E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYKS'ye giren adaylardan tepki: Tarihlerle oyuncak gibi oynandı---

YKS'ye giren adaylardan tepki: Tarihlerle oyuncak gibi oynandı

YKS'ye giren adaylardan tepki: Tarihlerle oyuncak gibi oynandı
27 Haziran 2020 - 17:30 borsagundem.com

YKS'nin birinci oturumu olan TYT'nin sona ermesinin ardından Edirne'deki adaylar sınav sistemindeki değişikliklere tepki gösterdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan ve bugün 10.15’te başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 13.00’te sona erdi. Sınav öncesi Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’ne gelen aileler ve adaylar, sosyal mesafe kuralına dikkat etmezken sınav sonrası da benzer görüntüler ortaya çıktı.

POLİS, VELİLERİ UYARDI

Adaylar, 10.15'te başlayan sınavda, soruları yanıtlamak için 165 dakika süre kullandı. Adaylar, Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru çödü.

Sınav öncesi ve sonrasında corona virüsü salgınına rağmen sosyal mesafe kuralına uymayan velileri ve adayları polis ekipleri uyarırken, Ayşekadın Yerleşkesi önünde bekleyen birçok velinin uyarıları önemsememesi de dikkat çekti.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Sınavın sona ermesinin ardından adaylar, sınav süresinin ve tarihinin değiştirilmesine ise tepki gösterdi. Adaylar, daha önce 135 dakika olan sınav süresinin 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya yükseltilmesinin ve sınavın daha önce açıklanan tarihlerinden 1 ay öncesine çekilmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

”ERTELENMESİNİ BEKLEDİK AMA ERTELENMEDİ”

Caner Biler: ”Sınav beklediğimden kolaydı. Matematikten korkuyordum ama beklediğimden daha güzel geçti. Türkçe kolaydı, sosyalde pek zorlanmadım. Sınavda hiç tedbir yoktu. İçeri girerken ateşimiz bile ölçülmedi. Tedbirleri çok zayıf buldum. Sosyal mesafe zaten yoktu. Sınavdan önce pandemi çok olumsuz etkiledi. Yapabileceğim soruları yapamıyordum, korkuyordum. Geleceğim için endişeliydim. Tarihlerle de zaten oyuncak gibi oynandı. Süreç çok zordu. Ertelenmesini bekledik ama ertelenmedi”

”TARİHLERİN DEĞİŞMESİ ETKİLEDİ”

Tutku Özel: ”Umarım iyi bir sonuç alırım. Ben sınav sırasında maskemi çıkarttım. Benim salonumdaki birçok kişi de maskesini çıkarttı. Sınav çok zordu. Şu anda çok mutsuzum, hatta titriyorum. Benim için sınav kötü geçti. İç mimarlık ve çevre tasarımı kazanmak istiyordum. Okula gitmememiz ve özel eğitim kurumlarından destek almamamız çok kötü oldu. Okuldaki disiplinin sağlanamadığını düşünüyorum. Sınav tarihlerinin değişmesi de bizi etkiledi”

”SIKINTILI BİR DÖNEMDİ”

Berke Çoban: ”Salonda maskeyi çıkartabiliyorduk, sosyal mesafe iyiydi, dezenfektan da verdiler. Sınavım orta seviyede geçti. Sınav öncesinde tarihlerin değişmesi kötü bir süreçti. Sınav tarihleri baştan ileri çekildi ve ona göre çalışmalarımızı düzenledik. Sonra geri çekildi. Sıkıntılı bir dönemdi”

”UZAKTAN EĞİTİM YÜZ YÜZE EĞİTİM KADAR FAYDALI OLMADI”

Tuğrul Sade: İnşallah başarılı olacağız. Hukuk bölümünü kazanmak istiyorum. Sınav öncesinde yapılan düzenlemeler planlarımızı biraz etkiledi ama çalışan yapar. Gayet kolay bir sınavdı. İnşallah herkes istediği bölümü kazanır. Ama uzaktan eğitimin bize yüz yüze eğitim kadar faydası olmadığı açık”

”EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM SINAV SÜRESİNİN UZATILMASIYDI”

Efe Arda Yeşin: ”Sınav güzel geçti. Hazırlandım ama beklediğimden biraz zordu. Türkçe’de biraz heyecan yaptım. Sonuçta ilk senemdi. Hâlâ ellerim titriyor. Tedbirlere çok da uyulmadığını düşünüyorum. İlk süre uzatıldığı zaman bütün sistemimi ona göre yaptım. Sonra öne alınması bir şok etkisi yarattı. Ama beni en çok üzen konu TYT süresinin uzatılmasıydı. Çünkü bütün sene 135 dakikaya göre çözdük. Sonra bir anda 165 dakika denilince bizim bütün senemizin hesaplaması gitti. 1 ay öne çekilmesi değil de sınav sisteminin bu kadar değiştirilmesi bizi üzdü”

YKS’nin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de yarın saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS sonuçları 28 Temmuz 2020’de açıklanacak. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AkTorol Ahmet Ötzbir28 Haziran 2020 16:50

    yaşı küçük diye görmezden gelmemek lazım. Dertleri varsa, çözüm üretmek lazım. Bugunun çocukları, yarının gençleri. 2023 de oy kullanacak reşitleri olacak. Kimse bu kişilere yaşları küçük, çocuk bunlar, aman çalışmamaış zaten, Tembel bunlar demesin. Sanki üniversite kazanıp bitiren iş mi buluyor? ünviersite biritip mezun olanın bir elinde diploma işsiz kalıyor. Banka hesabnındada 30 yada 40 bin tl kredi geri ödemesi lazım.  şimdi asgari ücret 2350 tl olan bir ülkede diplomalı işsiz birinin bu kredi borçlarını ödemesi mümkun mu ? sonra askere gidecek. Gelince kpss çalışacak. eee bunlar dünyaya ne diye geldi ? Bizlerin saçma düzen ve sisminin acısını çekmeye mi geldi ? kpss 1. kız mükalatta elenmiş. bu tip hataların bedeli seçimlerde ağır olur. Çocuk bunlar yaa diyip geçiştirmeyin. Hersese kulak vermek yerine, sesleri kısman çözüm olmuyor. son dönemeçdeyiz. seçimde gençler cezayı kesecek.

