E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYolsuzluk polemiğinde son durum ---

Yolsuzluk polemiğinde son durum

Yolsuzluk polemiğinde son durum
09 Eylül 2017 - 11:42 borsagundem.com

Eski Tarım Bakanı Çelik, "yolsuzluk" tartışmasının perde arkasını anlattı. Çelik, yanlış algının düzeltilmesi için 20 saat bekleyip cevap yazdığını aktardı

Eski Tarım Bakanı Faruk Çelik, 20 Temmuz’da görevi devrettiği Eşref Fakıbaba’nın “Erkekseniz şimdi yolsuzluk yapın” açıklamasıyla başlayan tartışmanın perde arkasını HABERTÜRK’e anlattı. Çelik, Fakıbaba’nın seçtiği kelimelerin yanlış bir algıya yol açtığını söyledi.

PARAVAN ŞİRKET KURULUYOR

Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, memleketi Şanlıurfa’da bayramda yaptığı açıklamada, tarımsal desteklemelerde yolsuzluk yapıldığını belirterek “Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım” dedi. Eski Bakan Faruk Çelik, Fakıbaba’nın bu sözlerine Twitter’dan “Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar” diye tepki gösterdi.

Fakıbaba, Çelik’in kendisini yanlış anladığını söyledi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, bunun yolsuzluk değil, fatura sahtekârlığı ve paravan şirketlerle ilgili bir usulsüzlük olduğunu belirtti. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin tüccara sattığı ürünün faturasını getirmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, usulsüz olarak ödeme almak için paravan şirketler kurulduğunu belirtti.

'ŞİRKET BİR AYDA KAPANIYOR'

Çelik, “Şirket kuruluyor, faturaları kesiyor bir ay sonra da kapanıyor” dedi. Fakıbaba’nın, sözlerinin yanlış anlaşıldığına ilişkin sözlerine dikkat çeken Çelik, Fakıbaba doğru bir konuyu yanlış anlaşılmaya müsait sözcüklerle izah edince kendisi ve kendisinden önceki bakanları zan altında bırakan bir tablo ortaya çıktığını söyledi. Fakıbaba’nın açıklamasının ardından sosyal medyada kendi döneminde yolsuzluk varmış gibi paylaşımlar yapıldığını, medyanın da konuyu böyle anladığını kaydeden Çelik, düzeltme yapılması için 20 saat beklediğini, sonra Twitter’dan açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti. Çelik, “Maksatta yanlışlık yok ama ifade ettiği cümleler bambaşka bir tablo ortaya koydu. Siyasetçi ne söylenmesi gerektiğine dikkat etmeli. Ben yanlış anladıysam, bütün sosyal medya da mı yanlış anladı” dedi.

'BENİM DÖNEMİMDE 51 BİN DESTEKLEME DOSYASI BLOKE EDİLDİ'

Çelik, bu şirketler vasıtasıyla hiç üretim yapmayan arazi sahiplerine fatura düzenlenebildiği gibi, üretim rakamının şişirilebildiğini, bu şekilde usulsüzlükler yapıldığını kaydetti.

Bakanlığı döneminde 51 bin 500 tarımsal destekleme dosyasının bu gerekçeyle bloke edildiğini söyleyen Çelik, sadece Şanlıurfa’da, 37 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi talebinde bulunan 11 bin 860 dosyanın bloke edildiğini ifade etti; bu dosyalar incelendikten sonra usulsüzlük yapıldığı kesinleştirildiğinde konunun savcılığa intikal ettirildiğini belirtti.

Çelik, 2017 yılında Tarım Bakanlığı tarafından 14.4 milyar lira destekleme ödemesi yapıldığını, bunun 3 milyarının hayvancılık, kalan 11.4 milyarının ise tarımsal destekleme olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hjl10 Eylül 2017 03:38

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz(atasözü)

  • Biraz araştır ver, başka türkiye yok10 Eylül 2017 00:36

    Hükümet baya hibe, faizsiz kredi vs verdi ama vatandaş da hileli iş yapıyor aldatıyor kardeşim, devlet napsın. Demek ki bu paralar doğru insanlara ulaşmamış yine bir kısım peşkeş çekilmiş. Sen üreten köylüyü bul, hayvan ver, para ver. Her başvurana, yalan dolan yapana niye para veriyorsun .

  • MUSTAFA09 Eylül 2017 23:44

    DIŞARDAN ET İTHALATINDA BÜYÜK VURGUN DENİLİYOR BUNU DUYMAYAN YOK 3 GÜNLÜK ŞİRKETLERR.HARAMDA BOĞULURSUNUZ YAPMAYINN..! HALA ÇAĞLAYAN HIRSIZ DEMENİN ANLAMI KALIYOR MU MİLLETİMİZ TOPTAN HIRSIZ OLDU İŞİN O RATAFI DA VAR DÖNÜP KENDİNE DE BAKSIN HERKES ÇOKMU İYİYİM DİYE

  • Böö-YÜK-sün reyizzzZZzzz09 Eylül 2017 21:12

    Hirsizsiniz işte hirsiznhirsiz hirsizzzzzz

  • Vatandaş09 Eylül 2017 18:48

    Yarası olan gocunur sanki mübarek ak kaşık adalet geç de olsa bir gün gelir.

  • D.demirkan 09 Eylül 2017 15:48

    Sayın bakanım kusura bakma ama beceremedin elini yüzünü bulaştırdın.itiraf et.SGK da da aynı hataları yaptın.milletin başına çorap gördün.ailelere binlerce tl borç batağına soktun.mal varlığı diye insanları kuyrukta perişan ettin.benim oğlum işsizse bunun sorumlusu hükümettir ailesi deyil.sosyal devlet vatandaşına iş bulmaya mecburdur.neymiş genel saglıkmış.benim oğlum hasta olursa yatırır ücretini muayenesini olur.ailesinin mal varlığı kimseye ilgilendirmez.hem mal varlığı soruyor.hem değerini ne bileyim ben değerini.dededen kalmış bir eski sit alanında ev.başımıza yıkılık gider.bunlar doğru karar lar deyil vatandaşı huzursuz ettin..millet menfaatına deyil kesinlikle.

  • Ali Ergül 09 Eylül 2017 14:29

    Sen hiçbir şey yapmadın. Cek, Cak ile uyuttun milleti. Et fiyatı düşecek. Yükselten firmaları açıklayacağım , kurban fiyatları geçen yıl ile aynı olacak. Yalan hayat tarzınız olmuş. Yüzünüz kızarmıyor.. Allah sizin gibilerin yanına yaklaştırmasın bizi..

  • D.demirkan 09 Eylül 2017 12:54

    OKADAR TEŞFİKLER VERİLDİ.HİBELER VERİLDİ DAMIZLIKLAR VERİLDİ KDV DÜŞÜRÜLDÜ.ET FİATLARI DEVAMLI YUKARI GİTTİ.ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE?. DEVLETTEN SIFIR FAİZLİ BESİ KIREDİSİ AL.GİT ARABA AL DAİRE AL YÜKSEKTEN FAİZE YATIR.BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ VERDİĞİN KREDİYE TAKİP EDECEKSİN.SUİSTİMAL GÖRDÜNMÜ YÜZ DE KIRK FAİZLE GERİ ALACANSIN.