E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım, uçakta açıkladı: Varlık Fonu'na büyük teklif---

Yıldırım, uçakta açıkladı: Varlık Fonu'na büyük teklif

Yıldırım, uçakta açıkladı: Varlık Fonu'na büyük teklif
29 Kasım 2017 - 10:39 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Başbakan Binali Yıldırım'ın Varlık Fonu'yla ilgili verdiği yanıtları köşesinde yazdı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Londra, Londra-Ankara yolculuğu sırasında İngiltere seyahatini izleyen gazetecilerle sohbet ederken, Varlık Fonu’yla ilgili sorulara da yanıt verdi. Yıldırım, büyük fonların Varlık Fonu’yla ilgilendiklerini, Rusya Varlık Fonu’ndan ciddi işbirliği önerisi geldiğini söyledi. İşte Başbakan Yıldırım’ın cevapları..

“VARLIK FONU KURDUK DİYE HEMEN KUCAK DOLUSU PARA GELMEZ”

“Belki baştan beklentiyi yüksek tutmuş olabiliriz. Bu tip oluşumlar birçok ülkede ilk 8-10 yıl kendini ispatlamakla uğraşır. Singapur’un Temasek’i 5-6 yıl zarar etmiş, daha sonra toparlanmış. Dün kurduk, bugün hemen para sayacağız, böyle bir sistem yok.

(Çin bankası ICBC ile Varlık Fonu arasındaki 5 milyar dolarlık görüşme hatırlatıldı) Birkaç görüşme var. Bir, büyük fonlar var, onlar ilgileniyor. Rusya Varlık Fonu ciddi işbirliği öneriyor. Niyet mektubu imzalandı. ICBC de ilgileniyor, başka ilgilenenler de var. Burada hemen bugünden yarına kucak dolusu para gelecek gibi bir amaç yok. Varlık Fonu’nun böyle bir amacı da yok.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş29 Kasım 2017 13:11

    3 ay önce yine demiştim şimdi yine söylüyorum bizim varlık fonu bir arpa boyu mesafe katedemez diğer varlık fonları uluslararası geleceği olan şirketlere yatırım yapıyor bizimkilerde hala hareket yok. Bekleyenler için ise şunu diyorum 2-3 sene sonra bir hamle yapınca bir halt olmaz çağa ayak uydurmak lazım.e göy kardeşim biz daha sürpriz yumurtayı hindistandan ithal eden bir ülkeyiz basit şeyleri daha halledemiyoruz adamlara ülkemizde fabrika kurun diyemiyoruz nerdeee teknoloji transferi.

  • bu dünyadan biri29 Kasım 2017 12:47

    el attığınız yer çürüyor, özelleştirme gelirlerini bitirdiniz, şimdi elde kalanları da bitirin, babanızın malı sanki, bu halk uyanmaz ki bunları anlasın. cep telefonuna gömün kafanızı, nasıl olsa uyanacaksınız ama o zaman iş işten geçmiş olacak.

  • e.göy29 Kasım 2017 12:16

    PARA DEĞİL TEKNOLOJİ TRANSFERİ LAZIM YENİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ ÜRETMEMİZ LAZIM BİR ÇİFT YAKIN/UZAK GÖZLÜK CAMI 750 TL OLDUĞU HALDE KENDİMİZ ÜRETMİYOR/ÜRETEMİYOR İTHAL EDİYORUZ Sosyal güvenlik lazer tedavisini bedelsiz uygulasa insanlarımız bir defa lazerle ameliyat olur gözlük camı ithaline gerek kalmaz İMPLANT ÜCRETİNİ KARŞILASA ÇEKİLEN BİR DİŞİNİN YERİNE BİR ADET İMPLANT DİŞ TAKTIRIR EN AZ İKİ DİŞİNİ DAHA KESTİRİP KÖPRÜ YAPTIRMAZ

  • cinali29 Kasım 2017 12:03

    ayakların biraz yere bassın

  • Alican29 Kasım 2017 12:00

    Bahanemiz hazir