E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG içindeki İngiliz vatandaşı May'i zora soktu---

YPG içindeki İngiliz vatandaşı May'i zora soktu

YPG içindeki İngiliz vatandaşı May'i zora soktu
24 Ocak 2018 - 08:21 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı May, Türkiye'nin Afrin operasyonuna desteğini açıklamıştı. Ancak YPG içinde savaşan bir İngiliz vatandaşının varlığı May'i zora soktu

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi, Türkiye'nin YPG'ye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nın İngiltere hükümetini güç bir durumda bıraktığını, YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşlarının Afrin'e gitmeye çalıştığını yazıyor. Haberdeki ayrıntılar şöyle: 

İngiltere vatandaşı bir savaşçının komutasındaki bir YPG müfrezesi, Türkiye'nin operasyon düzenlediği Afrin'e destek vermek için bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelerden geçerek Afrin'e ulaşmayı amaçlayan YPG'li gruba benzer yabancı savaşçılar, tabloyu daha da karmaşık hale getirebilir.

YPG bünyesindeki yabancı savaşçılar internete yükledikleri bir videoda 'Afrin'e gidip savaşmaya hazırız' diyordu. İsmi açıklanmayan Amerikan aksanlı YPG'li, 'Her güce karşı kullanılabilecek taktikler üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Türk teröristlere karşı savaşmaya hazırız' diyordu.

Bu sözleri sarf eden YPG'linin hemen yanında ise Çin asıllı İngiltrere vatandaşı Huang Lei vardı. Huang yaklaşık üç yıldır YPG'de savaşıyor. Times'a bilgi veren YPG'liler, Huang'ın 6 kişilik bir müfrezeyi komuta ettiğini söylüyor.

'Batılı hükümetler vatandaşlarının YPG'ye katılımını engellemeye çalışmıştı'

Yüzlerce Batılı, IŞİD'e karşı savaşmak amacıyla Suriye'ye giderek YPG'ye katılmış, Batılı hükümetler bu katılımı engellemeye çabalamışlardı.

YPG İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPG'li İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da, savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı.

YPG'ye katılan ve dikkat çeken İngiltere vatandaşları arasında ülkesibde ilçe belediye başkanlığına aday olmuş olan Macer Gifford ile Liverpool Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Kimmie Taylor var. Her ikisinin de sosyal medyada binlerce takipçisi bulunuyor.

Vatandaşlarının NATO müttefiki Türkiye ile karşı karşıya gelmesi İngiltere hükümeti için mevcut durumu daha da karmaşık hale getirebilir.

Kimmie Taylor, 'Tüm Rojava'da savaş hazırlıkları var. Her yeri savunmamız gerek' diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)