E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYılmaz Vural: ‘Kulüplerin yaşaması için ligi oynatmamız gerekiyor’---

Yılmaz Vural: ‘Kulüplerin yaşaması için ligi oynatmamız gerekiyor’

Yılmaz Vural: ‘Kulüplerin yaşaması için ligi oynatmamız gerekiyor’
25 Nisan 2020 - 18:37 borsagundem.com

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin başlayacak olmasıyla ilgili konuştu. Vural, “Takımlar kötü halde. Bu işin bir de ekonomik boyutu var. Kulüplerin yaşaması için liglerin oynanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Liglerin başlamasıyla ilgili yapılan planlama hakkında konuşan Vural, “12 Haziran tarihi konuşulmaya başlandı. 12 Haziran'da başlayacak şekilde hazırlanacağız. Diğer kulüpler gibi çocuklarımız aynı şehirde yaşamıyor. Başka şehirlere gittiler. Şimdi hepsini toplayacağız. 1 Mayıs'ta alınacak olan karara göre buraya çağıracağız çocuklarımızı. Bütün futbolcularımıza program verdik ve uygulatmaya çalışıyoruz. Eğer o tarihe kadar “Tamam başlayın” denilirse, 2 Mayıs'ta başlarız biz idmanlara. 6 haftalık süre kalacak lig başlayana kadar ve bu da bizim için yeterli bir süre. Belki dört dörtlük hazır olunmayacak ama yine de gereken hazırlığı yaparız. Zaten hepsine program verildi. Buraya boş gelmeyecekler. En azından yüzde 40, yüzde 50 kayıpsız gelecek” diye konuştu.

“Ligler oynanmadan tescil edilmemeli”
Liglerin oynatılması kararını doğru bulduğunu söyleyen Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Türkiye'de olması gereken yapıldı. Burada yönetimler var. Kulüpler Birliği var. Bu kararları birlikte alıyorlar. Bizler uygulayıcıyız. Benim bireysel kanaatim, lig oynanmadan tescil edilmemeli. Oynanmıyorsa, iptal edilmeli. Kimseyi hak sahibi duruma getirmemeliyiz. Biz Erzurumspor'dan 2 puan gerideyiz. Mesela lig tescil edilse Erzurumspor Süper Lig'e yükselecek, biz yükselemeyeceğiz. Bunu Erzurumspor da kabul etmez. BAL, 3. Lig, 2. Lig, bir sürü lig var. Bu iş zincirleme gidiyor. Seyircisiz oyuna da karşıyız ama en azından insanlar şimdi televizyon başında eğlencesini kaybetmez. Evde maç izleseler vakit geçer en azından. Bir de bu işin ekonomisi var. Mart ve nisan aylarında kulüplerin kasasına para girmedi ama ödemeler var. Akhisarspor olarak en sorunsuz takımız ama biraz daha uzarsa biz de sorun yaşarız. Bizim takımın oyuncuya borcu yok ama diğer takımlar ne olacak? Kayyuma kalan kulüpler ne yapacak? Beşiktaş'ta Karius parasını almadı diye FIFA'ya gidiyor. Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Kulüplere bakmak lazım. Kulüp batarsa, kime fayda sağlar bu işler. TFF'nin bu işin başı olarak bunu iyi organize etmesi lazım. Gerekirse kulüplere Spor Toto'dan önden bir ödeme yapılması lazım. Yoksa tamamen batağa gider. Bizim oynanmasını istememizin en büyük sebebi, ekonomi. Seyircisiz olsa da oynamak mecburiyetindeyiz. Kulüpler batacak yoksa. Ligler başlarsa bu işin ekonomik etkisi azalır. Biraz daha can yakacak bu durum. Yazın ortasında maç oynayacaksınız. Gece oynarız ama yine de sıcakta sıkıntı olacak” açıklamasını yaptı.

“Salatalık bile 3 ayda yetişiyor, insan yetiştirmek kolay mı?”

