E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK, İstanbul için ne zaman karar verecek?---

YSK, İstanbul için ne zaman karar verecek?

YSK, İstanbul için ne zaman karar verecek?
18 Nisan 2019 - 16:29 borsagundem.com

İBB Başkanı seçilen İmamoğlu'nun mazbatasını almasının ardından gözler, Ak Parti'nin seçimin iptali ve yenilenmesi istemiyle olağanüstü itiraz başvurusunda bulunduğu Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi.

YSK kaynaklarından edinilen bilgiye göre kurul, öncelikle HDP'nin, KHK ile kamudan ihraç edilip belediye başkanı seçilen partili adayların mazbatasının iptal edilerek, ikinci sıradaki partinin adayının belediye başkanı olacağı yönündeki kararına yaptığı olağanüstü itirazı görüşecek.

Kurul gündemine dün gelmesi beklenen ancak ertelenen HDP itirazının görüşmesinin, eksik belgelerin tamamlanmasının ardından bugün yapılması bekleniyor.

Belge incelemesi başladı

YSK kaynaklarından edinilen bilgiye göre kurul, sonradan bir değişiklik olmazsa AKP'nin Maltepe, Büyükçekmece ve İstanbul büyükşehir için yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu ile MHP'nin Maltepe başvurusunu birlikte görüşecek. Kurul, karar için toplanmadan önce, AKP ve MHP'nin sunduğu delilleri inceleyecek, gerekli gördüğü takdirde il ve ilçe seçim kurulları veya ilgili diğer kurumlardan ek belgeler de isteyebilecek.

YSK'nın delil olarak sunulan belgeleri tarayarak sisteme kaydetmeye başladığı ancak çok sayıda belge olması nedeniyle, bunun biraz zaman alabileceği değerlendirmesi yapılıyor. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)