E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım Güney Koreli işadamlarını yatırıma çağırdı---

Yıldırım Güney Koreli işadamlarını yatırıma çağırdı

Yıldırım Güney Koreli işadamlarını yatırıma çağırdı
06 Aralık 2017 - 07:06 borsagundem.com

Türkiye’deki yatırım olanaklarını Koreli işadamlarına anlatan Yıldırım, “Henüz karar veremeyenler için Türkiye büyük fırsatlar sunmaktadır” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Asya’nın doğu ucunda Kore’nin, Batı ucunda da Türkiye’nin olduğunu ifade ederek, “Asya emniyette. Bir tarafta Kore bir tarafta Türkiye, arada muazzam bir medeniyet var. Buralara yönelik yapılacak çok da iş var. Kore firmalarının Türkiye’ye olan ilgileri bizi mutlu ediyor. Karar verememiş olanlar için de Türkiye büyük fırsatlar sunmaktadır. Türkiye iş yapmak için ideal bir yer” dedi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’de akşam yemeğinde Daelim, Daewoo, Hana, Hyundai, Samsung başta olmak üzere çok sayıda dev şirketin yöneticileri ve yatırım bankaları yöneticilerine hitap eden Yıldırım, şu mesajları verdi:


ATALARINIZLA MÜCADELE ETTİLER: Türkiye-Kore ilişkileri geçmişine baktığınız zaman yarım asırdan fazla geçmişi var. Kore’nin 1950’de başlayan savaşlarda BM şemsiyesi altında Kore bağımsızlık mücadelesinde Türkiye yer aldı ve omuz omuza sizin atalarınızla mücadele ettiler. Dostluktan öte kan kardeşliğine de dönüşmüş oldu... Asya’nın doğu ucunu Kore; batı ucunu da Türkiye tutuyor. Asya emniyette. Bir tarafta Kore bir tarafta Türkiye, arada muazzam bir medeniyet var. Buralara yönelik yapılacak çok da iş var. Kore bir mucize gerçekleştirdi. Geçtiğimiz 30 yıla bakınca ortaya koyduğu büyüme başarısı ile Kore bugün kişi başı milli geliri 30 bin dolara ulaşmış, gelişmiş ülke sınıfında bir ülke. Türkiye de özellikle son 15 yılda ciddi bir yatırım yaptı. İç piyasada büyüme devam ediyor. OECD ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi sağlayan ülkeyiz. Büyüme oranı yüksek olması demek o ülkede iş fırsatlarının var olması demektir.

KARAR VEREMEYENLER İÇİN FIRSAT: Kore firmalarının Türkiye’ye olan ilgileri bizi mutlu ediyor. Kore ve Türkiye işbirliği ile bazı projeleri gerçekleştirdiler. Karar verememiş olanlar için de Türkiye büyük fırsatlar sunmaktadır. Kore’nin de Türkiye’nin de küresel firmaları var. Bu iki gücü birleştirerek etrafındaki ülkelerle iş yapma imkânı var.

TÜRKİYE İDEAL: Koreli firmaların daha fazla yatırım yapması sadece Türkiye açısından değil, coğrafya açısından da önemli. 4 saatlik uçuşla 1.6 milyar nüfusa ulaşabilen bir coğrafyada da iş imkânları mevcut. Türkiye iş yapmak için ideal bir yer. Türkiye var olan siyasi istikrar ve güçlü iktidar sayesinde 2002’den bugüne üç kat büyüdü.

YATIRIMLAR GÜVENCEDE: Dinamik bir iş gücüne sahibiz. Yaş ortalaması 30 civarında. Bilişim alanında çabalarımız var. Kore, bilgi bilişim konusunda dünya şampiyonu ve öncü bir ülke. Türkiye de bu teknolojilere yatkın. Ayrıca Türkiye altyapıda AR-GE faaliyetlerinde ciddi kararlar alan ve destekleyen bir ülke. Türkiye bir hukuk devleti her türlü yatırım, kanunların ve anayasaların güvencesi altında. Önümüzde büyük fırsatlar var. Cumhuriyetin 100 yılına giderken ciddi yatırım fırsatları var.

‘Her şey barış için

Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore ziyaretinin ilk durağı Busan’da Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Yıldırım’a eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra bakanlar Faruk Özlü, Nihat Zeybekci, Berat Albayrak, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ve milletvekilleri eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerin adlarının yazıldığı mermerlerin üzerine karanfil bırakan Yıldırım, şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Heyette yer alan Kore Şehidi Başçavuş Süleyman Eryürek’in oğlu Ergün Eryürek de Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile babasının mezarı başında dua etti. Yıldırım, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Her şey bölgesel ve küresel barış için. O dönemde Mehmetçiklerimizin memleketlerinden uzakta, burada bu insanların barışı, huzuru için yaptığı kahramanlıklar Kore Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin de kardeş yapmış ve dostluk ilişkisi adeta kan kardeşliğine dönüşmüştür” ifadesini kullandı. (Milliyet / Kıvanç El)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)