E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYiğit Bulut kime sülük dedi---

Yiğit Bulut kime sülük dedi

Yiğit Bulut kime sülük dedi
12 Mart 2014 - 07:25 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve yazar Yiğit Bulut, Türkiye'de yaşayan sülüklerden bahsetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanı ve Star Gazetesi yazarı Yiğit Bulut, Türkiye gündemi hakkında yazı kaleme aldı. 

İşte o yazı:

Kimler mi? Aslında her şey çok açık! Gelin birlikte bakalım...

Bu ülkeyi sadece 2001’den beri değil 1946’daki ilk “manipülasyonlarından” itibaren soyuyorlardı... İlk ekrana çıkıp, ilk kalemi elime aldığım günden itibaren bu “çarkı” ortaya koymaya çalıştım ve beni durdurma adına “işimden olmak” dahil her şeyi defalarca yaşadım...

Sevgili dostlar, “durdurmak için ne yaparlarsa yapsınlar”, bu yolda, bildiğim gibi devam edeceğim. Bu çabamızı takdir edenler oldu hatta çoğunluk destek ve ilgiyle arkamızda durdu, karşı durup karalamaya, anlattıklarımızı ve bizi itibarsızlaştırmaya uğraşanlar olduğu gibi... Dediğim gibi; ne olursa olsun, yolumuz aynı ve yürümeye devam edeceğiz...

Sevgili dostlar, bu uğurda Türk Halkının varlıklarının YERLEŞİK SÜLÜKLER tarafından emilmesine karşı durmak için uzun yıllarını bu savaşa adayan, çalıştığı her alanda “bu sülüklerin varlığını” bilimsel olarak ortaya koyan bir ağabeyimizin son kitabından bahsetmek istiyorum. Evet, belki de tahmin ettiniz; Süleyman Yaşar ve son çalışması FAİZ LOBİSİ...

Son derece iyi hazırlanmış, kısa ve çok çarpıcı bir kitap. SÜLÜKLERİN varlığını ve kimliğini açıkça ortaya koyduğu gibi, “nasıl kanımızı emdiklerini de” bilimsel ve kavramsal olarak detaylandırıyor... Bu noktada kısa alıntılar ile bir göz atalım, bakalım ne diyor Süleyman Yaşar;

1-”...faiz lobisi var mı, yok mu tartışması sürerken, lobi önce yurtdışında sonra Türkiye’de yakalandı... Faizleri manipüle edip vatandaşı soyanlar yakalandıklarında adeta pişkin bir edayla paranızı çaldık özür dileriz dediler. Bizdekiler de ceza verecekseniz bari kiraz kadar olsun dediler...”

2- “...faiz lobisi dünya genelinde ucuz olan paranın yüksek fiyattan satılması için bazı ülkelerde yapay riskler yaratıyor. Bazı MERKEZ BANKALARI’na baskı kurarak, faizleri küresel şartlara uygun olarak indirmelerini engelledikleri gibi yükseltmelerini de sağlıyorlar...”

3- “...Türkiye’nin kredi notunun düşük olması için ellerinden geleni içeride ve dışarıda yaptıkları gibi medya yoluyla Türkiye hakkında olmayan riskleri yaygınlaştırıyorlar... Dünya’da faizler çok düşük hatta nominal faizler bile negatif seviyedeyken, medyada büyük bir gürültü çıkarabiliyorlar. İç ve dış basında Türkiye’nin kredi bulamayacağı konusu birdenbire işlenmeye başlıyor...”

4- “...Türkiye’de faiz lobisi 2012 başında dövize spekülatif ataklar yaparak Merkez Bankasını etki altına alıp amacına ulaştı. O tarihlerde Hazine tahvilleri 4 puan yükselerek 12 seviyesine ulaştı...”

5- “...Türkiye’de sadece Hazine faizleri ve borçlanmaları dikkate alındığında, haksız faiz nedeniyle 2011’de 14 milyar TL, 2012’de 13 milyar TL fazla faiz ödediğimizi görebiliriz... Bir de vatandaşların haksız yüksek faiz ile bankalardan kullandıkları kredileri de dikkate alırsak, rakam çok daha yüksek olacaktır...”

