E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG/PKK'da operasyon paniği---

YPG/PKK'da operasyon paniği

YPG/PKK'da operasyon paniği
21 Ağustos 2022 - 10:14 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son dönemlerdeki nokta operasyonları ile beli kırılan terör örgütü PKK/ YPG’nin içine girdiği panik, Rusya’nın Türkiye’nin eli kulağındaki operasyonuna yeşil ışık yakmasıyla daha da derinleşti.


Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yeni operasyon düzenleme planı uzun süredir gündemde.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu bölgede askeri hareketliliği artırırken terör örgütü PKK/ YPG'nin sözde yöneticilerinin Batılı medya organlarına yaptığı açıklamalar terör örgütünün içine girdiği paniği bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin sözde eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin olası Suriye operasyonu öncesi Al Monitor'a yaptığı değerlendirmede, ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirerek örgütün öfkeli olduğunu ve ihanete uğradığını söyledi.

Halka evlerinden çıkmama çağrısı

Önceki gün de yine Batılı medya organlarına konuşan YPG'nin sözde sözcülerinden biri, Rusya'nın Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yaktığını, son dönemlerde artan SİHA saldırılarının da bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığını ve bölgede halka evlerinden çıkmama çağrıları yapıldığını iddia etti. SANA'ya konuşan yerel kaynaklar, Suriye'deki Türk askerlerinin cami hoparlörlerinden Halep'e bağlı Cerablus yakınında halka operasyon hazırlıkları nedeniyle evlerinden çıkmama çağrısı yaptığını söyledi.

Kaynaklar, sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türk güçlerinin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde yaptığı açıklamada "Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri temizleyerek, güvenlik kuşağının halkalarını yakında birleştireceğiz" demişti.(Sabah)

MLKP'ye operasyon: 4 şüpheli yakalandı

 

2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Barış Pınarı bölgesinde 9 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz22 Ağustos 2022 10:08

    Amma çok trol varmış. Size verilen paralar zehir zıkkım olsun. Sözde vatanseverler. Kaçınız askerlik yaptı. Sizi gidi bedelliler ve refüze vatanseverler. Dediklerimi anladı kendilerini.

  • xyz22 Ağustos 2022 09:54

    Biraz gerçekçi olalım. Bilim şunu der soruna neden olanlar ve sorunu ortaya çıkaranlar SORUNU çözemezler. Kapiş

  • Hakan bektaş22 Ağustos 2022 00:04

    Ülkenin mevcut idari/iktidar yapılanmasının devamı elzemdir ki tüm düşmanlar dize gelecek, içerideki uzantıları kazınacak, ülkemiz şahlanıp hedeflerine doludizgin koşacak. Aksi durumda tekrar içine kapanacak, şamar oğlanı olacak, itilip kakılacak, höt diyene al sana g..... diyecek ki aziz milletimiz buna asla izin vermeyecek... Allah yar ve yardımcımızdır.

  • Cemal21 Ağustos 2022 23:42

    Kim pkk ya zerre kadar destek veriyorsa BENİM HAKKIM ONA HARAM ZIKKIM OLSUN

  • xyz22 Ağustos 2022 10:35

    Cemal gardaş hem oyunu ver hem 21 yıldır tek başına iktidar olan hükümet terörü bitirmesin veya bitiremesin. Sen hakkını kime helal etmiyorsun onu söyle. Terör senin hakkını helal ettirmediğin için biter sanma. Terör ancak ve ancak oy kaygısı gütmeyen siyasi iradenin alacağı radikal kararlarla biter.

  • Ali 21 Ağustos 2022 21:20

    Güclü lüder güçlü Türkiye

  • EKRİKS21 Ağustos 2022 20:49

    HDP ve ittifakcıları iktidara gelmezler ise bunların kökünü bu hükümet kazır.

  • xyz22 Ağustos 2022 09:45

    EKRIKS 21 senedir aynı nakarat. Yiyen varsa inanır. Davulculuğu bırak. Davulculuğun bahşişi demekki iyi.

  • Ali Taş21 Ağustos 2022 18:21

    Türkün Türkten başka dostu yokmuş daha iyi anladık

  • Ferhan21 Ağustos 2022 18:11

    Her şeyi alıyorumda bu solcu kesimin Atatürkçüyüm deyip pkk yanlısı gibi davranmaları zoruma gidiyor Neyin peşindeler

  • xyz22 Ağustos 2022 10:28

    Ferhan her şeyi anladığını sanıyorsun. Her şeyi anlıyorsan bunu dini siyasete alet edenler içinde sorgula. Ülkenin din ile sömürüldüğü ve dinimizi her pis işlerine kalkan yapanları anlayabiliyormusun

  • xyz22 Ağustos 2022 09:50

    Bende dindarım deyip hırsızlık yapanları. Allah rızası için diye barınma yerleri yapıp oradakileri istismar edip sonra Atatürk düşmanı yapanları buna göz yumanları Ferhan daha sayayım mı.

  • Mucise Reis : )21 Ağustos 2022 18:00

    Türk ordusunun düzenli bir tabur askeri bile karşısındaki en iddalı orduyu bertaraf edecek kabiliyettedir. Ki Türk ordusu karşısında durmaları nerede ise imkansız. ırak ordusu, suriye ordusu vb bile duramaz. O bakımdan mayınlamalar, el yapımı ıvır sıvırlar bol bol tuzaklamalar ile bulundukları yerleri tepe kadro bırakacaktır.

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2022 17:37

    HEDEFİMİZ "Kızıl Elma" yani bütün cihan. Nerede mazlum var Türk'ün yiğitleri orada olacak, zalimleri, hainleri, vatan ve bayrak düşmanlarını TEPELEYECEK! Haydi aslanlar binlerce İHA-SİHA'larla aynı anda saldırın ve bu işi bitirin artık. "HÜR SURİYE, MUTLU SURİYELİ."

  • xyz22 Ağustos 2022 09:50

    Kopyala yapıştır davulcu.

  • baran21 Ağustos 2022 16:54

    Bunların lider kadrosunda çok fazla kayıp olduğu için aralarındaki yaşı küçük ve suça karışmamış olanlar için tam bir fırsat!  Amerikalı haydutlar ekstra yardım ve tuzak hazırlamazlarsa bunlar zaten dağılır gider.  50 bin tır silahın büyük kısmı da TSK nın envanterine  ilave edilir.  

  • ALİ YILDIRIM21 Ağustos 2022 10:34

    Bence bu operesyonların yapılmamasının tek bir güvencesi var o da abd nin dostları olan 7 masa iktidara gelir ise teröristler bir devlet kurarlar .yoksa bunları bu hükümet bitirir.

  • xyz22 Ağustos 2022 10:09

    Malak gardaş kafa herkezde omuz üstünde var ama herkezde akıl yok.

  • Baytar 21 Ağustos 2022 23:58

    Malak efendi, adına uygun konuştun, tebrikler.

  • Malak 21 Ağustos 2022 17:09

    21 yılda bitiremeyen hükümet, bu seçimde yine oy verirsek bitirecek he mi? Niye 21 yıldır bitiriyor peki? Bu sene bitirsin, öyle oy istesinler