Yaşanan krizin altyapılara olumlu yansıyacağına inanmadığını da söyleyen Yılmaz Vural, “Altyapı konusunda umudum yok. Altyapı demek, en az 10 sene demek. Kimse 10 sene beklemez. Hazıra konmak ister. Bu olay kolay kolay ön plana çıkmaz. Yönetim kurulları uzun süreli çalışamıyor. Onların kısa sürede başarılı olması gerekiyor. Adamın bekleme şansı yok. Hazır oyuncularla çarkı döndürmeye çalışıyor. Bu uzun vadeli bir çalışma ve devletin spor politikası devreye girmeli. Türkiye'de 7-17 yaşında 18 milyon çocuğumuz var. Finlandiya, İzlanda 350 binlik nüfusla şampiyonalara gidiyor. Bizdeki sayıdan neler çıkmasın ki? Ama eğitimci yok, tesis yok. Altınordu Başkanı, “Çağlar, Cengiz, Barış, Erce'yi satıp 10 senelik yatırımımın karşılığını aldım” dedi. Bu oyuncular eğitilerek geldiler buraya. Fasulye ekip domates topluyorlar, eşyalarını evinde yıkayıp yabancı dil eğitimi alıyorlar. Yani bir anlamda karakterleri oturuyor. Yıldız oyuncu olmak karakterle ilgilidir. Ama bu işler sabırla oluyor. Adam bu iş için 10 sene bekledi. Bugün salatalık yetiştirmek bile 3 ay sürüyor, insan yetiştirmek kolay mı?” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Benim yaptığım tatlıyı yediler, Arda'nın tatlısını yemediler”
67 yaşında olduğu için sokağa çıkma yasağına uyduğunu söyleyen Yılmaz Vural, “Ben iyi bir vatandaşım, bana ne denilirse onu yaparım. 67 yaşındayım ve evden çıkmadım. Bizi yöneten insanların verdiği kurallara uymak zorundayız” diye konuştu. Evde olduğu periyotta mutfağa çok fazla girmediğini de söyleyen Vural, “Hayatımız dışarıda geçti. Evde olsun, kamplarda otellerde olsun her şey hazır önümüze geldi. Bu nedenle mutfak konusunda eksik kaldık. Ama geçenlerde ünlü bir yemek programı olan Arda'nın Mutfağı'na katıldım. Orada tatlı yaptık. Görevli arkadaşlar programdan sonra Arda'nın tatlısını yemedi, benim yaptığım tatlıyı yedi. Çok anlamasak da bazen güzel şeyler yapıyoruz mutfakta” ifadelerini kullandı.

“Taraftarımızla aramız çok iyi durumda”

Son olarak Akhisarspor taraftarına seslenen Yılmaz Vural, “Bizim takımımızın taraftarla olan küçük bir uzaklaşması vardı, bunu da Başkanımız Fatih Karabulut ve yöneticilerimizle çözdük. Son Erzurumspor maçımız seyircili oynansaydı, stadımız ağzına kadar dolardı. Taraftarımız, yöneticimiz takıma güveniyor. Evimizde maç kaybettik ama takımın gayretini gösterdik. Bu barışıklık takımın üst lige çıkması için önemli bir gelişme. Şu anda durum çok pozitif. Bunun büyüyerek gelişmesini bekliyoruz. Kadınlar da bizim maçlarımıza geliyor. Dünya Kadınlar Günü'nde 2 bin Passolig dağıttık. Gençlerle de bir iletişimimiz var. Çocuklarımızın 2500 Passoligi var. Dayanışma içindeyiz, derneklerle diyalog halindeyiz. Bu işin sahibi taraftar. Onların memnuniyetini artırmak istiyoruz. Bunu konuşarak anlıyorsunuz. Bize neden kızdıklarını öğreniyoruz ve sorunu ortadan kaldırıyoruz. Virüs konusunda şanssızlık yaşadık. Son 5 maçımızda önemli takımları yendik ve Erzurumspor'u yensek 2. sıraya oturacaktık. 6 maç var ve fikstürümüz fena değil. Kalan dönemde bu maçları kazanırsak direkt çıkma şansımız olduğunu düşünüyorum. Öncelikle insan sağlığı önemli. Bu konuda hassasız. Oyuncuları yan yana getirmek istememiştim. Onların sağlığı bizim için sonuçlardan daha nemli. Bilik Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve TFF'nin vereceği kararlarla yapacaklarımıza yön vereceğiz. Akhisarspor camiası olarak ‘Evde Kal Sağlıklı Kal' çağrısına uyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hollanda'da ligler iptal, şampiyon ve küme düşen yok

Kulüpler Birliği Başkanı: Ligler Haziran'da başlayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim26 Nisan 2020 10:38

    Ne demezsin paragöz yılmaz yolsuz kaldınız!  Ne yaparsanız yapın bitti artık!  Bu futbolperestlik end.

