E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYHT kazasıyla ilgili 3 TCDD görevlisi tutuklandı---

YHT kazasıyla ilgili 3 TCDD görevlisi tutuklandı

YHT kazasıyla ilgili 3 TCDD görevlisi tutuklandı
17 Aralık 2018 - 19:32 borsagundem.com

YHT kazasında kusuru bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 TCDD görevlisi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasında kusurları  bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 TCDD görevlisi, savcılık sorgularının  ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen  hareket memuru S.Y, makasçı O.Y. ve kontrolör E.E.E, soruşturmayı yürüten  Cumhuriyet Savcısı Ejder Oğuz Özdemir tarafından sorgulanmalarının ardından  tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgularının ardından 3 şüpheli,  "Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma" suçlarından tutuklanarak cezaevine  gönderildi.

Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin 13 Aralık'ta Yenimahalle  ilçesindeki Marşandiz istasyonunda kılavuz lokomotif ile çarpışması sonucu 9 kişi  hayatını kaybetmişti.

Tren kazası şüphelilerinin ifadeleri ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk18 Aralık 2018 08:28

    Som haberleri okuyunca olay Cerci Hareketçi çekişmesi olduğu anlaşılıyor. Cerci yani makinistler, lokomotif ve vagon bilgisi yamımda yol (ray, makas, köprü, tünel, hamule vs) ve trafik bilgisine (Orer cetveli vs) de sahip. Hareketçilerin işi basit ama dikkat gerektiriyor. Yol emrine gidilecek hat yazılmamış ve bir hatanın fark edilmesi önlenmiş. Normalde  YHT makinistine gideceği hat bilgisi de veriliyormuş. Yol bilgisi ve yoldaki çalışmalar ve yoldaki iş trenleri emirde belirtilmesi lazım. 1900 lü yıllardan kalan sistemler elden geçmeli, havacılık alanındaki emniyet sistemleri örnek alınmalı.

  • Ufuk18 Aralık 2018 03:04

    Başkent Ray sistemi ile Ankara çıkışında 6-7 paralel hat oldu. Makas ayarlaması tek kişinin kontrolüne verilmemesi lazımdı. Aynı havalimanlarındaki gibi yuksek bir kuleden giriş çıkışlar da gözetlenmeliydi. Sinyal sistemi basit ve ucuz bir şey olsa çoktan kurulurdu, sanırım teknoloji ve para gerektiriyor, her yere koymuyorlar ancak 6 hat olan yerde olmazsa olmaz bence.

  • kaktust18 Aralık 2018 01:23

    başından belliydi olayı bir kaç garibanın başına patlıyacagı,bundan önce nasıl garibanlara patladıysa bundan sonrada hep aynısı,garibanın tecellisi hiç degişmez

  • .17 Aralık 2018 22:43

    yıl 2018 hala, elle-kolla insan gücüylen hat değişiyo. Oldu olcak, buharlı lokomotiflerle yolculuk yapalım. herşey değişti,geşilti,yenilendi. hızlı tren sisteme geçildi,terminalınden, ray sistemine ama halen gel gorki elle+kolla+ayakla+telsizle felan ilkel biçimde ray hattı makası değişiyor. borsada bile makınalar alım satım yaparken, demir yolları neden çağın gelisinde halen ? 2019 olduk nerde ise. yazıkdır günahdır. 

  • Matrix17 Aralık 2018 19:45

    Olan yine garibana oldu düşünebiliyormusunuz koskaca TÜRKİYE CUMHURIYET inin ulaştırma Bakanı sinyalizasyon bu işin olmazsa olmazı değildir diyor ve hala o koltukta oturuyor böyle giderse inşaallah olmaz ama bu zihniyet olduğu müddetçe olacağını tahmin ediyorum o zaman da bu işin fıtratında var derlerrse hiç şaşırmam vah Türkiyem vah