E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı bilançolar yatırımcıyı çekmeye yetmedi---

Başarılı bilançolar yatırımcıyı çekmeye yetmedi

Başarılı bilançolar yatırımcıyı çekmeye yetmedi
01 Mart 2021 - 17:54 borsagundem.com

Korona virüs sürecindeki ekonomik ortamdan fayda sağlayan dev teknoloji şirketleri başarılı bilançolara rağmen hisselerinde yükseliş yakalayamadı. Uzmanlar bu durumu rotasyon ticaretinin işareti olarak görüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalar bu bilanço sezonunda ABD'li şirketlerden gelen pozitif sürprizleri büyük ölçüde umursamadı. Financial Times’ın haberine göre analistler bu durumu pandemi sürecinin kazananları olan şirketlerden yeniden açılma sürecinden faydalanan şirketleri doğru "döngüsel rotasyonun" tüm hızıyla devam ettiğinin bir işareti olarak değerlendiriyorlar.

FactSet'ten yapılan bir analize göre, bilanço beklentilerini geçen S&P 500 şirketlerindeki hisselerin fiyatlamaları ortalama olarak düz bir seyirde ilerledi. Veriler, perşembe günü itibarıyla dördüncü çeyrek bilançolarını bildiren büyük endekslere dahil şirketlerin yüzde 96'sını içeriyor ve bilanço duyurusundan önceki iki gün içindeki hisse fiyatlarını sonraki iki gün boyunca oluşan fiyatlarla karşılaştırmayı hedefliyor.

Kovid sürecinden en fazla yararlanmayı başaran bazı şirketler başarılı bilançolara rağmen şaşırtıcı bir şekilde hisse senetlerinde düşüş gözlemlendi. Apple ve Facebook bilanço tahminleri kabaca yüzde 20 oranında geride bıraktı, ancak hisseleri bilanço duyurularını takip eden iki gün içinde yüzde 7'den fazla düşüş gösterdi. Teknoloji sektöründe ortalama olarak bilanço beklentilerini aşan şirketlerin hisseleri %2 oranında düştü.

Son bir yıl boyunca ilk kez bilanço verileri pozitif yönde sürpriz yapan şirketler bunun ödülünü alamadı. 2020'nin ilk üç çeyreğinde, şirketler beklenenden daha iyi bilanço bildirdikten sonra in hisse fiyatları, ortalama olarak en az yüzde 1 artmıştı.

Analistler, verilerin yatırımcıların evden alışveriş yapma ve evden çalışma sürecine doğru küresel bir geçişten yararlanan şirketlerin ötesine baktığının ve bir yıldan fazla süren sosyal sınırlamalar ve seyahat kısıtlamaları sonrasında aşılardan yaygınlaşmasıyla güçlü bilanço elde etmesi muhtemel şirketleri incelediğinin bir işareti olduğunu söylüyor.

Nortwestern Mutual Portföy Yöneticisi Matt Stucky, “Dördüncü çeyrek bilançolarında daha büyük bir mesaj ortaya çıktı. Artık her şey bilançolara dayanmıyor. Önümüzdeki 12 ila 18 ay içerisinde daha döngüsel bir faaliyet ortamında nasıl gelişeceğiniz önemli” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta borsalarda hissedilen tökezleme bu rotasyonun izlerini taşıyordu. Wall Street'te geçen Mart ayından bu yana endekslere liderlik eden hisselerse bu düşüşe öncülük etti.

Robeco'nun Temel Hisse Senetlerinin Küresel Başkanı Fabiana Fedeli, "Kovid’ten yararlanan hisselerle daha döngüsel oyuncular arasında bir nöbet değişikliği var," dedi. Fedeli, döngüsel hisselerin yeniden açılma ticaretinin "iyi bir şekilde devam ettiğini" de sözlerine ekledi.

ABD borsasında aşı ve teşvik iyimserliği

 

Milyarder yatırımcıdan spekülatif yatırımlara ilişkin sert uyarı

 

Küresel borsaların enflasyon endişesi geçici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd01 Mart 2021 22:13

    Bir milyonun üzerinde yeni yatırımcı geldi. Nasıl gelmedi hayret. Vaziyet SOYDUNUZ gönderdiniz.  Onlara yatırımcı olarak görmüyorlar.