E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYoksulu işe alana devlet desteği---

Yoksulu işe alana devlet desteği

Yoksulu işe alana devlet desteği
20 Şubat 2016 - 10:13 borsagundem.com

Hükümet, istihdamı artırmak ve işverenin prim yükünü azaltmak için bir adım daha atıyor. Yoksulu işe alana devlet desteği geliyor

Sosyal yardım alan yoksullar işe girdiğinde, işveren priminin devlet tarafından ödenmesi için çalışma yapılıyor.

Bu kapsamda, sosyal yardım alanların işe girmesi hâlinde, bu kişinin sigorta işveren payının devlet tarafından üstlenilmesi için çalışma yapılıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bazı gazetecilerle sohbetinde sosyal yardımlardan yararlananların istihdamı için yapılan çalışmanın detaylarını anlattı.

ÇALIŞAMAYACAK OLANA YARDIM DEVAM EDECEK

Sosyal yardımlarla istihdamın bağlantısını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, “Sosyal yardım alanları iki gruba ayırıyoruz. Bir, çalışabilecek durumda olanlar, ikincisi de çalışamayacak durumda olanlar. Çalışamayacak durumdakilere yardımlar devam edecek. Ama çalışacak durumda olanların yardıma bağımlı olmaktan çıkmaları lazım” dedi.

SGK PRİM PAYINI DEVLET ÜSTLENECEK

Bu konuda daha önce bazı adımlar atıldığını, yoksulların yardım alabilmesi için İŞKUR’a kayıt mecburiyeti getirildiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Bu kişiler, ‘yeşil kartlarının’ iptalinden korktukları için kayıt dışı sigortasız çalışıyorlardı. Biz bir sistem kurduk ve dedik ki; işe girdiğiniz zaman kart iptal edilecek ama işsiz kalırsanız yeniden devam edecek. Şimdi bu süreçlerin devamı olarak, bir adım daha atıyoruz. Sosyal yardım alanlardan işe girenlerin işveren SGK prim payını devlet üstlenecek.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK

Böylece hem işverenlerin prim yükünü hafifleteceğiz, hem de istihdama katkı sağlayacağız. Aynı zamanda yardım alanları yardıma bağımlı olmaktan çıkaracağız Bir yandan da sosyal yardım alanlara mesleki eğitim vereceğiz. İş gücüne katılımları daha kolay olacak. Hatta mesleki eğitimin sosyal yardım alanlara zorunlu olması düşüncesi var ama henüz bu konuda bir netlik yok.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)