E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYoksulluk sınırı binde 20'ye geriledi---

Yoksulluk sınırı binde 20'ye geriledi

Yoksulluk sınırı binde 20'ye geriledi
03 Ağustos 2014 - 10:32 borsagundem.com

Bakan Yazıcı, 'Yoksulluk sınırı olan günlük 2,15 dolarla geçinmek zorunda olan insan sayısı 2,5 milyar' dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yoksulluk sınırı olan günlük 2,15 dolarla geçinmek zorunda olan insan sayısının 2,5 milyar olduğu belirterek, "Türkiye'de 2002 yılında bu kategoriye giren insan oranı yüzde 3 idi. 2012'de bu oran binde 20'ye geriledi" dedi.

Eskiden Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ekonomik vesayeti altında olan bir Türkiye varken, bugün IMF'ye olan borcunu sıfırlamış bir Türkiye olduğunu belirten Yazıcı, "O gün 27 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervlerimiz bugün 135 milyar dolar düzeyinde" dedi.

Dünyada 7 milyar insan olduğunu anımsatan Yazıcı, Dünya Bankası verilerine göre 1,1 milyar kişinin ise açlık sınırı olan günlük 1,15 doların altında olan bir para ile geçindiğini, Türkiye'de ise böyle bir kesimin olmadığını kaydetti. Yoksulluk sınırı olan günlük 2,15 dolarla geçinmek zorunda olan insan sayısının ise 2,5 milyar olduğu bilgisini veren Yazıcı, Türkiye'de 2002 yılında bu kategoriye giren insan oranının yüzde 3 olduğunu, 2012'de bu oranın binde 20'ye gerilediğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin03 Ağustos 2014 21:41

    Dunyanin neresinde 5 lira petrol satiliyor nerde bir kilo et 30 lira satiliyor saymakla bitmez bu rezillikler bakana her sey bedava odesin bakalim gelismis ulkelerdeki gibi cebinde para gorelim senin bakanlini devletin basindakileri biraktik artik devlet icin calisanlar bile bedava yiyor iciyor devletin mali deniz yemeyen keriz misali bir bizde kaldi boyle bedava yemek icmek.

  • davud 03 Ağustos 2014 20:52

    Ummadi davut kendini avut ,,, millet ac,,,,, kisa sure sonra ecomomi patlayack , o binde 20 senin zengn ettiklarinmillet aç , aç millet , borc yiyor

  • m. kara 03 Ağustos 2014 19:35

    sayın bakan uzayda yaşıyor herhalde. halkın evine girin bakalım nasıl geçindiklerini görün. emekli demiyorum rast gele halkın evine .... hele emeklilerin evlerine girseniz artık çıkabilirmisiniz bilmiyorum. ancak bunların hesabı bu dünyada olmazssa mahşerde sorulacak. o zamanda böyle bol keseden atabileceklermi

  • ALİ03 Ağustos 2014 17:04

    asgari ücret nekadar , bankalara olan kredi borçları nekadar , cari açık nekadar , altın ihracatı yaparak cari açıgı saklamaya çalışıyolar, nezamana kadar saklayacaklar bunu çok yakında hep beraber görecez

  • sivaslı03 Ağustos 2014 15:32

    ya kardeşim herkes ev araba aldı bir giydiğini bir daha giymiyor rantçılar gitti ne güzel milli gelir kaça katladı neden hep olumsuzsunuz ne yapsın başbakan zaten bu millete ne yapsan yaranamıyorsun.

  • kazım03 Ağustos 2014 12:07

    Herşey bu kadar olumluysa o zaman neden biz dünyanın en pahalı etini yiyoruz,en pahalı benzinini kullanıyoruz.Emeklilerimiz kahvede bir çay bile içemez oldular.Bir kilo limon on lira,bir kilo peynir yirmi lira.Herkes gırtlağa kadar borç içinde.