E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYÖK, Şehir Üniversitesi öğrencileri hakkında kararını açıkladı---

YÖK, Şehir Üniversitesi öğrencileri hakkında kararını açıkladı

YÖK, Şehir Üniversitesi öğrencileri hakkında kararını açıkladı
30 Haziran 2020 - 20:33 borsagundem.com

YÖK, İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki öğrencilerin, garantör üniversite Marmara Üniversitesi'ne aktarılmasına karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Cumhurbaşkanı kararı ile faaliyet izni kaldırılan Şehir Üniversitesi’ndeki öğrencilerin “garantör üniversite” olarak belirlenen Marmara Üniversitesi’ne aktarılmasına karar verdi.

YÖK'ten yapılan bilgilendirmede, izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine aktarılmasına YÖK Genel Kurulunun bugünkü toplantısında karar verildiği belirtildi.

YÖK, Şehir Üniversitesi'nde kayıtlı olup garantör üniversitede eğitime devam ederek mezuniyete hak kazananların diplomalarının, Marmara Üniversitesi ismi ile düzenleneceğini açıkladı.

Faaliyet izni Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırıldı

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 2708 sayılı Cumhurbaşkanı kararında şu ifadelere yer verildi:

“Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu da Yükseköğretim Kurulu’nca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 11’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 30 Haziran 2020 21:21

    Şehir konutları yapın pasifik vizyonuyla altı avm

  • Vatandaş 30 Haziran 2020 21:00

    Dandik dübelek paralı bir üniversiteye gir, senden kat kat puanı yüksek devlet üniversitesine geç, birde bedava oku. Oh ne alâ memleket... Eşdeğer bir özel üniversiteye aktarmak daha mantıklı.

  • fafa30 Haziran 2020 22:37

    Öğrencilerin sesinin çıkmaması için sus payı.Hangi yönden baksan haksızlık.