E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYıldız ve Ana Pazar'daki hisselerin pazar grupları yeniden belirlendi---

Yıldız ve Ana Pazar'daki hisselerin pazar grupları yeniden belirlendi

Yıldız ve Ana Pazar'daki hisselerin pazar grupları yeniden belirlendi
31 Mart 2020 - 20:55 borsagundem.com

BİST'te, Yıldız Pazar ve Ana Pazar'da işlem gören hisselerin pazar grupları 2020 yılı Nisan ayı başından itibaren geçerli olmak üzere yeniden belirlendi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Yıldız Pazar ve Ana Pazarda işlem gören payların 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni pazar ve grup dağılımlarını açıkladı.

Hisselerin pazar gruplarının güncellenmesiyle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, 2019 yılının Eylül ayında BİST ve SPK tarafından alınan kararlar neticesinde Yıldız Pazar ve Ana Pazar'da işlem gören şirket paylarının gruplandırıldığı ve oluşturulan yeni pazar yapısında, grupların işlem esasları faklılaştırılarak, farklı gruplarda yer alan paylara farklı işlem esasları uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, yeni değerlendirmelerin bu çerçevede yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yeni değerlendirmenin 1 Mart 2019 ile 28 Şubat 2020 tarihleri arasındaki veriler kullanılarak yapıldığı kaydedildi.

BİST'in açıklamasının PDF haline ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)