E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYüksek enflasyon sonrası Merkez'den faiz artırımı gelir mi---

Yüksek enflasyon sonrası Merkez'den faiz artırımı gelir mi

Yüksek enflasyon sonrası Merkez'den faiz artırımı gelir mi
03 Ekim 2018 - 13:07 borsagundem.com

Capital Economics, Türkiye'de açıklanan enflasyon verisi sonrası yaptığı değerlendirmede "15 yılın en yüksek enflasyon TCMB'nin faiz artırmısını gerektirebilir, ancak bir artırım muhtemel görünmüyor" açıklamasında bulundu

TÜİK'in bugün açıkladığı Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Capital Economics, son 15 yılın en yüksek seviyesinde gelen enflasyon rakamlarının yeni bir faiz artırımını gerektirebileceğini ve bir faiz artırımının şansını yükselttiğini bildirdi.

Ancak Capital Economics, siyasi baskı nedeniyle böyle bir faiz artırımının muhtemel görünmediğini de vurguladı.

Capital Economics analisti Jason Tuvey, "Geçen ay yapılan faiz artırımının büyüklüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerin daha da artırılmaması yönünde devam eden baskısı dikkat alındığında, politikanın faizleri değiştirmeme yönühde olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan Özince03 Ekim 2018 23:09

    Artır artır nereye kadar kardeşim şu anda kim bankalardan kredi kullanır ????? Bıçak kemiğe dayandıysa , çok ihtiyacı varsa belki kredi kullanır.Çünkü araba alsan iki araba parası bankaya ödiycen ev alsan iki ev parası bankaya ödiycen yani gerçekler bunlar yalan değil iftira değil.Bu faizle şu anda piyasa tıkandı , ekonomi kanalların da her gün merkez faiz artırsın diyen ekonomistlerin ekonomistle ilgisi yok , ekonomiden felan anlamıyorlar.Bakın şunu açıkça söyleyeyim eğer dolar bugün 10 tl olsaydı ama faizle hiç artırılmasaydı Türkiyenin durumu daha iyi olurdu.Kura müdahale etmek , kurun düşmesi için faizi yükseltmek çok yanlış bir ekonomik stratejidir.Şimdi cezasını sanayici çekiyor vatandaş çekiyor.Faiz yerine dolar daha yüksek seviyelerde olsaydı ne olurdu ithalat dururdu , ama piyasa kilitlenmezdi.Faizler yükselince piyasa kilitlendi.Cumhurbaşkanımızın dediği gibi faizler hemen derhal ivedilikle düşürülmelidir.

  • AZ MANTIK LÜTFEN 04 Ekim 2018 00:44

    Ülke donuna kadar döviz borcu olmasaydı bu dedigine sonuna kadar katılıyorum. Yollar kopruler havalimanı hepsi dolar ile borçlanarak ihale edildi. Doların 1 kuruş bile yükselmesi ekonomiyi sarsıyor. Sen 10 lira olsun diyorsun.Ülkenin iflası demek 10 liralar ki bizim iran ve rusya gibi bizi ayakta tutacak yeraltı zenginliklerimizde yok.

  • erol g.03 Ekim 2018 17:40

    Merkez bankamız sadece borç verme faizlerini artırarak paramızı değersizleştiriyor BORÇ ALMA FAİZİNİ DE YÜKSELTMELİ

  • rasim03 Ekim 2018 14:56

    maalesef,,,,,indirim gelir.

  • alper03 Ekim 2018 15:47

    AYNEN EN İSABETLİ ÇÖZÜM...ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER...

  • pardus03 Ekim 2018 14:40

    dolar tekrar 6,50'ye doğru yükselir

  • mehmet03 Ekim 2018 14:14

    Allah sonumuzu hayır etsin. Hiç iyi gözükmüyor.

  • Okie Dokie03 Ekim 2018 13:57

    Dolar 4.80 TL iken 150 pips faiz artışı yapmamışlardı. Sosyolog başkan ordan 625 pips daha faiz artışı paketle bana.

  • Borsacı03 Ekim 2018 13:34

    Reel efektif kur düzeyine bakmak lazım. Kurlar bir süre yüksek gitmez ise dönüşüm zor. Faiz artırımı eski tas eski hamam durumuna getirir. Yerli kaynakların maliyet avantajı olmaz ise yine yabancı kaynaklara yöneliriz. Lojistik hep söylüyorum en önemli alanç Gelen giden malları bile kendi TIR'ımız, gemimiz ve uçağımız ile taşımamız lazım. FEDEX, UPS, DHL gibi birfmalar çıkarabilsek bu alanda net döviz kazancı elde edebiliriz. Türkiye'yi lojistik üssü yapmamız lazım. Bu arada Ford F-MAX, BMC Tuğra TIR, Mercedes Axor harfiyat için tasarlanmış, kendi kamyonlarımız ile TIR filolarımızı geliştirmemiz lazım. Volvo, Scania, Renault, IVeco yerli değil.

  • KEMAL03 Ekim 2018 13:24

    ENFLASYON,yüksek,faiz,ve,doların,,yükselmesi,mümkün,

  • dursun03 Ekim 2018 13:11

    faizler yüzde 50 olmalı. paramızın değerlenmesi şart.