E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYolsuzluk görüşmesi ertelendi---

Yolsuzluk görüşmesi ertelendi

Yolsuzluk görüşmesi ertelendi
25 Kasım 2014 - 11:43 borsagundem.com

Meclis'te yapılacak olan bazı KİT'lerdeki yolsuzluk ve usulsüzlük görüşmesi ertelendi

TBMM KİT Komisyonu, denetim programı Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kınay’ın kararıyla ertelendi. Başkan Kınay, komisyon üyelerine gönderdiği yazıyla, genel kurul çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle KİT denetim programının 17 Aralık 2014 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.

CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Turgay Develi, komisyon tarihinde böyle bir olay olmadığını belirterek, “Başkan, genel kuruldaki yoğunluk nedeniyle ertelendiğini bildiriyor. Hiçbir dönem böyle bir gerekçeyle KİT Komisyonu toplantıları ertelenmemişti” dedi.

''TOKİ, HALKBANKASI, ZİRAAT BANKASI DENETLENDİ''

Hükümetin KİT komisyonu çalışmalarından çok rahatsız olduğunu ileri süren Develi, "Bugüne kadar TOKİ, Halkbankası, Ziraat Bankası gibi KİT’lerin mali denetim raporları komisyona geldi ve görüşüldü. Yapılan yolsuzluk, usulsüzlük ve suiistimaller bu sayede medya aracılığıyla kamuoyunun gündemine geldi. Geçen hafta da Atatürk Orman Çiftliği’nin hesapları görüşülecekti. Ancak iktidar toplantıya gelmediği için komisyon toplanamadı. Çünkü korkuyorlar” dedi.
 
''SIRADA AOÇ, TRT, DEMİRYOLLARI VAR''
 

 Develi, KİT Komisyonu’nu toplantıları ertelenmemiş olsaydı gündeme AOÇ, TRT, Devlet Hava Meydanları, Devlet Demir Yolları, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş, Türkiye Elektrik İletim A.Ş, Türksat, Türkiye Tarım İşletmeleri gibi kurumların hesaplarının denetiminin geleceğini söyledi.
 
Develi ancak iktidar partisinin, bu denetimlerin seçimden önce yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ileri sürdü. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)