  • VATANDAŞ28 Haziran 2020 11:58

    Çocuklar okulları bitip gerçek hayata geçtiklerinde her şeyin saati saatinde, günü gününde mi olacağını sanıyorlar? Gerçek hayat böyle değil ki. Hepimiz zamanında birçok sınava girdik. Üniversitede vize, final tarihleri saatleri değişti. İş hayatında toplantı iptal oldu, hedefler tutmadı vs..Yaşam lineer işlemiyor. Çocuklarını test çözme, derece yapma makinesi haline getiren veliler yüzünden sınav süresi uzadı diye üzülen çocuklar yetişti.

  • Sınav28 Haziran 2020 07:48

    Çocuklar kendi okullarında sınava girmeliydiler. Çocuklar ve Veliler büyük riske atıldılar. Çok çalışan çocuğum soruları görünce şok olmuş. Full çalışan çocuk şok olmuş. Bizimki ters köşe. Yönetim başarısız. Eğitim sistemi başarısız

  • Murat28 Haziran 2020 16:36

    Herşey başarısız. Sen çok basarilisin galiba. Dünyaya faydası olan neyi kesfettin.

  • Fhr27 Haziran 2020 22:10

    Ustanın kötüsü suçu alete bulurmuş..sıfır çekecek tembeller sürüsü şimdiden birilerini suçlayarak beceriksizliklerine bahane uyduruyor ..neticede hepiniz aynı koşulda sınava giriyorsunuz.sizden olumlu birşeyde beklemiyoruz zaten ne yapılsa karşı olacaktınız.

  • eeee28 Haziran 2020 16:53

    Ya usta haklıysa ?. Kalite kaliteyi getirir. Kalite yoksa, işin kalitesiz olur. İşyerinde bizde böyle deniyor. örnek, her yıl yazıcılar yenilenıyor. 2 yılda bir bilgisayarlar. yoksa işler hep tekliyor. arızalanıyor. örnekler doğaltılabilir. kamyonlar, otomobiller, yoksa mal sevkıyat tamirat vb işler sürpriz yaşıyor. Bazen ustaların dediği doğru oluyor.

  • Murat28 Haziran 2020 04:05

    Çook haklısınız. Cennetten köşe verilse dar geldi diyecek milyonlarca mutsuz ordusu var

  • KENAN DUMAN27 Haziran 2020 21:05

    TÜM DÜNYADA SINAV TARİHLERİ AĞIR SONUÇLAR VERMELERİNE  RAĞMEN DEĞİŞTİRLMEDİ BİZDE REİS SUÇLU.. YAV HER ŞEYI SİYASETE BAĞLAMAYIN MANTIKLI KONUŞUN BİRAZ..

  • şahin kuş27 Haziran 2020 20:20

    sınav bitmiş hala laga luga, ertelemeyle kafayı bozmuşlar. 

  • Çocuklar27 Haziran 2020 20:12

    Ahmet özbire qerek yokki yorumlara bakman yeterli onun cocuklari cok burda

  • Gyhvgrd27 Haziran 2020 19:39

    AHMET OZBIR nerdesin

  • Dondurmacıdadır27 Haziran 2020 21:10

    Burada yorum yapmaya değer bir şey bulamadı demek ki:)

  • &&&& ^^^^ &&&&27 Haziran 2020 19:07

    öğrenciler çalışmazlar hükümeti suçlarlar.diyelim ki bir ay , iki ay üç ay sonra sınav yapılsa ne olacak değişen hiç bir sey yoktur.sınava son sene değil ilkokuldan itibaren kişi kendisine hedef koyacak her an sınav olacak gibi çalışacaktır.

  • Emekci27 Haziran 2020 18:37

    Sınava 2.400.000 kişi giriyor.bunlarin 100.000 i iyi bir üniversite eğitimi alabiliyor.300.000 kadarı işsizlik garantili kalitesiz universitelere gidil evleninceye veya askere gidinceye kadar oyalaniyorlar. Geri kalan 2.000.000 genç üniversiteye gidemiyor, tarımda, garsonlukta, inşaatta asgarî ücretli işçi oluyor.sinav sistemi değişse de degismese de durum aynı

  • ... 27 Haziran 2020 22:29

    Abim; tarım, hizmet sektörü, inşaat sektöründe işini iyi yapanların geliri oldukça iyidir. Bu arada eğitim sistemi 40 yıl öncesi ile aynı ve her ile üniversite saçmalığı ile gençlerin hayalleri ve hayatları bozuluyor..

  • çalışmadık27 Haziran 2020 18:10

    öğrenci çalışmayınca suçlu pandemi , tarih , anne baba  olur. Kazanınca kazandım der. Kendi kardeşim evde , tüm imkanları sağladık ,ne istediyse yaptık. Çalışmadı. Şuçlu kim ? hükümet mi ?  Hastalık mı ? Ben mi ? 

  • ķ27 Haziran 2020 17:53

    bu sene sinava girenler sonraki seçimlerde seçimin kaderini belirleyecek

  • Fhr27 Haziran 2020 22:12

    Evet herşey çok güzel olacak dimi ..!!!son bir senede yaşadıklarımız gibi