E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYıl sonu rallisi mi? Noel Baba rallisi mi?---

Yıl sonu rallisi mi? Noel Baba rallisi mi?

Yıl sonu rallisi mi? Noel Baba rallisi mi?
26 Aralık 2019 - 10:00 borsagundem.com

Küresel piyasalarda Noel tatili nedeniyle majör endekslerin tamamı kapalı olduğundan gündemi yerel fiyatlamalar ekseninde konuşmakla sınırlı kalıyoruz.

FX ve emtia piyasalarında azalan ve neredeyse yok denecek kadar az noktaya gelen işlem hacmi nedeniyle fiyatlamalar yatay seyrederken, bu gibi ortamların korkulu rüyası olan ani hareketler henüz gözlenmiş değil. Yerel varlıklar nezdinde ise “yılsonu rallisi, Noel Baba rallisi, bilanço makyajlaması” gibi farklı isimlerle nitelendirebileceğimiz ancak temelde genel risk iştahından çok fazla ayrışma gösteremeyen iyimserlik durumunun korunduğu görülüyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında 5.90-5.95 aralığındaki bant hareketini korurken, yılsonu kapanışı öncesinde bandın alt tarafına doğru eğilim olabileceği şeklindeki düşüncemizi koruyoruz.

Endeks cephesinde ise 20 Kasım tarihinde paylaştığımız model portföy güncellemesi raporumuzda belirttiğimiz 112000 puan bölgesinin üzerine gelinmiş durumda. 16 Ekim tarihinde kapanış fiyatı bazında 94137 puan seviyesinden başlayan yükseliş hareketi dün itibarıyla %20.39 primlenme performansına ulaşırken (TL bazlı), Nisan 2018’den bu yana en yüksek düzeyi temsil etmekte.

Beklentimiz, küresel risk iştahında ciddi bir bozulma emaresi gözlenmedikçe ve yerelde negatif ayrışmayı gerektirecek bir durum ortaya çıkmadıkça haftalık bazda 112500 bölgesi üzerinde gerçekleşen kapanışların hareketi 117000-118000 aralığına dek taşıma potansiyeli olduğu. Ancak, gerek yurt dışı piyasaların kapalı olması, gerek azalan işlem hacmi ve gündem gerekse de yeni yıl pozisyon dağılımlarının Ocak ayı ile birlikte yeniden gündeme gelecek olması nedeniyle bir miktar geri çekilme ve kar realizasyonu ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Ayrıca, yükselişin sağlıklı bir patikada ilerleyebilmesi için realizasyonu sağlıklı görüyoruz.

Bugün Almanya, Fransa ve İngiltere’de piyasaların kapalı olma durumu devam edecek. ABD’de ise vadeli ve spot piyasalar açık olacak.

DENİZ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)