  • Kerim26 Nisan 2020 02:18

    Internet uzerinden uzaktan erisimle oynansin bizde tvlerden izleyelim.doktorun hemsirenin canini ortaya koyup uc kurus kazandigi yerde topcularda biraz az kazansin

  • Bennn26 Nisan 2020 00:00

    Ulan klupler kötü durumdaysa normal esnaf ne durumda???

  • HASAN25 Nisan 2020 23:55

    Bir çiftiçi  çocuğu gözüyle diyorum ki devlet milyarlarca lira spor kompleksi..stadlar...şunlar bunlar yapacağına..o parayı her yıl sellerden milyonlarca ton su denize boşa akıp gider.bu suyu tutmalıyız..buharlaşmadan depolamalıyız..binlerce dönüm boş arazinin toprağinı  islah etmeliyiz..tarıma çitfçiye kazandırmalıyız..elin İSRAİLLİSİ KÜL TOPRAKLARI NE HALE GETİRDİ DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU TARIMDA..BOŞA DEMEMİŞLER SU AKAR TÜRK BAKAR..sözünü..benimkisi bir görüş kusura bakmayın..benide çok görmeyin..burası ANADOLU yazın su diye yanıyoruz.

  • Perf26 Nisan 2020 16:46

    Millet kötüye eğilim gösterse napacan herkes uyuşturucu karteli olsun mu diyecek millicik. Devlet yönlendirir asikare yada gizli

  • Nedim26 Nisan 2020 12:04

    Bunu sen stadları dolduran milyonlara anlat!  Millet böyle şeylere itibar etmese!  Zorla stadyumlara tıkılacak değiller heral!  2. lig maçları bile bayağı bir talep görüyordu daha düne kadar.

  • ali25 Nisan 2020 23:43

    GÖRECEKSİNİZ BU ARADAN SONRA  ÇOK KİŞİ FUTBOLDAN SOĞUYACAK..VE ÇOKTA ABARTILACAK BİR ŞEY OLMADĞIĞNI ANLAYACAK..ZATEN FUTBOLCULARIN KAPRİS VE DNGALAKALIKLARINDAN..GEREĞİNDEN FAZLA ŞİŞİRİLMELERİNDEN  TOPLUM BIKMİŞTI..HADİ HERKEZ İŞİNE GÜCÜNE BAKSIN..AMA SONUÇTA  TALEP MESELESİ YANLIZ BEN TALEBİN AŞIRI OLAYACAĞI  GÖRÜŞÜNDEYİM.

  • kamil25 Nisan 2020 23:25

    avrupada bir bir ligleri bitiriyorlar ve hiç oynanmamış kabul ediyorlar... eylül de oynayabilirseniz şükredersiniz... o kadar para kazanan hiç bir futbolcu kendisini riske atmaz...

  • ZELİHA KARAKAŞLI25 Nisan 2020 23:01

    birgün hocam sahalarda hayata veda edecek ve tarihe gececek.keşke futbolu bıraksa derim.

  • &&&& ^^^^ &&&&25 Nisan 2020 22:51

    Sayın hocam artık futbol bir araver bence.çok aşırı heyecanlı bir yapınız var.yoksa sizi sahadan kalp krizi geçirirken görmek istemiyorz.

  • Hasan Hüseyin gerçek25 Nisan 2020 22:12

    Toplumda düşmanlığa, fitneye, anarşiye sebep olan futbol isimli profesyonel oyun sonlanmalı. Gerçek, öz sporlarımıza odaklanmalıyız

  • Ne o,25 Nisan 2020 19:53

    Alacak derdine mi düştün.

  • Misafir25 Nisan 2020 19:34

    Futbolu oynamayı ve seyretmeyi çok severim ama futbolun ulaştığı ekonomik boyut ve insanlar arasında sebeb olduğu düşmanlığı görünce profesyonel olarak artık bu oyunun hiç oynanmaması gerektiğini düşünmeye başladım

  • Xyz25 Nisan 2020 19:24

    Niye açmı kaldı futbolcular.tamamen gereksiz ve insanları ayrıştıran bu organizasyona sonsuza kadar son verin

  • Bika25 Nisan 2020 19:21

    Ligler oynanırken de kulüpler ekonomik olarak ölmüştü. 

  • Okie Dokie25 Nisan 2020 19:12

    Futbol tamamen yasaklanmalı. Klüpler yaşamamalı.

  • salim25 Nisan 2020 18:57

    Tek çözüm maçların penaltılar ile oynanması,,11 er penaltı,,yenen 3 puanı alır,,beraberlik halinde 1 er puan,,,bu şekilde ligler 1 haftada biter.