E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım, Medvedev ile telefonda görüştü---

Yıldırım, Medvedev ile telefonda görüştü

Yıldırım, Medvedev ile telefonda görüştü
16 Aralık 2016 - 03:04 borsagundem.com

Başbakan Yıldırım ile Rusya Başbakanı Medvedev arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Halep'teki gelişmeler de ele alındı

Başbakan Binali Yıldırım, 6 Aralık'ta ziyaret ettiği Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev'i telefonla aradı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Binali Yıldırım yaptıkları telefon görüşmesinde ikili ilişkileri ele aldılar.

Türkiye'nin inisiyatifiyle gerçekleşen görüşmeyle ilgili, Rusya hükümetinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Görüşme sırasında 6 Aralık 2016 tarihinde Moskova'daki görüşme sırasında ikili işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin varılan anlaşmaların uygulanması masaya yatırıldı. Dmitri Medvedev ve Binali Yıldırım, Akkuyu ve Türk Akımı dahil olmak üzere enerji alanındaki ortak çalışmaların geliştirilmesi konusında anlaştılar.

RUS VE TÜRK ÜRÜNLERİNE ERİŞİMİN KOLAYLAŞMASI

Ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi çerçevesinde iki tarafın, Rus ve Türk ürünlerinin iki ülke piyasalarına karşılıklı erişiminin kolaylaştırılması için gerekli önlemleri almaya hazır olduğu belirtildi.

HALEP'TEKİ SİVİLLERİN TAHLİYESİ

Görüşmede Yıldırım, Halep'teki sivillerin nakli konusunda alınan tedbirleri de Medvedev'e aktardığı, Medvedev'in de Rusya'nın Halep'teki ateşkes ve sivillerin tahliyesini desteklediğini ifade ettiği bildirildi. 

BEŞİKTAŞ SALDIRISI İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Dmitri Medvedev, Binali Yıldırım'a kısa süre önce İstanbul'da yaşanan terör saldırısı sebebiyle başsağlığı diledi. Medvedev ve Yıldırım terör tehdidi ile mücadelede güçlerin birleştirilmesinin öneminin altını çizdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)