E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70'i aştı---

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70'i aştı

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70'i aştı
12 Ağustos 2022 - 10:05 borsagundem.com

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nde cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 70,60'a yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı.

Ankete reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 51 katılılımcı katılırken, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 69,94'ten yüzde 70,60'a yükseldi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk12 Ağustos 2022 18:17

    Buna enflasyon değil bile bile vatandaşı oymak denir.inadins inadına.rusyadan ABD ye kadar her ülke enflasyonu kontrol altına almak için uğraşırken sen para basıp azdiriyorsun.buyume diyorsun.bakiyorum enflasyon rakamı dan büyümeyi çıkartınca ekşi büyüme hatta şok küçülme görüyorum.

  • Mucise Reis : )12 Ağustos 2022 10:25

    Para bastıkça, enflasyon artıyor... ithalat arttıkça USD ile aldığımızdan değersiz TL adet bazlı az ürün alıyor ve sermaye eriyor... Yani TL basıyorusn ey müslüman kardeşim ama.. o TL ki kim ne yapsın ???? Tl basıyorsun ama hangi ülke senin karanı alıp kasasına ne diye soksun ? dolar güçlü at kasaya.. euro güçlü atkasaya.. TL ne alaka ???? dünyaya boingsatıyoruz, petrol satıyoruz, çip satıyoruz, microsof tsatıyor , google hizmetleri satıyoruz, dünya bizlere muhtaççç eyyy ürünümü alanlar TÜRK APRASI İLE SATIYORUM dediğimizde bol bol 7/24/365 TL bas matbada, nasıl olsa TL ile ürünlerimizi alacaklar.. ama öyle bir durum yok ki ?  6 aydır anlatamıyoruz ... usd 30 olunca mu anlayacaklar ? ... Senin ithalatın TL yi bu pozisyone getirmediği sürece, senin cari dengen felan olmaz. cumhuriyet ihracat rekoru zart zurt boş iş bunlar... asıl hedef ortada yazdım....

  • Türkoğlutúrk12 Ağustos 2022 18:18

    Bilgi yerini inat a ,haketmek yerini yalakaliga,birakinca