E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG Menbiç'ten çekildi iddiasına Dışişleri'nden açıklama---

YPG Menbiç'ten çekildi iddiasına Dışişleri'nden açıklama

YPG Menbiç'ten çekildi iddiasına Dışişleri'nden açıklama
16 Temmuz 2018 - 10:49 borsagundem.com

YPG'nin Menbiç'ten çekildiği yönündeki haberlere ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, PYD'YPG'nin tamamen çekildiği haberlerinin abartılığı olduğu, sürecin devam ettiği, kontrol noktalarından çekilmelerinden sürdüğü ifade edildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan "PYD/YPG´nin Münbiç'ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada  PYD/ YPG´nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." açıklaması yapıldı. 

Münbiç'te Askeri Meclis sorumlusu Şervan Derviş, sosyal medya hesabından kentte küçük seyyar köprülüren yapıldığına dair fotoğrafları sosyal medya hezasabından paylaşması dikkat çekti. ABD askerlerinin gözetiminde yapılan demir seyyar köprü yapımında askeri üniformalı Münbiç Askeri Meclis üyelerinin çalışması dikkat çekti. 30 metrelik demir köprünün, DEAŞ tarafından daha önce uçurulan eski köprü yerine Tebka ve El Cirniye beldesi arasında yapıldığı ve malzemelerin koalisyon tarafından temin edildiği belirtildi.

Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Münbiç konusunda bir anlaşmaya vardılar. Buna göre terör örgütü YPG Münbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenlik ve istikrarı birlikte tesis edecekler.

Haziran ayında ABD ile Türkiye anlaşma sağlamış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de mevkidaşı Mike Pompeo Münbiç konusunda mutabakata varılan anlaşmaya dair, YPG'den ağır silahların alınacağı, 6 ay gibi bir sürenin söz konusu olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu. 

YPG Menbiç'i tamamen terk etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)