E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYıl sonunda altın fiyatları ne kadar olur?---

Yıl sonunda altın fiyatları ne kadar olur?

Yıl sonunda altın fiyatları ne kadar olur?
23 Mart 2021 - 11:54 borsagundem.com

Dev Fransız bankası Société Générale, altın fiyatlarının 2021’in dördüncü çeyreğinde 1,675 dolar seviyesine ulaşmasını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar altın fiyatlarının mevcut seviyeleriyle ilgili endişelerine son verebilirler çünkü dev Fransız bankası Société Générale, değerli metalin geçerliliğini yitirmeyeceğini düşünüyor. Dev bankanın en son projeksiyonunda Société Générale’in emtia analistleri altın fiyatlarının 2021’in dördüncü çeyreğinde 1,675 dolar seviyelerinde işlem göreceğini ön gördü.

Analistler korona virüs pandemisi sonrasında gerçekleşecek ekonomik toparlanma ve aşılama uygulamalarının yaygınlaşmasının altın fiyatları üzerinde olumsuz etki yaratabileceği konusunda da uyarıda bulundu. Analistler, altın fiyatının karşısındaki risklerin aşağı yönlü olduğunu ve altının ons fiyatında 1,700 dolar üzerinde seviyelerin görülmesinin düşük ihtimalli olduğunu söyledi.

Kitco’nun haberine göre Société Générale analistleri, “altın 2021 yılında, 2020’ye göre çok daha farklı olacak” dedi. Bunun nedeni ise analistlere göre, 2020 yılında borsa yatırım fonu (ETF) akışlarının yılın ilk altı ayında oldukça yüksek olması. Açıklamanın devamında ise, “ETF akışları 2021’de tersine döndü ve fiyatlar 200 dolar kadar düşüş yaşadı. Bu nedenle akışlar aşağı yönlü hareketlerde, yukarı yönlü hareketlere kıyasla daha etkili” ifadesi kullanıldı.

Société Générale altın için kilit önem taşıyan unsurların faiz oranları ve tahvil verimleri olmaya devam ettiğini öne sürdü. Bankanın ekonomistlerine göre, dördüncü çeyrekte ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvili verimleri %2’ye ulaşmış olacak. Analistler, “piyasaların reel oranlara odaklanmaya devam edip etmeyeceğini değerlendirmek önemli olacak. Yükselmesini beklediğimiz nominal oranlar, altın sahibi olmanın fırsat maliyetini yükseltecek gibi görünüyor” dedi.

Açıklamalarının devamında, “reflasyon temasının içine altın da dahil edilmeli ve bu bizi 2021 için olumlu görünümü korumaya yönelten faktörlerden biri. Ancak eğer bu durum momentum kaybederse, destekleyici görünümümüz hızla çökebilir” ifadesini kullandı. Yılın geri kalanı için farklı senaryoları analiz eden Société Générale, altın fiyatlarının yılı 1,525 dolar seviyesinde kapatma ihtimalinin %28 olduğunu söyledi.

Société Générale analistleri, “oldukça sorunsuz ve etkili bir aşı uygulamasının yaratacağı yukarı yönlü ekonomik senaryo, altın için boğa piyasasını getirecek. Aynı zamanda parasal politikaları ve hisselerde karmaşayı yatıştıracak. Yatırımcılar ETF’lerden uzaklaşırken, 2013 yılında altın fiyatlarında görülen düşüşün hatırası, piyasaları vurabilir” dedi.

Ancak boğa piyasası senaryosuna bakan Fransız bankası, yıl sonunda altın fiyatlarının yükselmesinin ihtimalinin %13 olduğunu söylüyor. Analistler, “devasa hükümet borcu ve kurumsal borçlarla ilişkili sistematik riskler ya da aşırı yükselen hisse piyasaları yukarı yönlü riski destekleyebilir” dedi.

Analistlere göre, bir ya da daha fazla kamu borcu krizi patlak verdiği takdirde, altın yatırımı yükselecek. Ancak doların güçlenmesi durumunda, altın fiyatlarının yükselişinin önünde engeller oluşabilir.

Enflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor

 

Dolarda belirsizlik hareketi

 

Altını dolardaki güçlenme düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)