E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG'ye verilen 150 saatlik süre bugün doluyor---

YPG'ye verilen 150 saatlik süre bugün doluyor

YPG'ye verilen 150 saatlik süre bugün doluyor
29 Ekim 2019 - 09:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Ekim'de Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde vardığı mutabakatta yer alan Türkiye'nin temel şartı için mühlet bugün 18.00'da doluyor.

Soçi Anlaşması kapsamında 23 Ekim itibarıyla 12:00’dan itibaren 150 saat içerisinde YGP’li teröristlerin silahları ile birlikte güveli bölge için planlanan 30 kilometrelik şeritten çıkması kararlaştırılmıştı

Ayrıca Türk askerleri ile Rus askerlerinin kuzeydoğu Suriye'de 10 kilometrelik alanda ortak devriye yapması üzerinde mutabakat sağlanmıştı.

Geçen hafta devriye görevlerinde yer almak üzere yaklaşık 300 Rus askeri polisi Suriye’ye gönderilmişti.

Ana omurgasını terör örgütü PKK//YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 27 Ekim’de yaptığı bir açıklamayla, Soçi Mutabakatı’na uyacaklarını ve Türkiye sınırından uzaklaşacaklarını resmen duyurmuştu.

Rusya ile bu konuda uzun müzakereler yaptıklarını açıklayan SDG, Rusya'nın Suriye hükümeti ile Kürtler arasında arabuluculuk yapma garantisi istediğini altını çizdi.

Terör örgütünden açıklama: Türkiye sınırından çekiliyorlarŞam rejimi ise SDG’nin bu kararından duyulan memnuniyeti dile getiren bir açıklama yayınlamıştı.

Açıklamada, “Suriye hükümeti, SDG'nin Türkiye sınırından 30 kilometre uzağa gitmesinden memnuniyet duyuyor” ifadesine yer verilmişti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye'nin kuzeyindeki Suriye Demokratik Güçleri mensuplarının Türkiye sınırındaki bölgeyi vaktinde terk edeceği yolundaki umutlarını bir kez daha dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 29 Ekim 2019 12:16

    150 saat ne be göz göre göre alay ediliyor. Siyasi partilerimiz işgal edilmiş. Halk kendinine istikamet çizemiyor.

  • Kara gülle29 Ekim 2019 11:48

    Amerikayla yapılan mutabakat gereği 120 saat dolunca bir terörist bile kalmayacak silip süpürülecekti.külahıma anlatın.150 saat te dolar yine bir şey olmaz.amerika yetkilileri buraya gönderdiğinde herşey bitti elini kolunu bağladı.yeniden başa döndük.bu ortadoğu bataklığında sorun bitmez.

  • Kara gülle29 Ekim 2019 15:40

    Süleyman bana cevap yazdıysan.benim ne demek istediğimi anlamamışsın.Amerikanın oyununa gelmeyin diyorum başladığınız işi bitirin diyorum.adamlar çekilmedi işte oyuna geldik niyr yarıda bıraktık bak şehit haberleri geliyor diyorum.sen ne diyorsun.kafa bu jadar mı şarz ediyor.

  • Süleyman Kırpak29 Ekim 2019 12:08

    ne kadar cahil insanlarsınız anlamak mümkün değil.ne yapacağız terörist devlet kurulsun da her gün 50-100 vatandasımız mı ölsün.her gün 1-50-100 vatandaşımızın öldüğünde sesini çıkartmayanlardan biriside sen olduğunu düşünmekteyim.peki abd ve diğer ülkeler buralarda gelip çirit atıyorlar onlar bataklığamı saplanıyorlar.kısasa kısas yapmaz isen her zaman kayıp edersin.

  • Semiz Kobalt29 Ekim 2019 11:13

    bırakın dolsun.ALLAH verede çekilmeyeler şaşırttalar.hepsini tek tek gebertelim.onlar abd , ab ve israil den destek alarak yıllarca 50 000 den fazla vatandaşımızı şehit edip ekonomimizi çökerttiler.