E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYüksek faiz oranları Bitcoin'in cazibesini artırıyor---

Yüksek faiz oranları Bitcoin'in cazibesini artırıyor

Yüksek faiz oranları Bitcoin'in cazibesini artırıyor
07 Haziran 2021 - 14:10 borsagundem.com

Bitcoin, yeni haftaya yine 40 bin doların altında başladı. Bitcoin yatırımcılarının bu hafta izlemesi gereken 5 faktör

Bitcoin (BTC), yeni haftaya sakin başlarken, fiyat hareketini önümüzdeki günlerde etkileyebilecek faktörlerde öne çıkanlar şu şekilde:

Yellen yüksek faiz oranlarını destekledi

Makro ortam, Bitcoin yatırımcıları için ilginç bir manzara ortaya koyuyor.

ABD'de enflasyon tartışmaları sürüyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise yüksek faiz oranlarından yana olduğunu açıkladı.

Hafta sonu Bloomberg'e konuşan Yellen, ABD Başkanı Joe Biden'ın son açıkladığı devasa harcama paketini destekledi ve enflasyonla sonuçlansa dahi, bu pakete destek vereceğini belirtti.

Yüksek faiz oranları, genellikle deflasyonist bir varlık olan Bitcoin'in cazibesini artırıyor. Ne var ki diğer yandan da dolar güçleniyor ve BTC/USD paritesine aşağı yönde baskı uyguluyor.

Mart ortalarında düşüş trendine başlayan ABD Doları Endeksi (DXY), 90 puandan sekme yaşadı.

El Salvador ve Paraguay'ın desteği yeterli olmadı

Bitcoin topluluğunda son zamanlarda herkesin dilinde El Salvador var.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, hafta sonu Bitcoin'in ulusal para olarak kabul edilmesi için meclise yasa teklifi sunacağını açıkladı.

Yasa teklifinin kabul edilmesi halinde El Salvador, Bitcoin'in ulusal para olduğu ilk ülke olacak.

Daha sonra Paraguaylı bir milletvekili de Bitcoin entegrasyonuna dair planlar açıklasa da, piyasalar bu açıklamalardan etkilenmedi.

Paraguaylı milletvekili Carlitos Rejala, pazartesi günü paylaştığı gönderisinde “Uzun bir süredir belirttiğim gibi, ülkemizin yeni jenerasyon ile el ele ilerlemeye ihtiyacı var. Bizim vaktimiz geldi" diye belirterek Bukele'ye de teşekkür etti ve şöyle konuştu:

Bu hafta Paraguay'ı yenilemek için önemli bir projeye başlıyoruz. Bizi gerçekten uçuracak bir proje.

Kısa pozisyon sayısı artıyor

Bir süredir belirli bir aralıkta seyreden ve giderek daha yüksek pik ve dip fiyatlar belirleyen Bitcoin, çok yakında bir kırılma yaşanacağının sinyallerini veriyor olabilir.

Kripto paranın son zamanlarda bu aralıktan kaçma denemelerinin ise tümü başarısız oldu. Bitcoin, çeviri yayın saati itibarıyla 36.500 dolardan işlem görüyor.

Fonlama oranlarının küçülmesi gibi olumlu işaretler görülse de, tehlike çanlarını çalan bazı işaretler de bulunuyor.

Dev kripto para borsası Bitfinex'teki kısa pozisyonların sayısı, özellikle endişe uyandırıyor. Popüler Twitter hesabı Fomocap, kısa pozisyon sayısındaki artışın genellikle aşağı yönde olan büyük dalgalanmalara yol açtığını belirtti ve uyardı:

Bitfinex'teki kısa pozisyon artışının her zaman bir anlamı olmuştur. 25 Kasım'daki düşüşten tutun, 19 Mayıs'taki artışa, hep bir anlamı oldu. Şimdi tekrar yükseliyor.

Ethereum parabolik yükseliş gösterebilir

Bitcoin’in durumu, altcoin'lere fayda sağlayabilir. Kripto piyasasındaki genel düşüş trendine rağmen bazı kripto paraların yükselişi sürdürmesi, fırsatçı bir "altcoin sezonunun" başlayabileceğine dair umut veriyor.

Özellikle de Ether (ETH), Bitcoin paritesinde geçtiğimiz ay görülen pik seviye olan 0,081'e yaklaşıyor.

Mevcut durumda 0,076 olan ETH/BTC paritesi, daha büyük bir yükseliş yakalayabilir. Three Arrows Capital CEO'su Kyle Davies, bu yükselişin "parabolik" dahi olabileceğini ileri sürdü.

Madencilerin birikiminde 2021'in en büyük azalması görüldü

Son düzeltme sırasında birikimlerine tutunan madenciler, verilere göre geçtiğimz hafta toplu şekilde satış yaptı.

Analiste William Clemente'e göre madencilerin Bitcoin birikimleri, geçtiğimiz haftaya kıyasla 5 bin BTC azalma gösterdi.

3 Haziran'da madencilik havuzu Poolin'den 3.012 BTC taşındı. Bu sayı, 2021 yılında madenci havuzlarından çıkan en büyük miktarı temsil ediyor. Aynı havuzdan bir gün sonra da 2.501 BTC taşındı.

Diğer yandan analist Lex Moskovski, bunun madencilerin illa ki satış yaptığı anlamına gelmediğini ileri sürdü ve şöyle söyledi: 

Madenci birikimlerinde bunun üç katı miktarda azalma görülse de, bu satış yaptıkları anlamına gelmiyor.

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

Borsalarda sinyaller sağlıklı mı?

Kasımda aldı, 1 milyar dolardan fazla kâr etti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)