6- “...2006’da Merkez Bankası Başkanının görev süresi dolunca yeni bir Başkan atanması için AK PARTİ Hükümeti adayını belirledi ama istediği kişiyi atayamadı! Niye? Çünkü TÜSİAD rant kollama adına bürokraside köprü başı olan bir makama kendi istemediği kişinin atanmaması için elinden geleni yaptı... Hükümet Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz’i Başkan olarak önerdi. Bu isim hakkında medyada birden bir olumsuz bir fırtına başladı. Dönemin Cumhurbaşkanın Sezer atama kararını veto etti... Sonuçta bir çözüm bulundu ve içeriden Durmuş Yılmaz atandı. Yeni Başkan’ın ilk icraatı faizleri artırmak oldu...Atanan Başkan böylece faiz lobisi ve patronlarına güven vermiş oldu...”

7- “...Faizlerin düştüğü, emtia fiyatlarının üçte bire gerilediği, petrol fiyatlarının azaldığı, bütçe açığının, borç yükünün düşük, bankaların sermayesinin yeterli-sağlam olduğu bir ortamda Türkiye’nin borçlarını çevirememesi o dönemde tam bir kurguydu. Türkiye’de bütçe vesayetinin IMF’ye, siyasi vesayetin de askere ait olarak sürdürülmesini istiyorsanız, durum o zaman değişiyor...Beyaz Türklerin beyinlerinde asıl tıkanma yaratan nokta ekonomik, teknik değil siyasi... Asıl sorun 2008 yılında biten IMF programının Hükümet tarafından yenilenmemesinden endişe duyuyorlar...”

Sevgili dostlar, yukarıda sadece küçük alıntılar yaptığım çalışma “isim isim, aile aile, şirket şirket” faiz lobisini deşifre ediyor. Çok ilginç detaylar da var; Türkiye’de bazı aileler Hükümeti ve özellikle Erdoğan’ı “KENDİ RANTLARINI” kestiği için nasıl Küresel Sistem’e ve aktörlerine şikayet ediyorlar ve neler yapılmasını istiyorlar...

Sonuç: TÜRKİYE’NİN KANINI EMEN SÜLÜKLERİN detaylarını ortaya koymaya, ne olursa olsun tekrar ediyorum; NE OLURSA OLSUN devam edeceğim... Mutlaka her Türk vatandaşı bu gerçekleri öğrenmeli diyor ve “YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ SÜLÜKLERDEN ARINMIŞ TÜRKİYE” cümlesini tekrar ederek bitiriyorum...

SON SÖZ: ÖZ YURDUNDA GARİPSİN, ÖZ VATANINDA PARYA!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • simit13 Mart 2014 00:48

    Yahu yigit cok alem adamsin. Joleyi saclarina sürüp yalakalik yaparak olmuyor artık bu isler. Faiz lobidi ile ne isin var senin. Baksana paralari evde doviz olarak cash tutuyorlar. Sende danismanlik ayaklari ile her yerden maas aliyorsun. Burada tabiki süluk sen oluyorsun. Seni joleli yalaka

  • :)12 Mart 2014 20:24

    ahaha seviye diplerde... senaryosu bitti galba

  • Goldaszede12 Mart 2014 19:09

    Senin yuzunden Ak partiye oy vermiyecegim

  • hadi be ya12 Mart 2014 17:58

    sen ve ustan memleketi yediniz bitirdiniz, sizden büyük sülük mü var?

  • Vatandas12 Mart 2014 16:37

    Onu bunu sucluyacagina proje uret ,Sen orda bostan korkulugumusun????Senin gibilerinden bostan korkulugu da olmaz ya

  • Vatandas12 Mart 2014 16:35

    Bu kisi gelismis ulkede olsa Ancak copcu olur...

  • invisible12 Mart 2014 13:56

    kesinlikle ağva ve şile köylerinden arsa almanın tam zamanı..2015 den sonra 5 misli

  • vay be12 Mart 2014 13:24

    Tv de bukelamunlari anlatiyor belgeselde

  • kocakurt12 Mart 2014 12:44

    Baş sülük sen olmayasın.

  • HAK12 Mart 2014 12:26

    ADININ HAKKINI VEREMEYEN BİRİ OLARAK TARİHE GEÇECEKSİN.

