E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG bir günde SDG oldu---

YPG bir günde SDG oldu

YPG bir günde SDG oldu
23 Temmuz 2017 - 07:22 borsagundem.com

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, Türkiye’nin, terör örgütü PKK ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG’ye ‘isim değiştirme’ tavsiyesinde bulunduklarını belirtti

ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Aspen Enstitüsü’nün Colorado eyaletinde gerçekleştirilen yıllık güvenlik toplantısında konuşan ABD Özel Kuvvetler Komutanı Thomas, terör örgütü PKK/PYD ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Thomas, “(ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi) Brett McGurk ve ben Türkiye sınırında Kobani’deki o çok eski ve soğuk belediye binasına ilk gittiğimizde oraya bir grup kasvetli askeri yetkili ve teknokrat olarak girdik. O belediye binasının önünde bize bakan (Abdullah) Öcalan’ın yüzünden başka bir şey değildi. Biz de, ‘Hey bu, buradan gitmek zorunda. Öcalan’a tutunamazsınız ve bizim içinde olduğumuz bir yapıda herhangi bir meşruiyet şansı elde edemezsiniz’ dedik” diye konuştu.

‘BİR GÜNDE DEĞİŞTİRDİLER’:General şöyle devam etti: “Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve ‘Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz’ diyordu. Biz de bunun üzerine onlara (YPG) isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Mesela, YPG dışında kendinizi nasıl adlandırmak istersiniz? Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına ‘demokratik’ ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağladı.”

‘SOSYALİZME MEYLEDİYOR’: SDG’nin özgün bir faaliyet yürüttüğünü iddia eden Thomas, “Temsili bir yönetişim sağlıyorlar. Mükemmel olmadığını görmek zorundasınız. Sosyalizme meylediyor. Fakat kadınların konumunu güçlendiren bir sosyalist ve aynı zamanda erkeklerle birlikte savaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘MASADA OLAMAZLARDI’: Thomas, “Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde masada olmak istiyorlardı. PKK ismi altında hiçbir zaman masada olamazlardı” ifadelerini kullandı.

DOĞU GUTA’DA İLK KEZ GÜVENLİ BÖLGE ANLAŞMASI

Rusya, Suriyeli muhaliflerle ilk kez güvenli bölge için anlaşma imzalandığını duyurdu. Muhaliflerin kalelerinden Doğu Guta bölgesinde kurulacak güvenli bölge için arabuluculuğu bu kez Mısır hükümeti yaptı. Varılan anlaşmaya göre taraflar, “insani yardım rotalarını ve bölge sakinlerinin seyahat özgürlüğü” konusunda uzlaştı. Doğu Guta’ya ilk insani yardım konvoyunu birkaç gün içinde Rusya gönderecek. Rejim de Doğu Guta’da ateşkes ilan etti. 21 Ağustos 2013’te kimyasal saldırıya uğrayan bu bölgede en az bin kişi hayatını kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)