E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYine devretti! ABD lotosu 1.3 milyar $'a koşuyor---

Yine devretti! ABD lotosu 1.3 milyar $'a koşuyor

Yine devretti! ABD lotosu 1.3 milyar $'a koşuyor
11 Ocak 2016 - 02:18 borsagundem.com

Haftada 2 çekiliş yapılan Powerball'da cumartesi gecesi de bilen çıkmadı. Çarşamba çekilişine kadar ikramiyenin 1.3 milyar doları bulması bekleniyor

ABD’de haftalardır devredip son çekilişe tam 900 milyon dolarlık rekor ikramiye ile giren “Powerball” lotosunda, önceki gece de kazanan çıkmadı.

Tarihin en büyük ikramiyesinin bir kez daha devretmesiyle, bir sonraki çekiliş için oluşacak yeni tutarın 1.3 milyar doları (3.9 milyar TL) bulması bekleniyor. Yeni  ikramiye için çekiliş bu çarşamba yapılacak.


SON DÖRT ÇEKİLİŞİN NUMARALARI



İstatistiklere göre, Powerball’u tutturma şansı, tek kolonla 292 milyon 200 binde bir. ABD’de bugüne kadar verilen en büyük şans oyunu ikramiyesi 656 milyon doları 2012’de 3 kişi paylaştı. Tek kişinin kazandığı en yüksek ikramiye ise 590 milyon dolarla 2013’te 84 yaşında emekli bir kadının oldu. 




PEŞİN ALIRSA YARI YARIYA DÜŞÜYOR

Powerball'da kazanılan ikramiyenin açıklanan miktar olabilmesi için talihlinin 29 yıl içinde taksitle ödemeleri kabul etmesi gerekiyor. Loto talihlisi ikramiyesini tek seferde almak isterse para yaklaşık yarı yarıya azalıyor.

Cumartesi gecesi yapılan çekilişte bir kişi doğru rakamları bilseydi, açıklanan ikramiye miktarı 900 milyon dolardı. Ancak peşin ödeme talebinde ikramiye miktarı 558 milyon dolara inecekti.

Son 7 yıl içinde sadece bir talihli ikramiyesini 29 yıl içinde taksitlerle almayı kabul etti. Kaliforniya'dan Vinh Nguyen isimli talihli 228 milyon dolar ikramiyeyi 29 yıl içinde taksitler halinde alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)