  • orhan tezman12 Mart 2014 12:22

    İki sene sonra yazacağı kitaplar için isim önerileri : "Limonu uzattım yanımdakine, direniş günlüğüm 1", "İnşaat lobisine kafa tutan (veya atan) yeşili koruyan yiğit", " Güce tapanlara gücenirim", "Uçlar arasında trend takibi".

  • halk12 Mart 2014 12:21

    KIRIMLI , AĞZINA ELLERİNE SAĞLIK.. VAROL..

  • KIRIMLI12 Mart 2014 11:49

    Okuduğun kitapları söyle Yiğit Bey sahiden çok merak ediyorum bu halisülasyonları sadece kendi kafandanmı uyduruyorsun yoksa kaynakların varmı ?Tüm sözlerini iktisat okumamış insanlar için söylediğinimi varsayalım ne yapalım anlamadım ki... Faiz kavramını birde biz anlatalım dilimiz döndüğünce , hukukun içini oyup demokrasinin dibini sıyırınca risk primi artar.Faşist diktatörlük kurmaya çalıştığını fark eden kreditörlerin algısı değişince risk algılarıda değişir ve bir sonraki borç verme döneminde daha yüksek faiz talep ederler.Öyle lobi kurup faaliyetlerde bulunmalarına gerek yoktur.İllegal yer altı örgütleriyle 10 sene sarmaş dolaş olup sonrada faizler niye zıpladı ki diye soramazsın.Medyayı haberleşme özgürlüğünü düşünce özgürlüğünü kısıtlayıp polis şiddeti ile gurur duyduğunu açık açık ifade edip sonrada neden faizler yükseliyor var bu işte bir lobicilik diyemezsin.”Demokrasi olmasın hukuk işlemesin ama bana ucuz kredi versinler “hayal dünyanın genişliğinde başka bir şey değildir…

  • ben aldım12 Mart 2014 11:27

    parası olup da ne yapacağım diyene bir öneri benden,hemen ağva ve köylerinden arazi kapatın,3 köprü ağvada fiyatları patlatmaya başladı haberiniz ola.

  • Mehmet12 Mart 2014 11:26

    Bir istilacının peygamber olması insanlık için bir felakettir.Kanunların ruhu üzerine Montesquie.

  • TARAN12 Mart 2014 11:07

    bu adamın gece uyurken üzeri açık kalıyor, saçma sapan rüyalar görüp gerçek sanıyor. bak yiğit şimdi sana soruyorum; homo economicus nedir. varsayalım benim 10.000.000 Tl nakit param var. başkada gelirim yok ve bu ülkede ne olacağını kestiemediğim için yatırım falan yapıp birileri ile uğraşmak istemiyorum. ve faizler yükselmiş banka bana daha fazla faiz veriyor. şimdi bu durumda ben faiz lobisimiyim. ikincisi ben yatırım yapamıyorum çünkü devlette adamın olmazsa yatırım da yapamazsın zaten.

  • başkaları12 Mart 2014 11:05

    BAŞKALARININ ALDIĞI FAİZ SENİ, SİZİ NİYE BU KADAR ALAKADAR EDİYOR ANLAMIYORUM. GÜNAHIDA SEVABIDA KENDİLERİNE AİT. BAŞKALARININ YAŞAM TARZINA NİYE KARIŞIYORSUNUZ. HERKES HESABINI ZAMANI GELİNCE ZATEN VERECEK.

  • Alperen12 Mart 2014 10:50

    Faiz , kazanılmayan gelirin bu günden alınmasıdır.Yani faizle para alanın geleceği ipotek altındadır.Bu günün haz toplumu kumar,fuhuş , alkol vb.gibi yaşam tarzını devam ettirmek için krediye yani köleliğe mahkumdur.Özgürlük , insanın enaz tükettiği medeniyettedir.

  • sülük12 Mart 2014 10:44

    Sülük'ün yaşamı kısadır. Kanı emmek için yapışır,yapışır.Kanı emer emer,sonunda kadar emer, ölene kadar emer ve sonrada ölür.

  • kan emici12 Mart 2014 10:42

    Bu milletin kanının eme eme bitirdiniz, sömürdünüz. Hala yalan, hala yalan , dalavere. Konuştukça batıyorsun, batıyorsunuz.

