E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYine Metro Turizm, yine aynı rezalet!---

Yine Metro Turizm, yine aynı rezalet!

Yine Metro Turizm, yine aynı rezalet!
22 Ekim 2020 - 13:33 borsagundem.com

Metro Turizm muavini, yolculuk sırasında 17 yaşındaki yolcuya cinsel istismarda bulundu.

Geçmiş yıllarda benzer olaylarla gündeme gelen Metro Turizm’de bir skandal daha yaşandı. Olay 20 Ekim tarihinde, Edirne-İstanbul seferini yapan araçta meydana geldi. Saat 09.00'da Edirne'den İstanbul'a doğru yola çıkan Metro Turizm’e ait otobüste seyahat eden 17 yaşındaki bir kız çocuğu, yan koltukta kendisini izleyerek cinsel istismarda bulunan muavini cep telefonuyla kayda aldı.

Kayda alınan videoda muavinin, 17 yaşındaki yolcuyu izleyerek cinsel saldırıda bulunduğu görüldü. Görüntülere ilişkin firmadan açıklama yapılması talep edilirken, henüz yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

Sapık muavin tutuklandı

Durumdan rahatsız olan genç kız olan biteni cep telefonu ile kaydederken, çekimden sonra da tepki gösterdi. Muavin de yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi. Yolculuk sırasında 17 yaşındaki E. H. durumu hemen ailesine bildirdi. Otobüs İstanbul'a geldiği esnada aile kızları E. H.'yi de alarak şikayetçi olmak için polis merkezine gitti.Keşan ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan Hüseyin Ç. tutuklandı.

"Böyle insanlar toplumda olmasın"

Yaşadığı olay sonrası konuşan 17 yaşında ki E. H., "Edirne'den İstanbul'a giderken yolculuk sırasında muavin tarafından sözlü tacize uğradım ilk başta. Benim bir kaç kere yerimi değiştirdi. En arka sıraya geçtiğimde bir kaç kere dokundu bana. Benim yerimi değiştirdi, bende her defasında onun söylediklerine uydum.

Belli bir süreden sonra gülmeye başladı. Ben de çok rahatsız oldum, ona bakmamaya gayret ettim. Daha sonra benim hizamdaki yan koltukta oturdu. Ben şüphelendim ilk başta, sonra ona bakmaya başladığımda rahatsız oldum ve videoya çektim. Her defasında yanıma geldi bana HES kodumu sordu. Yoksa alabileceğini söyledi.

Daha sonra arkadan koluma dokunarak bana 'Poğaça ister misin' diye sordu. Ben de 'teşekkür ederim' diyerek önüme döndüm. Daha sonra o yanlışı yapmaya başladı. Sonra yanına giderek 'Ne yapmaya çalışıyorsun' diyerek tepki gösterdim. Ben tepki gösterince tuvaletinin olduğunu söyleyerek benden özür diledi ve 'afedersiniz' dedi. Bir süre sonra da oturduğu yerden kalktı. Sonra bende otobüsten inince de tavrımı korudum. Ben küçüğüm otobüste böyle şeyler yapması çok saçma. Durumu aileme bildirdim. Karakola gittik şikayetçi olduk. Ben büyüklerime sesleniyorum, böyle insanlar toplumda olmasın" diyerek tepki gösterdi.

Başka suçlar da işlemiş

İsmini vermek istemeyen genç kızın annesi, "Bu çok kötü bir durum. Biz evladımızı emanet ediyoruz bildiğimiz ve güvenilir bir firma olduğunu düşünerek. Ama yapılan çok yanlış bir şey. Benim çocuğum daha 17 yaşında ve reşit bile değil. Ben bir anne olarak bunun böyle kalmasını istemiyorum.

Cezası neyse çekmesini istiyorum. Şikayetçi oldum, ne gerekiyorsa yaptım. Böyle kalsın istemiyorum, sonuçta herkesin evladı var. O şahısın halen dışarıda olduğunu da duyduk. Zaten sicili de temiz değilmiş, daha önce başka suçlar da işlemiş. Ben bir anne olarak bunun cezası neyse bulmasını istiyorum, tutuklansın. Böyle bir suçlu insanı nasıl işe alabiliyorlar" dedi.

İlk skandal değil

Metro Turizm geçtiğimiz yıllarda da cinsel istismar skandallarıyla gündeme gelmişti. 2016 yılında, Muğla'dan İstanbul'a giden üniversite öğrencisi bir genç kız, uyuduğu esnada yanındaki Metro Turizm çalışanının cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Yaşanan olayın ardından binlerce vatandaşın tepkisi üzerine firma yetkilileri tarafından özür mesajı yayımlanmıştı. 2017 yılında ise aynı firmada çalışan bir şoförün cinsel istismar görüntüleri sosyal medyada gündeme gelmişti. Bu olayın ardından ise firma yetkilileri tarafından, “Görüntüler 2 ay önce bir yolcumuz tarafından kaydedilerek bize gönderildi. İzledikten sonra şoförün iş akdine son verdik” açıklaması yapılmıştı.

