E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK: KHK'lı belediye başkanlarına mazbata verilmeyecek---

YSK: KHK'lı belediye başkanlarına mazbata verilmeyecek

YSK: KHK'lı belediye başkanlarına mazbata verilmeyecek
10 Nisan 2019 - 20:25 borsagundem.com

KHK'lı belediye başkanlarının mazbatası seçimi ikinci tamamlayan adaya verilecek

YSK, seçimleri kazanan, ancak KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmeyen başkanlarla ilgili kararını verdi.

Seçimleri kazanan ve KHK’yle ihraç edilenler mazbata alamayacak. Bu adayların kazandıkları yerlerde seçimi ikinci sırada bitiren isimlere mazbata verilecek.

Buna göre; HDP’nin KHK’lı adaylarının seçimi kazandığı Van’ın Edremit ilçesinde HDP’li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’ın yerine AKP adayı İsmail Say, Tuşba ilçesinde HDP’li Yılmaz Berki yerine AKP Salih Akman ve Çaldıran ilçesinde HDP’li Leyla Atsak yerine AKP Şefik Ensari’ye mazbata verilecek.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde seçilen HDP’li Zeyyat Ceylan yerine ise AKP adayı Hüseyin Beyoğlu’na mazbata verilecek.

AKP’li aday Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Belediyesi seçimlerini kazanan adayın KHK’lı olduğu gerekçesi ile YSK’ya başvurmuştu.

Beyoğlu itiraz dilekçesinde, “Kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın rütbe veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler. İzah edilen nedenlerden dolayı HDP’nin adayı Ceylan’ın en yüksek oyu almasına rağmen seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesi hususunda gereğini arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’DEN TEPKİ

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı karara tepki göstererek yarın Bağlar Belediyesi’nin önüne çağrı yaptı. Çağrıda, “Yarın saat 12.00’da, yerel seçimlerde %70 üzerinde oy alarak seçilen Belediye Eşbaşkanlarımız ve vekillerimiz ile birlikte ‘İrade Gaspı’na yönelik Bağlar Belediyesi önünde basın açıklaması yapılacaktır” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)