. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltme hareketleri olarak izlenebilir. Yukarıda ise son satış dalgasının düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1122 izleyeceğimiz ilk güçlü direnç olacak. Burası da geçilecek olur ise endekste daha önce test edilen tarihi zirveler yeniden gündeme gelebilir. Son günlerde her iki yönde de gerçekleşen sert hareketler sonrası piyasanın henüz dengeye oturduğunu söylemek zor. Bu nedenle her iki yön için de aşırılıklar oluşabileceği göz önünde bulundurulmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)