O polis hakkında cinsel saldırı davası açıldı

 

Çocuklara cinsel saldırılarla ilgili komisyon oluşturuldu

 

Üniversiteyi sarsan cinsel saldırı iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Izmizon23 Ekim 2020 12:47

    Ben otobüse binerken firmanın güvenliğine sahibine bakarım aç nesil ya sapık olur ya katil Ah eski türkiyem ah o zamanları yaşamayanlara üzüluyom

  • Türkoğlutürk 23 Ekim 2020 11:30

    Sanki zorla bindiriyorlar

  • Nedim23 Ekim 2020 07:50

    Bazı firmalar elemanlarına çok iyi  eğitim veriyor  Anadolu,  Pamukkale gibi. Bazıları da kendi yörelerinden adam çalıştırdıkları için sorun olmuyor.  Böyle haram ile toplanan mal ne yaparsan  yap bir yerlerden pırtlar gider.  Sahibine ateş olur.

  • Devran23 Ekim 2020 00:52

    Be Galipin yerinde olsam Metroyu satarım. Metro seyahat satılmadan bu kötü özelliğinden kurtulamaz bence.  Hem Metro hisseleri de bu haberle rekor kırar..

  • mert türk22 Ekim 2020 22:59

    Bütün arzlara katıldım Bir tek bu firmanın arzına katılmayacağım.galip sana para yok.benim param senin firmana girmeyecek!!

  • manyak herif22 Ekim 2020 22:42

    bu metro turizme yapılmış bir komplodur.rakip firmalar piyasayı tekellerine  alıp yollarda at koşturmak için bu komplo ve saldırılar tezgahlanmaktadır.yiğit metro turizm bu  krizin de üstesinden gelicek ve yoluna tam gaz yiğitçe devam edecektir.Başaramayacaksınız.metroyu durduramayacaksınız.bir metro turizm müşterisi olarak bu yapılan karalama kampanyasını kınıyor ve lanetliyorum.yazıklar olsun.

  • Sinan22 Ekim 2020 22:41

    Halka arz öncesi gizliden bir reklam olabilir mi? Hani derler ya reklam ın iyisi kötüsü olmaz diye

  • hayat22 Ekim 2020 22:18

    Balık baştan kokarmış, başına bakacaksın , bakacaksın ki vatandan kaçmak zorunda kalmış bir katil.. :D mecburiyetten biniyoruz, diğer arabalarda yer kalmamış oluyor çünkü... 

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ22 Ekim 2020 21:57

    cinsi sapıklar hep mi bu firmada çalışıyorlar bunlar daha ilk vukatları değil.milletin eşini kızını karısını oruspumu sandınız şerefsizler.sizlerin bunlarına başkası yapsa ne yapardınız.

  • tahsin karabulut22 Ekim 2020 20:28

    aşağlık firma. sahibide hırsızın teki

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ22 Ekim 2020 19:58

    otobüstelerin hepsi 20 yıllık hiç yenilemiyorlar.sürekli arıza yapıyor çoğukez de yanıyorlar.hepde metro da tecevüzce yeltenen muavinlerin haberlerini arasıra neden duyarız.

  • Gökhan Narin22 Ekim 2020 18:53

    memnuniyetle kullandığım bir firma. muavinler hep iyi muamele eder bana

  • Bir yorum23 Ekim 2020 08:54

    İlginç!

  • Beyamil23 Ekim 2020 07:52

    asıl sarkıntılık yaptıklarını için memnun:)

  • KASIM YANTIR22 Ekim 2020 19:57

    Sana hiç sarkıntılık yapmamışlar anlaşılan.

  • FİNANSŞÖR22 Ekim 2020 18:42

    Muavinde Galip Öztürk yanına gürcistan a kaçar gider.

  • Vatandaş22 Ekim 2020 17:46

    Bu kanun kaçağı azılı terörist neden Gürcistan'dan paket yapılıp getirilmiyor? Suriye, Irak, Libya'da her türlü operasyonu yapan güvenlik güçleri Gürcistan'dan mı korkuyor?

  • EKRİST22 Ekim 2020 14:56

    Galip Öztürk ün tüm bulunduğu yerlerden korkun.o muavini hadım edeceksin bence.

  • Koala22 Ekim 2020 14:43

    2023te İmamoğlu nu seçin, galip gibi pisliklerden ülkenin temizlendigini görün. Esenler otogarı gibi

  • Cano22 Ekim 2020 21:54

    Yav arkadaş 20 yıldır bu dediğini yapan bir parti varken sen bi parti üzerine neden konuşuyorsun haktan bahsediyorsan eşit davran

  • EKRİST22 Ekim 2020 17:25

    yalova belediye başkanı ne yaptı yargı ispatladı 30 milyar TL cebe indirmiş başka chp belediyelerinde de olduğu basında çıktı.sen neden bahis ediyorsun.imamoğlu ne yaptı istanbul a eski yapılan güzel işlerin üzerine oturdu.ALLAH sizlere akıl fikir versin.

  • pazarci22 Ekim 2020 14:32

    cole gidersen kutup ayisiyla karsilasak deyilsin herhalde.binmeyin pisliklerin aracina 1,2,3 bu kacinci kes hep metroda ayni olaylar demekki biryerlerde yanlislik var

  • Pala22 Ekim 2020 13:55

    Ekrem bu kof kabadayiyi Esenler otogarindan sıralayıp çiçek gibi yaptı.

  • vatandaş22 Ekim 2020 13:52

    sahibi neki muavini ne olsun  galip öztürk adam öldürmeye azmettirmek suçundan yutdışında kaçak yaşayan birisidir . binmeyin kardeşim bu tiplerin otobüsüne