E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılın ikinci yarısında borsalarda kazanç cesaret gerektirecek---

Yılın ikinci yarısında borsalarda kazanç cesaret gerektirecek

Yılın ikinci yarısında borsalarda kazanç cesaret gerektirecek
02 Temmuz 2020 - 11:17 borsagundem.com

Salgının ve ABD seçimlerinin gündeme egemen olacağı yılın ikinci yarısında borsalarda güçlü iniş çıkışlar yaşanabilir. Borsa uzmanı John Stoltzfus’a göre bu durum aynı zamanda geride kalma korkusu olmadan kâr imkânı sunacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda ikinci yarının nasıl geçeceği merak konusu. Boğa piyasası yatırımcısı olarak bilinen, yatırım şirketi Oppenheimer Asset Management’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus yılın ikinci yarısında borsalarda kâr elde etmenin yolları olduğunu fakat bunun kolay olmadığını belirtiyor. Stoltzfus yatırımcıların ve borsacıların gündeme gelecek yeni risklere karşı endişeliyle cevap vermesi nedeniyle hızlı iniş ve çıkışların gerçekleşeceğini düşünüyor.

Baş yatırım stratejistinin CNBC’ye verdiği röportaja göre yatırımcıları geride kalma korkusu olmadan yakın vadeli kâr elde etmenin mümkün kılacak yeni katalizörler bekliyor. Stoltzfus özellikle korona virüs vakalarındaki ani artışın ve aşının üretilmesi sürecinin göz önünde bulundurulacağı çeşitli risk faktörlerinin halen borsalarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Borsa uzmanı, “Yatırımcıları ayakta tutacak olan şey Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler olacaktır” dedi. Stoltzfus ayrıca ABD’de Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı tercihinin ve ikinci çeyrek kazanç sezonunun yakın vadeli potansiyel aşağı yönlü risk ürettiğini belirtti.

Tüm bunlara rağmen boğa piyasası uzmanı bu gerginliklerin borsaları geri dönüş rayından çıkaracağı konusunda şüpheli. 2008 Finansal Krizi’nden sonraki toparlanmayı ve mart ayındaki düşüşün ardından gelen tarihi geri dönüşü örnek gösteren Stoltzfus borsaları “esnek” olarak tanımlıyor.

John Stoltzfus röportajında, “Ekonomide hem küçük işletmeler hem de Wall Street için iyi olacak yeni bir acil durum teşviki daha göreceğiz" öngörüsünde bulundu.

Stoltzfus’un ikinci yarı planı

Korona virüs salgını şubat ayında küresel olarak yayılmaya başladığında, 2020’ye Wall Street’in en büyük boğa piyasası destekçisi olarak giren Stoltzfus ihtiyatlı bir stratejiye geçerek yatırımcıları kaçacak bir yer olmadığı konusunda uyarmıştı.

Boğa piyasası uzmanı S&P 500 için belirlediği 3.500 puanlık yıl sonu beklentilerini borsaların dip yaptığı 23 Mart tarihinde beklemeye aldığını açıklamıştı. Bu tarihten itibaren endeks %42 oranında yükselirken Stoltzfus hisse senetlerinde daha yapıcı davranarak teknoloji hisselerine ağırlık vermişti.

Yatırımcının en çok sevdiği hisse tercihleri arasında ekonomik açıdan hassas hisse senetleri de bulunuyor. Stoltzfus resesyonun sona ermesiyle birlikte oldukça iyi bir iş çıkardı.

Boğa piyasası uzmanı portföyüne ilişkin, “Tüketici ihtiyari hisseleri seviyoruz. Ayrıca endüstri hisselerinden de hoşlanıyoruz çünkü endüstri şirketleri bugün eskiye göre çok daha fazla teknoloji kullanıyor. Zıt bir seçim olsa da finans hisseleri de tercihlerimiz arasında. Bizce ileriye giden yeni ekonomiyi finanse etmek için dünyanın büyük finans şirketlerine ihtiyacı var ve bu sektör oldukça yanlış anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Aşı haberleri küresel borsaların dopingi oldu

 

Borsaya yeni girenlere önemli uyarı

 

Borsa İstanbul yönünü yeniden yukarı çevirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hırkız02 Temmuz 2020 15:28

    Bizde var o cesaretlilerden 40 kat artmış hisseyi alıp korkmadan giriyorlar,sonra mı? Sonrası ağlama duvar ne olacak mpk bütün gün bağırıp duruyorlar ky nin parasını alıyorlarmış görmeyip duyanlarda zorla aldırdılar sanacak,üstüne 40 kat daha koysaydı alkış kıyamet eline alınca vay efendim hırsız varmış :)))