  • ortaboy yatırımcı12 Mart 2014 10:42

    YOL GÖSTERENİ YALAKA OLANIN !!

  • SÜLÜK12 Mart 2014 10:26

    SÜLÜK KAN EMİCİ ,YAPIŞKAN BİR HAYVANDIR.

  • Süleyman12 Mart 2014 10:24

    Aldığınız maaşları işte sorunları çözün diye veriyoruz.Yoksa o kadar SPK uzmanıyla ve diğer kurumlarla GOLDAŞ lobisinin sizinle dalga geçmesi için yada faiz lobisi hikayeleri için vermiyoruz.

  • Kim o12 Mart 2014 10:14

    Faiz lobiside,GOLDAŞ lobiside cezalandırılmalı.

  • CAN12 Mart 2014 10:13

    CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ. BUNLAR HER DÖNEMİN SÜLÜK, YALAKA ADAMLARI.

  • Vatandas12 Mart 2014 10:06

    Hepiniz cikarcisiniz,Dune kadar Basbakan,nin hakkinda atiptutmadigin yoktu,Simdide savunuyorsun,cikarci iki yuzlu,Goldas,la illgili haber varmi yok isinize gelmez...

  • Vatandas12 Mart 2014 10:03

    Finansal ve Savunma olarak Yeterince guclu deyilsen,Ozgurlugu Sadece sarkilarda dinlersin...

  • Murat12 Mart 2014 10:01

    Birilerine "sülük" diyebilmek için sen önce "insan" olduğunu ispatla

  • Ağlama12 Mart 2014 09:55

    Faiz lobisi diye ağlayıp duruyorsunuz.Kimse ve suç işliyorsa yargılayın.Ağlayarak oy toplama dönemi sona erdi çünkü.

  • İLGİNÇ12 Mart 2014 09:53

    SEN KİM EKONOMİ KİM. DOKTORAMI YAPTIN. BU ÜLKEDE NEDENSE HERKES HERŞEYİ BİLİYOR. HERKES HER KONUDA PROF OLMUŞ OKUMADAN.

  • kukla12 Mart 2014 09:45

    Bu yazıyı da mı Bilal oğlan ve babası yazıp elime tutuşturdu?

  • KUM12 Mart 2014 09:40

    SEN KAFANI KUMA GÖMMEYE DEVAM ET.

  • sülük12 Mart 2014 09:19

    KENDİNİ GÖRE GÖRE BU LAFLARI BAŞKALARINA YAKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR.

  • kenan12 Mart 2014 09:18

    yiğit beye sonuna kadar katılıyorum keşke yiğit bey kadar türkiyede böyle açıkça herşeyi ordaya döken daha ne yiğitler olsa belki türkiye uyanır ozaman

  • bakan12 Mart 2014 09:14

    Bülent Arınç geçenlerde ne dedi '' ÇOK MAL HARAMSIZ, ÇOK LAF YALANSIZ OLMAZ ''

  • Selahattin12 Mart 2014 09:06

    Faiz lobisinden,Goldaş altın lobisine gel bakalım.O zamanda çevrene bak,hangisiyle yakınlığı yok.

  • Kapuzlu12 Mart 2014 08:52

    Yalakalıkta bukadar olur.

  • mali12 Mart 2014 08:48

    Borsaya bak orada sülük ne ki vampir ve pireneler var.

  • osmanlı12 Mart 2014 08:38

    gerçek bir vatan evladının her alanda düşünmesi gereken söylemesi gereken şeyleri söyledi..vatanıma zarar veren herkes benim gözümde düşmandır..

  • yalovali12 Mart 2014 08:35

    dogru,bu ülkenin sülükleri coktur...peki kendini hangi kategoriye sokuyor acaba..???o sülükleri besleyen iktidarin dalkavugu degil mi kendisi....

  • ahmet12 Mart 2014 08:26

    Bulut rüzgar nereden eserse oraya gider! Merak edenler FLASH TV Den jÖLELİYE TARİHİ AYAR yazıp baksınlar.

  • Tarık12 Mart 2014 08:21

    Goldaştan başlada görelim.Öyle atıp tutmakla olmuyor.Goldaş rezaletini seyrettiniz ama.