E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYolsuzlukta ikinci bir isim yok!---

Yolsuzlukta ikinci bir isim yok!

Yolsuzlukta ikinci bir isim yok!
22 Ekim 2013 - 16:06 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini yolsuzlukla suçlayan sözlerine ilişkin, "Neymiş? 'CHP yolsuzluk yaparmış'. Bir şeyin gerçekten hakkını teslim etmek lazım, yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın eline su dökecek ikinci bir adam yok" dedi. 
Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Konuşmasının başında Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen yangına değinen Kılıçdaroğlu, maden işçilerinin çalıştıkları ortamın güvenliğini sağlamanın iktidarın görevi olduğunu savundu.
Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa birincisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun nedenin sorgulanması gerektiğini vurguladı. 2003 yılının Ocak-Eylül döneminde 482 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz bunları düşünüyoruz ama arzumuz Türk-İş'in de Hak-İş'in de Disk'in de memur sendilakalarının da bunu düşünmesi. Ve herşeyden önemlisi yan gelip yatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da bunu düşünmesi" dedi.   
Kılıçdaroğlu, CHP'nin son seçimlerde hayatın her alanına ilişkin projeler ürettiğini, askerliğin kısalması ve bedelli askerlik konularının da bu prdojeler arasında olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin bedelli askerliğe ilişkin projesiyle ilgili o dönem yaptığı açıklamayı hatırlatan ve projeyi ayak üstü açıklanmış bir proje olarak nitelendirdiğini, "adalet terazisine oturtmak zorundayısız" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Oturttu mu adalet terazisine?" diye sordu.

"Demek ki neymiş? CHP'nin projeleri doğruymuş"
AK Parti'nin seçimlerin ardından CHP'nin bedelli askerlik projesine varsıldan yana tavır takınarak sahip çıktığını ileri süren Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin şimdi de askerlik süresinin kısalmasına ilişkin projelerini kullandığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Demek ki neymiş? CHP'nin projeleri doğruymuş, sağlıklıymış, tutarlıymış. Biz öyle yolda giderken proje üreten bir parti değiliz. Bizim projelerimiz hayali değil. Öyle Kanal İstanbul falan filan. Bunların hepsi hikaye. Bana çıksın bir tane fizibilite raporu açıklasın. Açıklayamaz" diye konuştu.
Konuşmasında Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Pilotlarımız kurtarıldı. Lübnan'da rehin alınmışlardı. Bizimkiler  alay-ı vala ile gittiler, havaalanında karşıladılar. Sanki kendileri kurtarmış gibi. Otur Katar Şeyhi'ne dua et. Ne öyle kendi kendine şov yapıyorsun. Asıl üzerinde durman gereken nokta şu; o pilotlar neden esir alındı, yakalandı? Sen şu soruyu kendine sorabiliyor musun, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Lübnan sokaklarında özgürce gezebiliyor mu, gezemiyor mu? Gezemiyor. Senin izlediğin dış politika yüzünden.  Suriye, Mısır, Irak  sokaklarında bir Türk Vatandaşı özgürce gezebiliyor mu, gezemiyor mu? Gezemiyor. Senin izlediğin politika yüzünden. Önceden geziyor muydu? Evet geziyordu. Kimin aklına gelirdi iki Türk pilotu kaçırmak. Senin izlediğin politikanın faturasını ödüyor bu millet. Şimdi de çıkmış şov yapıyor. Sen önce dön kendini bir sorgula bakalım. 'Bun bu ülkeyi bu hale nasıl getirdim?' Asıl yapman gereken budur."

"Nereden yürüttün bu parayı"
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bugün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'yi yolsuzlukla suçladığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Neymiş? 'CHP yolsuzluk yaparmış'. Bir şeyin gerçekten hakkını teslim etmek lazım, yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın eline su dökecek ikinci bir adam yok. Eğriye eğri, doğruya doğru. Demiyor muydu 'Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim'. Peki kardeşim dünyanın en zengin başbakanlarından birisin, aldığın maaşlar belli, ödediğin vergiler belli, beyan ettiğin karlar belli. Nereden geldi bu para? Nereden yürüttün bu parayı? Ne diyor? 'Yürütme organının başıyım ben' diyor. Doğru söylüyor yürütme organının başısın."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kale22 Ekim 2013 17:33

    kemal aga sen ne söylersen söyle kendi iradenle söylemiyorsun söylettiriyorlar sana kukla olduğunu aklından çıkarma deniz baykalı alıp yerine seni getirdiklerini unutma senden başbakan olmaz olmayacakta

  • ahmet22 Ekim 2013 16:26

    hepsi tayyip gibi yurutmus olsaydı.bu ulke su an uzay aracları ile seyahat yapıyor olurdu.ama neyi?

  • hacı22 Ekim 2013 16:25

    sn önce; eğer sen öncekilere göre yorum yaparsan bu yolsuzluğu içselleştirmiş, kabul etmiş olursun. sonsuza kadar sürecek değil ya bu yolsuzluk birinin dur demesi lazım, bunu durduracak olan kılıçdaroğlu olmayabilir ama söyledikleri doğrudur, Erdoğan din tüccarıdır, din alır satar, cebe atar karını

  • Önce22 Ekim 2013 16:14

    Öncekiler ne yaptı Mesut Yılmaz Tansu çiller bunlarıda konusun Kemal bey