E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK'nın İstanbul toplantısı sona erdi---

YSK'nın İstanbul toplantısı sona erdi

YSK'nın İstanbul toplantısı sona erdi
22 Nisan 2019 - 19:56 borsagundem.com

YSK, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazını görüşmeye yarın devam edecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazını görüşmeye yarın saat 11.00'de devam edecek.

YSK'nin saat 14.00'te başlayan toplantısında, AK Parti ve MHP'nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ele alındı.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel'in, YSK üyelerine partisinin iddialarıyla ilgili 2,5 saatlik bir sunum yaptığı toplantıda, CHP ve HDP temsilcilerinin de görüşlerini dile getirdiği öğrenildi.

Kurul, itirazları görüşmeye yarın saat 11.00'de devam edecek.

İtirazlar 

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe de sunmuştu.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemişti. YSK da bunu kabul etmişti. 

MHP'nin olağanüstü itirazı

AK Partinin ardından MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye başvurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Olgu23 Nisan 2019 13:05

    Kazanınca güzel kaybedince hile.Adam oğluna sınavdan kaç aldın diyor iyi olunca ben aldim ,kötü olunca hoca verdi....ADALET yeri geldimi herkese lazim ...Yaaa arkadas sıkıldık artık .......

  • : )23 Nisan 2019 12:12

    madem sandıklarda hile oluyomuş, dana önceki seçimlerde hiç mi olmamış :D

  • Ahmet kal23 Nisan 2019 00:43

    Usulsüzlük varsa ve seçim tekrarlanirsa bu defa diğer taraf kazanırsa yapılan ikinci seçimde usulsüzlük olmadığına kim inanır

  • JBT 23 Nisan 2019 08:05

    Kadir inanır

  • Atilla22 Nisan 2019 21:53

    Sevgili Ömer kardeşim asıl CHP' ye sormak lazim bu kadar seçimin tekrar edilmemesine itiraz niye...sandıklarin tekrar sayılmasına yapılan itirazlar vs..Secimde hile vs yoksa CHP rahat olsun...

  • Ömer22 Nisan 2019 21:41

    Günlerdir birçok hukukçuyu dinledim. Hepsi de seçimin yenilemeyeceği görüşünü dile getiriyor. Seçimlerde kazanmak ta var kaybetmek te. Bu telaş niye. İnsanın aklına İstanbul Belediyesinde çok mu usulsüzlük yapıldı acaba diye geliyor.

  • ReceP Tartad22 Nisan 2019 22:18

    chp sözcülüğü yapma.varsa ve bildikleri pislikler var ise ispat edilir hakında hukuki işlemler yapılır.

  • Veli akar22 Nisan 2019 21:03

    YSK yarın seçim sonucunu tescilleyecek.Demokrasi tecelli edecek

  • Gayret22 Nisan 2019 20:47

    Yaa arkadaş ne koltukmus beee sanki miras kaldi tapulu vermemek icin bu ne çaba.