E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım'dan AB'ye eleştiri---

Yıldırım'dan AB'ye eleştiri

Yıldırım'dan AB'ye eleştiri
27 Mart 2018 - 12:22 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye hakkaniyetli davranmadığını söyledi

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Varna'daki AB zirvesi ile ilgili olarak, "Zirvede AB’nin Türkiye’ye hakkaniyetli bir yaklaşım sergileyeceğine dair bir işaret göremedik" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Geri kabul anlaşmasında mülteci geçişlerini engellememize rağmen AB üzerine düşen görevi yerine getirmemiş, sözünü tutmamıştır. AB 15 Temmuz sürecinde cılız açıklamalar dışında ciddi destek vermemiştir. 15 Temmuz darbe girişimine karşı aldığımız tedbirleri fırsat bilerek işi iyice yokuşa sarmaya başlamışlardır.

Gümrük birliği güncelleme süreci de anlamsız bir şekilde beklemeye alınmıştır. Böyle bir iklimde Varna’da bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız tüm gerçekleri muhataplarının yüzüne söyledi. Zirvede AB’nin Türkiye’ye hakkaniyetli bir yaklaşım sergileyeceğine dair bir işaret göremedik.

'TAM ÜYELİK PERSPEKTİFİMİZİ MUHAFAZA EDİYORUZ'

Buradan bir kez da Avrupalı dostlarımıza sesleniyorum. Türkiye AB’ye olan bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir ve arkasındadır. Tam üyelik perspektifimizi muhafaza ediyoruz. Sorulması gereken soru AB’nin Türkiye konusundaki kararı nedir? Avrupa genişleme vizyonuyla yoluna devam mı edecek yoksa kendi içine kapanarak bir yol mu yürüyecek?

Fırat Kalkanı harekatı bölgesine dönen kişi sayısı 160 bini buldu. Zeytin Dalı bölgesine de yüz binlerce kardeşimizin döneceğini biliyoruz. Önümüze çıkartılan engeller karşısında hayretimizi gizleyemiyoruz. AB’nin güvenliğinin Türkiye’nin güvenliğinden, Türkiye’nin güvenliğinin ise Suriye ve Irak’ın güvenliğinden geçtiğini Avrupalı dostlarımıza anlatamıyoruz.

AB’nin kriterlerine üye ülkelerin çoğundan daha yakın olan Türkiye’nin bu kadar hırpalanmasına daha fazla rıza gösteremeyiz. Bu iş her iki tarafın çıkarına olmalıdır. Olmayacaksa bunu kararını bizden önce Avrupa vermek durumundadır.

EKONOMİYE DESTEK ÇALIŞMASI

Büyümeyi sürdürecek piyasayı canlandıracak uzun dönemli yatırımı teşvik edecek bu çalışma ile ekonomimizdeki her türlü tereddüdü tamamen ortadan kaldıracağız.

Şu anda e-devlet kapısında vatandaşın yaptığı işlerin oranı yüzde 60 seviyesine gelmiştir. Bu senenin sonuna geldiğimizde vatandaş devlet kapısına gitmeden yapabilir hale gelecektir. Yatırımı ortamının iyileştirilmesiyle ilgili detayları yarın külliyede yapacağımız toplantı ile milletimizle paylaşacağız.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile birlikte atacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samet27 Mart 2018 15:42

    ben uyandım artık akp ye oy yok bundan sonra erbakanın partısı sp ye karamollaoğluna oyumu vercem ABD YE VE AB YE KARŞILAR

  • HASAN TOSUN27 Mart 2018 13:50

    uykudan bir uyansanızda kendinize gelseniz,ingiltere çıktı siz girecez diye diretiyorsunuz ,neyin kafası,dünya devleti olacaksanız hür eğer biz yönetemiyoruz ab ye girelim bizi yönetsin diyorsanız vizyonsuzluğunuzu ab ye devredebilirsiniz yönetilmeyide

  • Tam komedi27 Mart 2018 13:15

    Eyy başbakan efendi bırak ab , abd yi kendi ülkene bak ! Yaptiginiz beton ekonomisi ülkeyi perişan etti. Tarım can çekişiyor ürettiğimiz son birkaç ürün kaldı. Bugday ithal , ay çiçeği ithal , bakliyat ithal , hayvan ithal , et balık ithal . Döviz aldı başını gitti bir haftada 2 benzin zammı . ab ve abd ile kavga ederek bütün suçu avrupaya at. İthalat bitmez ise suriyeliler gitmez ise beton ekonomisini üretim ekonomisine çevirmez ise daha çook perişan olucaz. Bırakın ordan burdan ithalat yapmayı abd-fransa dan uçak al sonra onlara kafa tut kim inanır ?

  • Emekci27 Mart 2018 12:30

    Zulum ile abad olanin ahireti berbat olur.