E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYılın en büyük ikinci halka arzı geliyor---

Yılın en büyük ikinci halka arzı geliyor

Yılın en büyük ikinci halka arzı geliyor
02 Temmuz 2013 - 12:17 borsagundem.com

Küresel çapta yılın en büyük ikinci halka arzı bu hafta gerçekleşecek.

Küresel çapta bu yılın en büyük ikinci halka arzı Çarşamba günü gerçekleşecek.
4 milyar dolar değerindeki Suntory Beverage and Food'un hisseleri Çarşamba günü Tokyo Borsası'nda işlem görmeye başlayacak.
DALGALI PİYASA UYARISI
Uzmanlar ise küresel borsalarda bu kadar şiddetli dalgalanmaların yaşandığı bir dönemde halka arz yapılmasının yeni hissedarlar için değer kaybı yaratabileceği uyarısı yapıyor.
Singapur merkezli finansal danışmanlık şirketi IG Markets’ın borsa strajestlerinden Kelly Teoh, “Böyle büyük halka arzlarda, halka arzın ilk gününde çok büyük kazançlar elde edilirdi. Ancak o günler şimdilerde biraz uzak” diye konuştu.
Teoh, “Bu yıl birçok halka arz yapıldı. Bunlar çok iyi geri dönüşler elde edemediler. Hepsinin nedeni borsalarda yaşanan dalgalanma ve Fed’in ABD ekonomisine sağlayacağı desteği geri çekeceğini açıklamasının yarattığı endişeler” dedi.
111 HALKA ARZ
Danışmanlık şirketi Ernst & Young’a göre, Asya’da bu yılın ilk altı ayında 111 adet halka arz gerçekleşti ve toplam halka arzların değeri 16 milyar dolar oldu. Karşılaştırıldığında, geçen yıl gerçekleşen halka arzlar toplamda 24 milyar dolar değerinde olmuştu.
Suntory Holdings’in gıda ve içecek birimi için başlattığı halk arz da zayıf yatırımcı performansı ve dalgalı piyasaların etkisiyle geçen yılki hisse değerinin altında, 31,68 dolarda kaldı.
Yine de uzmanlar bu halka arzın Asya’da 2013’te görülen en büyük halka arz olduğuna işaret ediyor. Bu yılın ilk büyük halka arzı Thaili altyapı fon şirketi BTS Group’un 2,1 milyar dolar değerindeki Nisan’daki halka arzıydı.
Küresel çaptaki en büyük halka arzlarından biri Brezilyalı finansal hizmetler şirketi Seguridade Participacoesearlier’in 5 milyar dolarlık halka arzı oldu.
Suntory, Japonya’da çok popüler ve daha çok BOSS marka kahveleriyle biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)